Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 25 september 2020 13:00 (1449 keer bekeken) 6Reacties

Soup Dragon, klapper, fietstochten, Groningen, kalender, ligger, vergelijken, commentaren, Trabi, verkiezingen, wijde wereld, quad

Soup Dragon

Mike Burrow heeft de Soup Dragon verbeterd. Velo-ads, gaat bij Mike langs en laat zien wat er is veranderd sinds die tijd.
Nu wachten we nog of de theoretische verbeteringen in de praktijk uitpakken.

Klapper

Vorig jaar had al eens iemand bij een aanrijding een koprol met een Quattrovelo gemaakt, en daarmee de robuustheid van de constructie van de fiets bewezen. Lars heeft het aanvoeren van bewijslast nog eens dunnetjes overgedaan en daarbij een vrachtauto opgezocht... (fb) De getoonde verwondingen vallen gelukkig alleszins mee, als men bedenkt wat de tegenstander van Lars was!

LigfietsrouteNL

Kees heeft een deel van de LigfietsrouteNL, samen met Bert, gereden, en wel van Hasselt naar Nijeveen. Dat het uitkijken blijft onderweg blijkt ook hier maar weer.
In Nijeveen hebben ze de aandacht van RTV Drenthe getrokken, dus komt er ter zijne tijd in het vrijdagbericht ook een link te staan naar het programma Strunen (volgend jaar).

Fietsen in Drenthe

Jan Eggens heeft een rustgevend filmpje gemaakt waar hij met Johan vanuit Assen naar Groningen rijdt, en weer terug. Uiteraard met ligfietsen.

Groningen 100 jaar geleden

Op RTV Noord is een ingekleurde, en opgeknapte, film (fb) te zien hoe men zicht voortbewoog in de stad Groningen. Voor wie zoekt naar ligfietsers wordt teleurgesteld, wel zijn er veel fietsers te zien.
Er staat ook een bord 'verboden in te rijden' (op 45 seconden), maar blijkbaar geld dat niet voor de fietsers. De koddebeiers (agenten) laten iedereen gewoon doorfietsen.
Op 1:25 minuten zie je iemand statig afstappen: je houdt je rechtervoet op de trapper (doortrapper of fixie!), je gooit je linkerbeen elegant naar achteren en je zwaait dat been over de bagagedrager, ondertussen de tramrails passerend.

Velomobielkalender 2021

De nieuwe velomobielkalender, de derde versie alweer, lijkt er al weer aan te komen. Op het Duitse VelomobilForum staan de foto's al.
Het is weer een prachtige kalender van Fritz, alle foto's naar jaargetijde ingedeeld. Ook fraai is dat er een foto van de Alleweder tussen staat.
Deze redacteur vermoedt dat deelnemers aan de OBT (de inschrijving is geopend, zie ook de Grensrijder.com) aan de kalender kan komen zonder dat zij verzendkosten hoeven te betalen. De kalenders kunnen dan, als in een estafette, door het land verdeeld worden.

Ligger tussen fietsers

Vladimir rijdt mee met de jaarlijkse Letse fietstocht over 36 km op de afgesloten deel van de snelweg in de buurt van Sigulda.
Het wordt slalommen door de fietsmenigte, want liggers moeten bij de start achteraan aansluiten. Goed dat er geen tegenliggers zijn, dit is al inspannend genoeg.

Vergelijkenderwijs

De Belgische Fietsersbond vergelijkt de baten en de kosten (fb) van de fietser t.o.v. de automobilist. Te verwachten is dat de fiets er gunstig afkomt, maar zo gunstig?
Er wordt verwezen naar de inspiratiebron om deze verschillen toonbaar te maken, het is: cyclingcartoons.com.

Commentaren

Surrey-velo heeft een compilatie gemaakt van de commentaren (Engels, helaas zonder ondertiteling) die hij heuvel op van zijn medefietsers kreeg. Hij rijdt in een Strada met een mountaindrive.

Trabi-fiets

De stroomlijn voor een gewone fiets in de vorm van een Trabant (fb).
Hoe zou het sturen gaan met zo'n autostuur (en beperkte uitslag van het voorwiel)?

Tweede Kamerverkiezingen 2021

Als fietsers zijn we met zijn dertieneneenhalve miljoenen, dus wij hebben toch heel wat in de melk te brokkelen. Toch?
De Fietsersbond heeft tien punten opgesteld waaraan wij, als fietsers, gelukkiger door worden (en wij niet alleen). Dus partijen, neem deze op in het verkiezingsprogramma.

De wijde wereld in

Als altijd zijn de verhalen van Walter (Fietsers afstappen) lezenswaardig. Deze keer gaat het over vakantie in coronatijd.

Quad

Quad gespot in Merando in Noord Italië

Deze mooie quad is gespot in Merando in Noord Italië, en staat weg te roesten. Deze fiets is dus, zo te zien, gratis op te halen. Misschien kan iemand er een ligversie van bouwen.
Met dank aan Maurice, en zijn M5, voor dit bericht!

Quad (en M5) gespot in Merando in Noord Italië

Redactie

Reacties (6)

WimH

Ik hoop toch niet dat mijn DF heuvelop net zo kraakt en piept als deze Surrey-velo-Strada.

WimH, 25 sep 2020 17:06

Kjeld

Ik heb ook al een klein ongeluk met mijn QV gehad. Hij lag op zijn kant op een middenberm de stoep op gegleden. Maar dit ziet er wel echt heel erg uit. Blij dat de berijder er verder goed vanaf gekomen is.

Zelf had ik van de week ook weer bijna een ongeluk ook door de zon en mijn fout. Ik kon een auto echt niet zien omdat ik een zwarte vlek voor mijn ogen had door de zon. Echt lastig die laag staande zon.

Kjeld, 25 sep 2020 22:35

CV

Ik vraag me af; als je QV in de prak gereden wirdt, krijg je dan een 'priority slot' op de wachtlijst in Dronten of moet je het dan een jaar zonder QV doen?

@Kjeld Sloot; hoe dan??? Dat is het automobilisten excuus. Ik heb gewoon een hele donkere zonnebril, heb duizenden kilometers gereden met laagstaande zon voor me.

CV, 26 sep 2020 22:19

avatar

Ik kan mijn Garmin al niet meer aflezen met een lichte zonnebril op dus de ervaring van K. Sloot lijkt me heel plausibel.
Sowieso heeft ieder het recht trouwens openlijk van zijn ervaring verslag te doen!

MichielAdriaan, 28 sep 2020 04:45

avatar

Laagstaande zon en tegemoetkomende koplampen zijn een probleem dat we allemaal tegenkomen, zeker in de komende donkere dagen. Ik gebruik nu soms mijn hand als zonneklep, maar dat rijdt niet erg prettig. Nog niemand een beweegbare zonneklep geknutseld?

wakkermans, 28 sep 2020 11:53

theomol

Leuk zo'n trabibike! Jammer dat die achterlichten zo recht zijn, dat lijkt me anders wel iets bij de Quest.

theomol, 28 sep 2020 17:00