Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 14 augustus 2020 13:00, bijgewerkt op 14 augustus 2020 18:57 (1443 keer bekeken) 4Reacties

Licht, fietspad, rotonde, gevaarlijk, geinig, schat, rit, Bugbox, appelflappen, schaamte, Veloks, Milan, zoekplaatje

Fietskunst

Een tafellamp (fb) grotendeels opgebouwd met onderdelen van fietsen.

Langste ononderbroken fietspad

In Hatay (Turkije) is 's werelds langste fietspad zonder kruising ('Nederlands') geopend, waaraan 50 jaar zou zijn gewerkt.
De route, ongeveer 55 km, loopt van Samandag naar Arsuz.

Dutch roundabout

De eerste 'Nederlandse rotonde' is aangelegd in Cambridge. Dat is wennen voor de Britten, want de fietser krijgt voorrang.
Niet iedereen is daar voorstander van, zoals de tabloids vermelden of ene Jeremy Clarksons (voormalige Top Gear presentator en fietshater). Dus wordt het woord Dutch veel gebruikt met een negatieve insteek (Dutch courage = dronkemansmoed, double Dutch = wartaal, Dutch generosity = gierig, Dutch crossing = schuin oversteken, enz. Eigenlijk net zoals Trump het over het Chinese virus (= CoVID19) heeft).
Of is dit Dutch news (komkommernieuws)? Zoek zelf maar eens op: Dutch disease!

'Fietsers zijn gevaarlijk'

In Almere zijn wat nieuwe drempels aangelegd om het verkeer wat af te remmen. Heel effectvol, want afgelopen zondag moesten politie en ambulance al vier keer richting de haven omdat er iemand onderuit ging.
Let op de rode auto die stapvoets over de drempel heenrijdt, als 'verkeersdeskundige' Robin het verhaal voert. M.a.w. de drempels zijn het probleem niet, maar de snelle wielrenners.

Geinige fietsen op doortocht door Laon

Zondagmorgen stopten negen geinige gestroomlijnde fietsen, waarvan twee uit de provincie Aisne, in bovenstad van Laon voor een veertiendaagse tocht richting Picardië (noordwest Frankrijk). Elk van die ongeïdentificeerde voertuigen weegt ergens tussen 23 en 30 kilo.
De fietser bedient zijn pedalen liggend. Het is, vooral met de hittegolf, zeker een sportieve uitdaging!

Een verborgen schat

Kevin hield vakantie met zijn Quattrovelo bij de Vogezen, en wat is een vakantie zonder enige tegenslag? De tegenslag kwam in de vorm van een blunder, gevolg: kortsluiting. Dus op zoek naar een reparateur. Laat die nou zich op zo'n 100 meter afstand van zijn vakantieadres bevinden: een AZUB-dealer: Wheel’e. Geluk bij een ongeluk.
Laten daar nou bijzondere fietsen worden ontwikkeld!

Nog een rit

Saukki neemt ons deze keer mee op een road trip van zo'n 250 km: van Kälviä naar Manamansalo.

Bugbox

Bij Velomobile Nord, gevestigd in Kutenholz in het noordelijke deel van Niedersachsen, heeft men een opzetstukje voor de luchtinlaat van de Alpha 7 ontwikkeld. Naast het opvangen van insecten, middels een klein vliegenhor, kan met deze 85 gram wegende Bugbox ook de hoeveelheid en de richting van de luchtstroom worden geregeld. De in het filmpje op YouTube getoonde versie betreft nog een prototype. Een prijs voor een los exemplaar is dan ook nog niet bekend, maar mocht je een Alpha 7 via Velomobil Nord kopen, dan krijg je de Bugbox er gratis bij.

Appelflappen tocht

Op zaterdag 19 september wordt in de schitterende omgeving van Nationaal Park de Veluwezoom en het Montferland de derde Appelflappentocht voor open liggers (!) verreden.
De start, om 11:30 uur, en de finish is bij De Carolinahoeve in De Steeg.

Schamen voor driewieler?

Zich schamen voor een driewieler, is iets waar het merendeel van onze lezers zich waarschijnlijk weinig bij kan voorstellen. Toch schijnt het zo te zijn dat dit, volgens dit artikel, bij met name ouderen, nog wel eens voor komt!?

Veloks

Veloks introduceerde afgelopen weekend op Facebook de Mark 3 FWD met trapondersteuning. De trapondersteuning van deze voorwielaangedreven trike, is in verschillende varianten leverbaar, waarbij de 4000 Watt-versie zo'n 70 km/u offroad zou kunnen halen. Gelukkig bestaat er ook nog een zogenaamde street legal versie van 250 Watt, voor diegenen die gewoon de weg op willen en daarbij trapondersteuning nodig hebben.

De geboorte van de Milan

Eggert Bülk is de uitvinder en ontwerper van de Milan. In de HPV-Nachrichten staat al een soort voorstudie.
Hier staat een boekje uit 2011 van het ontwerp tot constructie van de Milan, geschreven door Eggert. In de zomer van 2007 reed de allereerste Milan rond.

Zoekplaatje

Deze maand zijn we op zoek naar de plek waar onderstaande Nazca op de gevoelige plaat is gezet.

Zoekplaatje augustus 2020

Waar staat deze Gaucho geparkeerd?

Redactie

Reacties (4)

MarkCox

Gokje voor het plaatje: brug van Vroenhoven over het Albertkanaal (BE) vlak bij Maastricht.

Bij de link van de film van Saukki is er per ongeluk een BR-tag in geslopen.

MarkCox, 14 aug 2020 16:09

Oliver

Damn, Mark, je bent snel! En niet alleen met de fiets...

De BR is er nu uit.

Oliver, 14 aug 2020 18:58

avatar

Het Wuhanvirus komt uit China.

mikok, 14 aug 2020 22:45

Freddy

Heel mooi die "steampunk" tafellamp!

Freddy, 15 aug 2020 11:25