Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 26 juni 2020 13:00, bijgewerkt op 27 juni 2020 16:06 (1275 keer bekeken) 1Reacties

Street View, Fat Flevobike, Easy Racers, Afsluitdijk, uitbouw achterwiel, bootfiets, Cargo Bike Talks, ombouw naar e-bike, kunststof kettingwielen, Milan RS, herstel, vergeten?

Street View en velomobiel

Scott heeft Google Street View gehaald met zijn blauw-witte Quest. Scott (fb) moest er wel enige maanden geduld hebben voor hij in Street View verscheen.

Fat Flevobike

Op basis van de Flevobike Racer zijn er dikke banden onder gezet en is er trapondersteuning aangebracht. Alleen de achterschokdempers zijn aangepast. Voilà: de Fat Flevobike

Easy Racers

In deze video, na 34:50 minuten, rijden "Fast" Freddie Markham en John Howard, op de Bonneville-zoutvlakte (Utah) met 58,81 m/h (ruim 94 km/uur) in 1989. Meer info over de EZracers vind je hier.
Met dank aan Jonathan (fb) voor het opduiken van de video.

Afsluitdijk nog langer dicht?

Tenminste voor fietsers zou de afsluiting nog langer kunnen duren (deze zou in 2022 weer open zijn). Een rekenfout in het ontwerp voor de nieuwe spuisluizen bij Den Oever kost vele maanden extra werk (en uiteraard ook iets meer geld).

Uitbouw achterwiel Quest

TorPedYellow laat zien hoe het achterwiel uitgebouwd wordt, vervangt de cassette en repareert de vrijloop bij zijn Quest. Duits gesproken met Engelse ondertitels.

Bootfiets te koop

De bootfiets van Ebrahim Hemmatnia is inmiddels te koop op Marktplaats. Onderweg waren ook wat uitdagingen te overwinnen, maar Ebrahim gaat verder.
Zo te zien is er al €11.500 voor de bootfiets geboden.

The Cargo Bike Talks

Op Lets Gro vertelt Jos Sluijsmans, directeur van het International Cargo Bike Festival, in de eerste Cargo Bike Talk over de toekomst en het potentieel voor fietslogistiek in 3 verschillende Europese steden, vertegenwoordigd door 3 verschillende fietskoeriers. Dit gesprek, in het Engels is a.s. maandag vanaf 20.00 uur te volgen, en duurt drie kwartier.

Ombouw naar e-bike

In Ligfiets& 2020-2 blz. 16 staat ook al een verhaal onder de titel "Voor 'watjes' of zinnig?" over trapondersteuning op een ligfiets.
Op Facebook heeft Paul zijn fiets dusdanig aangepakt dat hij weer plezier in fietsen heeft.

Kunststof kettingwielen

Onder de titel 'Kettingwiel opnieuw uitgevonden' staat er in Ligfiets& 2020 blz. 24 een verhaal over lichte kunststof spuitgegoten 70-tands kettingwiel met geïntegreerde dubbele, enkele of geen beschermrand.
Inmiddels zijn er weer een paar stappen gezet naar het uiteindelijke kettingwiel. De tweede versie is een stuk stijver geworden, en Leo Visscher van Alligt is daarmee tevreden.
De geschatte levensduur van het kettingwiel in een velomobiel met middenmotor (maximaal 250 Watt) met afgeschermde ketting wordt geschat op twee keer de levensduur van de ketting, terwijl bij een velomobiel zonder hulpmotor en met afgeschermde ketting dat meestal op ruim 50.000 km ligt.

Milan RS

Vorige week zaterdag is er in Ulm (D) een poging gedaan om het 24 uur record (op Velomobil Forum) scherper te stellen. Helaas werd Roland, Aerolandius, ziek en is de poging in de 16 ronde gestaakt.
Roland reed in een Milan RS. Deze Milan RS is voorlopig een eenmalig gebouwde Milan. Deze RS is smaller en iets lager dan de SL. Nog een bijzonderheid is de besturing: de inwendige wielkasten kunnen verdraaien, en daarmee is de draaicirkel nog kleiner geworden!

Herstel

Per abuis is een voorstudie van het WK-logo geplaatst in ons magazine Ligfiets& 2020-2 blz. 6. Hier de correcte versie. Het ontwerp is van Ramsus Keller, en de digitalisering van Hans Nieuwstraten. Een geupdate versie van het logo zal voor het naar 2021 uitgestelde WK worden gebruikt.

WK-logo 2020


Vergeten?

Vorige week had eigenlijk weer ons zoekplaatje in het vrijdagbericht moeten staan, maar door drukke werkzaamheden aan het einde van het schooljaar, was de betreffende redacteur helaas niet in de gelegenheid om dit snel nog even toe te voegen. Moge duidelijk zijn, dat we 'm niet hadden vergeten!

Bij deze dus de vraag: waar is deze foto genomen? De inzender van deze foto (we zeggen nog niet wie) is uiteraard uitgesloten van deelname, maar is alvast heel erg bedankt voor zijn bijdrage.

Mocht iemand anders nog een leuke foto voor ons maandelijkse zoekplaatje hebben, stuur dit dan naar redactie@ligfiets.net. Denk er wel aan, dat we er graag een (deel van een) ligfiets op hebben!

Zoekplaatje juni 2020

Redactie

Reacties (1)

WimH

Dit is de Ehzerbrug oftewel de 'Pietje-Bell-brug' in Almen.

WimH, 26 jun 2020 13:22, bewerkt op 26 jun 2020 13:29