Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Zen en de kunst van het ligfietsen

Gepubliceerd op 27 juni 2020 15:00 (629 keer bekeken) 2Reacties

In een recent blogbericht op laatvoorheteten.nl staat een fantastische beschrijving van een zoektocht naar een ligfiets. De schrijver stapt af van de Vittorio racefiets en gaat liggen. Hoe dat bevalt wordt ook nog in het stuk uit de doeken gedaan. Een stuk dat we aanraden voor iedereen die deze site volgt!

De ontwaakte bukfietser beschrijft duidelijk een zoektocht en de mogelijkheden die deze reis hem bood. Uiteraard waren er tegenslagen op de reis en onzekerheden, dat zeker. Maar uiteindelijk was er de euforie.

Na de overstap is in ieder geval alvast een heel aantal kilometers gefietst en zijn daarmee dus de eerste problemen, die je blijkbaar in het begin ervaart, overwonnen.
Het bevalt blijkbaar allemaal erg goed want de bankjes langs de weg zijn veelal minder comfortabel dan het zitje van de ligger..

Het is zeker een lezenswaardig stuk dus noemen we de site laat voor het eten dan nog maar even.

Redactie

Reacties (2)

NoStress

Beslist lezenswaardig. Wel weer eens verfrissend een weloverwogen stuk te lezen van iemand met fiets- en reiservaring die de ligfiets heeft ontdekt. En handig met de pen is. Dan wordt je weer eens aan herinnert hoe andere tegen je aankijken en hoe jezelf ooit liep te modderen. Open en leeg aan het begin van een ligfietspad dat met vallen en opstaan enkel maar naar grote hoogtes en verre eindes ging leiden.
Dan kiest hij ook nog voor een Gele fiets......dat kan geen toeval zijn. ;-)

NoStress, 28 jun 2020 09:58

avatar

Om het beroemde boek 'Zen and the art of motorcycle maintenance' te parafraseren zou dit bericht moeten verwijzen naar iemand die er genoegen in schept om elk nieuw piepje, kraakje of rateltje van zijn fiets feilloos te localiseren en indien nodig te verwijderen. Dat is althans wat mij van dat boek is bijgebleven, maar misschien ging het wel heel ergens anders over, dat weet je nooit bij Zen.

wakkermans, 28 jun 2020 20:17