Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Nazca stopt met de Gaucho!

Gepubliceerd op 31 juli 2020 14:00, bijgewerkt op 06 augustus 2020 17:05 (1440 keer bekeken) 2Reacties

De levering van Nazca Gaucho Tour en Gaucho Highracer stopt, Nazca gaat verder met Quetzal tandem en onderdelenlevering.

Nazca meldt dat ze na lang twijfelen dan toch eindelijk de knoop heeft doorgehakt: "We gaan stoppen met de productie van de Nazca solo-ligfiets modellen. Vorig jaar besloten we al geen nieuwe Fuego en Paseo frames meer te laten maken, nu valt helaas ook het doek voor de Gaucho en Gaucho highracer. De solo-frames die momenteel nog op voorraad zijn (enkele Gaucho’s / Pioneer / Cruiser / Explorer) zullen we rechtstreeks gaan verkopen, de levering via dealers is gestaakt.

De Quetzal tandem zullen we naar verwachting nog wél geruime tijd blijven maken, de belangstelling hiervoor is sinds de crisis duidelijk toegenomen.

De levering van Nazca onderdelen denken we nog enige jaren in stand te kunnen houden via onze webshop.

Na ruim 20 jaar Nazca kiezen we er nu bewust voor ons bedrijf langzaam af te bouwen, o.a. om meer tijd door kunnen brengen in ons tweede huis in Frankrijk. We gaan niet actief op zoek naar een overname kandidaat, maar mocht zich een serieuze overname kandidaat melden die de productie weer op wil starten dan maken we dat zo snel mogelijk bekend."

Redactie

Reacties (2)

WimH

Heftig bericht. Weer een ligfietsmodel minder.

Deze zin vind ik echter nog het meest opvallend, vooral voor alle Nazca-rijders:

"De levering van Nazca onderdelen denken we nog enige jaren in stand te kunnen houden via onze webshop.

WimH, 01 aug 2020 08:30, bewerkt op 01 aug 2020 08:31

G

Wat ontzettend jammer dat zulke fijne fietsen niet meer te koop zijn, en wat goed van Henk en Monique dat ze dergelijke keuzes durven maken.

Ik hoop van harte op enige vorm van voortzetting tzt. Afwachten maar.

G, 04 aug 2020 11:14