Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 10 juli 2020 13:00, bijgewerkt op 10 juli 2020 18:49 (1474 keer bekeken) 4Reacties

Stuurgedrag, klassieker, WAW, verrassend leuk, ketting, verboden, klimaat, zichtbaarheid, gelukkig, koninklijk, Morricone, fileleed, afgelastingen, interview

Rustiger stuurgedrag DF

De DF stuurt licht en direkt, veel mensen vinden dat prettig. Maar bij hoge snelheid en/of veel wind zou je soms een rustiger stuurgedrag wensen. De besturing van de DF (XL) kan hiervoor aangepast worden.

Gejaagd door de wind

Afgelopen zondag is de Fortenroute verreden, hier een korte impressie van de winderige tocht.

Racen met de WAW

Jan Trenson, streamline racer (130), heeft, nadat hij de Milan weer teruggebracht heeft, nu een carbon WAW. Hier gaat hij mee racen en omdat Jan geen enkele ervaring heeft met racen met een velomobiel (hij heeft een Quattrovelo) wordt het afwachten hoe hij het er, afgelopen zondag, in Beveren (B) afbracht.

Ligfietsen is voor de oudjes!

Of voor suffe mensen, tenminste zo dacht George, The Motivated Rider, over de mensen met een ligfiets. Totdat hij met een trike ging rijden, en de helling naar beneden gaat en de snelheidsmeter 64 km/uur aangeeft.
Mocht je het niet meegekregen hebben, hij rijdt met een trike Ice VTX. George: 'Het is echt gaaf, ik vermaak me buitengewoon!'

Simpson ketting

Hier een ketting zoals we hem zeer waarschijnlijk niet eerder gezien hebben: de Simpson ketting uit de negentiende eeuw.
Het binnenste deel werd aangedreven door het voorkettingwiel en de buitenste dreef het achterste kettingwiel aan. Een mooi ontwerp dat het heeft afgelegd tegenover onze huidige ketting. Waarschijnlijk te gecompliceerd.
Zie ook Wikipedia en onze bron op Facebook.

Duikbootachtige voertuig verboden

De Duitse expat, Jörg, is betrapt op het rijden met een duikbootachtige voertuig (fb) in Shanghai (China). Het voertuig betreft een Quattrovelo.
Volgens de verbaliserende agent heeft de velomobiel trapondersteuning omdat er een accu(-utje) in zit. Op zich is trapondersteuning toegestaan, maar het voertuig staat niet op de lijst met toegestane legale pedelecs… Dat de accu alleen voor verlichting, claxon en richtingaanwijzers is, ging er bij deze agent niet in. En dat na 400 km rijden in Shanghai. Door deze juridisch rompslomp mag er voorlopig niet mee gereden worden.
Het hele verhaal met Jörg is te zien en te horen bij Laidback Bike Report. Maar ook op het Duitse Velomobil Forum (george_shanghai) staat meer informatie.

Fietsklimaat

Volgens een onderzoek van verzekeraar Coya heeft Utrecht het beste fietsklimaat ter wereld. Dat is nog eens een bericht over een soort klimaatverandering waar we blij van worden!

Camera's

Eigenlijk is het alweer oud nieuws (van een maand geleden), maar wij vragen ons nog steeds af, of die Amsterdamse hittecamera's ook de velomobilisten onder ons kunnen detecteren. Warm genoeg krijgen ze het zeker! (de velomobilisten, niet de camera's)

Fietsen maakt gelukkig

De fiets is een redder in de crisis - sommigen hebben hem nodig om veilig en gezond naar het werk te gaan, anderen gebruiken hem voor kleine ritten of om te vluchten uit het dagelijks leven. Vakantie met de fiets zal in 2020 een hoge vlucht nemen.
Onze bron is Laidback Reports (fb)

La petite reine

We kennen, misschien, het lied 'Dans Paris, à vélo, on dépasse les autos' van Joe Dassin. In de afgelopen 15 jaar zijn de maatregelen om auto's richting de ringweg te leiden geïntensiveerd: geleidelijke sluiting van autorijstroken langs de (Seine-)oevers, meer fietspaden en busbanen, beperken van parkeerplaatsen…
Is fietsen de snelste manier geworden om in Parijs ergens te komen? Om kort te gaan, is de pech van automobilisten het geluk van de fietsers, en ontplooit het een nieuwe economische activiteiten voor fietsers?
De revolutie van de kleine koningin in de hoofdstad (Parijs). Waarschuwing: tout en français, et aucun cycliste couché à voir.

Ennio

We blijven even bij de muziek. Afgelopen maandag is Ennio Morricone overleden, en als eerbetoon een muziekstuk uit de film 'Malèna', met fietsen.
Hoe je met een valse toets toch mooie muziek kan maken: The Crisis.

À bas

Heeft er dan niemand medelijden met die arme automobilisten? Overal fietsen! 'Weg met die ecologische kwelling!' (fb).

Cycle Con

Net als de Spezi, is dit jaar ook het Amerikaanse equivalent, de Recumbent Cycle Con, afgelast. De volgende editie zal in 2021 van 8-10 oktober plaatsvinden in Dayton, Ohio.

Grote Oldenburgse Ligfietstreffen

En niet alleen de organisatoren van ligfietsbeurzen lijden onder corona. Na afgelastingen van evenementen als het WK/CycleVision, en niet te vergeten tal van grotere en kleinere toertochten, gaat nu ook het grote Oldenburgse Ligfietstreffen niet door. Men mikt nu op een datum in september 2021.

Interview

John (velo-ads) was onlangs op visite bij Graham Williams. En als je die twee bij elkaar zet, kan het dan nog ergens anders over gaan, dan over ligfietsen...???

Redactie

Reacties (4)

avatar

Re: Duikbootachtige voertuig verboden
Ik denk dat dit meer een geval is van "buitenlandertje pesten." De sfeer is aan het omslaan voor expats in China. Zie ook de motivatie van SerpentZA om na jaren China te verlaten: https://www.youtube.com/watch?v=nWgqdfAomVI

mikok, 10 jul 2020 15:47

r

BeND wedstrijd nu zondag 12 juli is geannuleerd.
Sorry voor de laattijdige verwittiging

r, 10 jul 2020 18:13

avatar

Hier een korte impressie van het begin van de Fortenroute:
https://www.youtube.com/watch?v=iXWRAmn9BGw&feature=youtu.be

tromp, 10 jul 2020 18:37

TeJayLigFts

Ik heb de opmerking over de BeND weggehaald (bij Racen met de WAW).

Ook een mail gestuurd naar de webmaster over de nepadvertenties!

TeJayLigFts, 10 jul 2020 18:43, bewerkt op 10 jul 2020 18:48