Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 16 oktober 2020 13:00, bijgewerkt op 20 oktober 2020 15:47 (1631 keer bekeken) 7Reacties

LEL afgelast, Paas-Herfsttreffen, ledenvergadering, kalender, laagvlieger, fietsers, DuoAlleweder, navigatieplek, herfst, zoekplaatje

LEL afgelast

Het was wel te verwachten: de LEL (Lelystad-Enkhuizen-Lelystad) gaat dit jaar weer (*) niet door. De coronapandemie is, niet alleen in Nederland, met de tweede golf bezig. De aanbevelingen van het kabinet aannemend en de gezondheid van een ieder respecterend, is hiertoe besloten.

* Vanwege werkzaamheden aan de Markerwaarddijk/Houtribdijk kon deze in de jaren 2017 en 2018 ook al niet doorgaan.

Nagekomen bericht: ook OBT afgelast!

Paas-Herfsttreffen

Het treffen is dit jaar op het nippertje doorgegaan met negentien mensen, met vooral dank aan de KaToCo (Kampeer- en Toercommissie), die, tegen de coronaklippen op, hebben doorgezet om het te laten doorgaan. We hebben op het treffen zelfs weer een lid mogen scoren!
Helaas zijn er tegenwoordig weinig of geen blogs of foto's meer over te vinden.
Voor een verslag hebben we gelukkig nog DF-XL 20 (een van de laatste reacties).

Algemene ledenvergadering

Indruk van Algemene Ledenvergadering 11 oktober 2020, door onze voorzitter

Paas-Herfstreffen en overleg 2020

In verband met Covid-19 werd de vergadering in de open lucht, maar wel overdekt, gehouden. Er waren vijftien deelnemers.
In stilte werden de overleden leden herdacht: Erwin Vrielink, Paul van Roekel, Marco Ermers, Thom van Dijk en Wim Houdijk.
De verschillende geledingen van onze vereniging gaven een korte toelichting op hun activiteiten dit jaar, waarbij de coronacrisis veelvuldig roet in het eten gooide. De software van de meetapparatuur voor de wedstrijden loopt op zijn einde. Vervanging kan in de toekomst een forse investering vergen. Gelukkig bleek uit de financiële stukken dat onze vereniging er zeer gezond voor staat. De penningmeester kreeg applaus voor het vele werk dat hij ook het afgelopen jaar weer heeft verricht. Penningmeester en bestuur werden bij acclamatie gedechargeerd en besloten werd om de contributie wederom niet te verhogen. Roef Veerman verlaat de kascommissie en wordt opgevolgd door Sjoerd Peerlkamp. Het punt ‘Aanpassen Huishoudelijk Reglement’ wordt doorgeschoven naar volgend jaar omdat de toelichting en het voorstel voor een nieuw reglement helaas niet openbaar gemaakt was.
In een nieuw record van 34 minuten kon de vergadering worden gesloten. De officiële notulen volgen nog.

Voor een alternatief verslag(je) ga weer naar de reactie van de onvolprezen DF-XL 20.
De foto hierbij is van Gerard (dank!).

Velomobiel kalender

Fritz heeft een dezer dagen een grote lading velomobielkalenders 2021 (fb) ontvangen.
Een deel van de opbrengst van de kalender wordt ieder jaar geschonken aan Westfaalse Kinderdorpen. Vorig jaar kon maar liefst ongeveer € 1.000,00 worden gedoneerd.

Vlieg laag!

Bart heeft wel gehad met die hoogvliegers. Als laagvlieger (fb) maakt hij dit duidelijk.

We fietsen

Het fietsgebruik is blijkbaar nog steeds constant, maar er wordt wel meer met trapondersteuning gefietst (een kwart van de afgelegde afstand). De totale fietsafstand is toch nog zo'n 15 miljard kilometer per jaar.
'Dat is', volgens Martijn van Es van de Fietsersbond, 'eigenlijk wel bijzonder. Je zou verwachten dat het daalt, aangezien de samenleving vergrijst.'
Een groter probleem, dan in de grote steden en het zuiden van Nederland, speelt volgens Martijn op het platteland. Omdat het voorzieningenniveau daar afneemt, dreigen winkels en scholen onbereikbaar te worden per fiets. 'Gemeenten moeten daarop inspringen met goede fietsroutes en aansluiting op openbaar vervoer.'
Het gebruik van de auto zou ontmoedigd moeten worden.
Leuke uitsmijter is de volgende opmerking: 'En als je kijkt naar het energiegebruik per kilometer biedt de trapfiets de duurzaamste manier van verplaatsen. Alleen schaatsen scoort nog beter.'

Dit alles naar aanleiding van een rapport van 'fietsprofessor' Marco te Brömmelstroet, hoogleraar stedelijke mobiliteitstoekomsten aan de Universiteit van Amsterdam.

DuoAlleweder

We gaan even terug in de tijd: de DuoAlleweder (fb) (foto: Anton Vrielink). De inzittenden zijn Allard en Ymte.
Tegenwoordig maakt Cab-bike de Pima Velobike.

Plek voor navigatie

Adrie is uitgekeken op zijn Garmin, omdat de jaren toch beginnen te tellen (voor de Garmin en de ogen). Alleen waar zet je de smartphone op een bovenstuur van een ligfiets (hier de Challenge Furai) of waar op de Flevotrike?
Tussen de handvatten bij de Furai? Nee, te dichtbij. Dus verderop op de stuurstang een houder van pvc-buis.
En op de Flevotrike? Met een paar blokjes hout en weer die pvc-buis.

Op de een of andere manier heeft deze redacteur nu dorst gekregen. ;)

Herfst

Het moge duidelijk zijn dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. Zo weet ook Alan Goodman, die deze ontmoeting had met een gemotoriseerde boomvrucht.
De redacteur van deze bijdrage had woensdag een ontmoeting met een soortgelijke boomvrucht, waaruit bleek dat deze soort niet alleen in dikke Beemers rondrijdt. Het lijkt zelfs, dat deze in kleinere blikjes nog een stuk agressiever zijn...

Zoekplaatje

Deze keer in ons maandelijks 'Ontdek je plekje', deze molen. Waar staat 'ie en hoe heet 'ie?

Zoekplaatje oktober 2020

Waar bij die molen...

Redactie

Reacties (7)

rowingvictor

Bestaat de DuoAlleweder nog?

rowingvictor, 16 okt 2020 14:35

avatar

Ik denk het niet, Victor. Die foto is zo'n 20 jaar oud, en toen was het al een gammel ding... Is ook de enige foto die steeds opduikt.
Anders zou je er meer foto's of filmpjes van vinden.
Groet, Theo

quest200, 16 okt 2020 14:46

BertRook

En mocht iemand nog op zoek zijn naar een (navigatie/telefoon)-houder voor op de Flevobike Greenmachine: die staat (al ruim 8 jaar) bij de zelfbouwers op de site. https://www.ligfiets.net/homebuild/555/gps-houder-greenmachine-onderstuur.html
Groeten, Bert

BertRook, 16 okt 2020 20:11

WimH

Wim is niet uitgekeken op zijn Garmin.

Wim heeft niet eens een Garmin.

Adrie daarentegen wel.

WimH, 16 okt 2020 20:15

avatar

Geen idee wat de gelinkte "laagvlieger" zou zijn, want alle informatie zit in de Facebook-gevangenis.

mikok, 16 okt 2020 20:22

Adrie

@Wim H: Nou, uitgekeken... Of ik moet een leesbril aanschaffen. Maar dat is weer lastig, omdat ik ook een bril voor de lange afstand nodig heb. Daarnaast ben ik gewoon erg gecharmeerd van Komoot.

Adrie, 19 okt 2020 13:38

TeJayLigFts

Wim in het bericht gewijzigd in Adrie.

TeJayLigFts, 20 okt 2020 15:48