Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 29 mei 2020 13:00 (1311 keer bekeken) 4Reacties

Training, ritje, boek, bagage, brug, voorspelling, woon-werkverkeer, kantelen, distributie, 3-op-een-rij, achterband

Wheelerplanet Spaarndam

IJs en weder dienende, tenminste coronatechnisch, is er op zondag 6 september een trainingsmogelijkheid op Wheelerplanet Spaarndam / HSV De Kampioen voor de wereldkampioenschappen van volgend jaar. Dit is de perfecte gelegenheid om de baan in Spaarndam te leren kennen.
Het voorlopige programma:

  • 12:30 baan open
  • 13:00 snelste ronde individueel (3.2 km)
  • 14:00 gecombineerde 3- en 1-uursrace
  • - 14:00 start 3-uursrace
  • - 16:00 start 1-uursrace

Je kunt je inschrijven!
Zie hier hoe de baan er uit ziet. De baan met veel bochten is een uitdaging voor velomobilisten. Zie ook het filmpje van de baan. Weliswaar gefilmd vanaf een bukfiets, maar je kunt nu eenmaal niet alles hebben. ;-)

Ritje

Marco wil de mooiste panorama's in zijn omgeving zien. Dit zou je denken bij het zien van deze video.
Echter dit filmpje is een onderdeel van een reeks van filmpjes met een vergelijkende klimtest van verschillende soorten fietsen. Dus binnenkort plaatst Marco meer filmpjes op zijn kanaal.

Boek

Eigenlijk intussen al oud nieuws, want reeds in februari verschenen: From Bicycle Commuting To SunTrip, of, zoals de originele Franse titel heet, Di Vélotaf Au SunTrip, van Laurent Souchet. Beide versies van dit eBook zijn te downloaden van de site van J'me Recycle, een vereniging die probeert het fietsgebruik te stimuleren.
Het verhaal gaat over de ervaringen van Laurent tijdens de SunTrip van 2018, en hoe hij min of meer spontaan in dit avontuur gerold is. Wat het boek kost? Dat mag je helemaal zelf bepalen!

Sun Trip

Nu we toch al bij het onderwerp zijn: de voor dit jaar geplande editie is (uiteraard) verplaatst naar volgend jaar.

Bagage

Hoeveel spullen kan je meenemen in een velomobiel? Reuben pakt zijn Mango Plus uit na een trip van ruim 190 km.
Alleen jammer dat Reuben niet alleen thee gebruikt om vooruit te komen (powered by tea).

Fietsbrug Cuijk-Mook

Mooi beelden van de aanleg van de fietsbrug over de Maas bij Cuijk-Mook.

Auto, openbaar vervoer of fietsen?

De ANWB voorspelt dat het openbaar vervoer minder gebruikt gaat worden (30 % minder) en dat men vaker voor eigen vervoer kiest namelijk de auto (17 % meer) en de fiets (27 % meer) of te gaan wandelen. In het item, van 3:46 tot 6:40 minuten, zien we veel fietsen, en horen we over de e-bike.
En waar horen we niets over? Ja, die. Maar als we bij het korte (!) vijf uur nieuws kijken (na 1:40 minuten): tadaa!
De fiets is een blijvertje.
Opmerkelijk is dat de verslaggever het nadrukkelijk over de Algemene Nederlandsche Wielrijders-Bond heeft, terwijl de letters ANWB geen enkele betekenis meer zouden hebben. Je moet het nieuws ook overal vandaan betrekken en ook tussen de regels door luisteren.

Forenzen of thuiswerken?

Ook de Universiteit van Amsterdam heeft zijn oor te luisteren gelegd.
De onderzoekers concluderen dat veel mensen de mogelijkheid van meer thuiswerken lijken te verwelkomen, maar dat met forenzen ook de gewaardeerde face-to-face interacties met collega’s komen en dat het forenzen zelf een intrinsieke waarde kan hebben, vooral voor fietsforenzen. De onderzoekers suggereren daarom een flexibel systeem dat het mogelijk maakt om vaker te forenzen met de fiets en te voet, gecombineerd met meer kansen voor thuiswerken (indien gewenst en mogelijk).

Kantelrisico

TorPedyellow heeft Veiligheidsaanbevelingen deel 4 online gezet. Het betreft de velomobiel als kuilzoekmachine met een hoog kantelrisico.
Een fundamenteel zwak punt van de driewielige velomobielconstructie is dat het aangedreven achterwiel bepalend is voor de richtingstabiliteit van het voertuig. Eén aangedreven achterwiel is instabieler dan twee, aangedreven, achterwielen (maar ja, er bestaat ook nog zoiets als rolweerstand).
Hier vind je deel 1 en 2, deel 3.

Voedsel

John (velo-ads) gaat op stap met Denise, die bij de voedselbank werkt, om voedsel te brengen naar kwetsbare mensen tijdens de pandemie van Covid 19.

Triplet

Op Facebook deelt Honza Galla, sales en marketing manager bij AZUB, een link naar een artikel over een opmerkelijke 3-persoons tandem. Maar zoals je in het artikel op de site Recumbent News, van diezelfde Honza Galla, kunt lezen, is deze fiets slechts één van de bijzondere fietsen van Bob Swain.

Dikkere achterband DF

Bastiaan is blijkbaar voornemens om een volgende keer aan de Dikke Banden-race mee te doen, of zou het verlangen naar een dikkere achterband voor zijn DF (fb) toch een andere reden hebben...???

Redactie

Reacties (4)

Fietsbennie

Mooi dat het verwijzen naar andere sites is aangepast naar een nieuw tabblad, dan kun je nl. vlug weer terug om verder te lezen.
Mooie fietsbrug ook nu, hoef je niet meer met de pont of Heumen/Gennep. Weet iemand of de veer bij Cuijk toch blijft varen na het plaatsen van de fietsbrug?

Fietsbennie, 29 mei 2020 16:15, bewerkt op 29 mei 2020 16:16

avatar

Ik wil die app van Facebook niet op m'n tablet dus laat ik hier reageren.
Ik rijd al een flink tijdje met de DF 42mm achter, een Continental Sportcontact 2. Daar hoefde ik niets voor te doen maar breder ging bij mij ook niet.
Voor is me jammer genoeg niet breder gelukt dan 37mm (momenteel op goedkope Conti Contacts). Een paar Trykers of Shredda's (40mm) zou leuk zijn...

MichielAdriaan, 29 mei 2020 16:36

avatar

@ Mick ik sprak Ymte en Peter afgelopen woensdag, het is hun gelukt om met een kleine aanpassing aan de vering 40-406 onder de DF te monteren.
Als ik jou was zou ik er even een telefoontje aan wagen.

tdt, 29 mei 2020 19:06

avatar

Het veer tussen Cuijk en Middelaar blijft in de vaart. Ook als de fietsbrug, of ‘Maasover’ zoals de brug gaat heten, open gaat. Maar ik denk dat de veerbaas het wel gaat merken in zijn omzet en daarom was er jaren geleden ook wel wat protest tegen het fietspad uit die hoek. Maar het kan natuurlijk ook een land zijn want je kunt vanaf september via pont en brug een rondje fietsen of wandelen.

PaulVerheijen, 30 mei 2020 15:07