Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Ramsus Keller in DF onverslaanbaar op de Col du Strop

Gepubliceerd op 29 september 2020 18:54, bijgewerkt op 30 september 2020 17:12 (1821 keer bekeken) 5Reacties

We hadden al een beetje zit te rekenen in het commentaar onder de aankondiging van de klimtijdrit in Amersfoort, en geconcludeerd dat je van goede huize moet komen om de deelnemende wielrenners te verslaan. Dat was Ramsus echter wel toevertrouwd.

Met een snelheid van 43 km/uur wist hij de 700 meter met een gemiddelde stijging van 5% te bedwingen. De snelste wielrenner bleef daar 6 km/uur onder steken. Vullen we de gegevens in op Kreuzotter.de, dan blijken zowel de snelle racefietsers als Ramsus zo'n 800W geleverd te hebben. Een prachtprestatie waar we Ramsus graag mee feliciteren!

Bekijk de uitslag (onderaan) en het finish filmpje van Ramsus, en lees hieronder een sfeerimpressie.

Klimtijdrit LaVuelta033 met Spaans bloed beklommen

Het parcours liep in een flauwe bocht omhoog en bedroeg een afstand van circa 700 meter. Sterk vertegenwoordigd onder de ruim 170 deelnemers waren de racefietsers, de MTB-ers kwamen er nipt achteraan. In de omgeving waren veel deelnemers zich aan het warm rijden en vooral aan het heen en weer rijden, waarschijnlijk speelden lichte zenuwen parten. Het was vrij vochtig weer met op het asfalt een lichte uitslag van de regen die in de nacht en vroege ochtend viel.

Er deden slechts twee ligfietsers mee, dat was wel schamel ten opzichte van het aantal deelnemers.

De racefietsers, voornamelijk van wielervereniging Eemland, starten als eerste. De top 3 reed hard. Daarna de MTB-ers die, qua weersomstandigheden, beter tot hun recht kwamen. De daarvan afgeleide BMX-en maken toch een nuance verschil ten opzichte van hun grotere broertjes.

De opa/omafietsen en de fixies kwamen erna, ik geef het ze te doen om met deze single speed fietsen de berg op te klimmen. Nou ja berg, in ieder geval een heuvel met een stuk vals plat, een stuk van 5%, een stuk van 7% en een lichte afloop naar de finish.
De stadsfietsers konden na hun prestatie zo doorrijden naar de aanliggende wijk om een kop koffie en vooral de appeltaart te nuttigen.

De bakfietsen waren de laatste categorie en werden vooral vertegenwoordigd door de transsport cargo-bikes waarmee de fietskoeriers in de stad en omliggende dorpen hun pakketjes afleveren.

Het enthousiasme spatte van de fervente fietsdeelnemers af.

De organisatie van dit evenement heeft zijn stinkende best gedaan om het fietsen in het algemeen te promoten, daarbij is geen fietssoort uitgesloten.

Naast de Stad Amersfoort (foto's en een video) heeft ook het AD aandacht besteed aan deze race.

Redactie

Reacties (5)

CV

Goede reclame voor de velomobiel ☺☺☺

CV, 30 sep 2020 14:25

twilwel

"het leek wel of tie naar beneden ging" :-) Gefeliciteerd Ramsus, zeer indrukwekkend!

twilwel, 30 sep 2020 15:56, bewerkt op 30 sep 2020 16:00

lighans

Gefeliciteerd. Awesome ook. Geeft mooi weer discussie over klimmen met een ligfiets.

lighans, 30 sep 2020 16:10

Freddy

WTF Ramsus! Wat een prestatie. Gefeliciteerd met deze overwinning!

Freddy, 02 okt 2020 09:21

avatar

Haha wow, wielrenners verslaan in een klimwedstrijd. Pittig Ramsus!

tdt, 03 okt 2020 11:51