Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 15 mei 2020 13:00, bijgewerkt op 22 mei 2020 12:46 (1511 keer bekeken) 2Reacties

Stripfan, Mango, ritjes, from Russia, Battle Mountain, camouflage, wieldeksels, ophanging, Rohloff, fietspaden, verkeersongevallen, veilig, tot slot

Lucky Luke

Al gaat de kleurstelling van de Milan SL op zich wat meer richting de Suske & Wiske-albums, deze Lucky Luke van forumlid KueGue ziet er werkelijk schitterend uit! Jammer dat we hem in onze regionen wat minder snel live kunnen spotten, maar wie naar Oostenrijk op vakantie gaat, moet in de buurt van Graz zijn/haar ogen maar goed open houden.

Mango 'sold'

John heeft (had!) een Mango Sport Red edition te koop van Miles Kingsbury, bekend van de Quattro, zie ook EuSupino (blz. 50). Miles heeft ook met de Quattro meegedaan met ROAM.
John verteld van de voor- en nadelen van de Mango t.o.v. bijvoorbeeld de Quest (de Mango is compacter, wendbaarder, korter, maar ook wat trager).

Ritjes

Ook deze week hebben we bij weer een paar ritten voor jullie die virtueel meegereden/meegekeken kunnen worden.

Zoals deze, soms avontuurlijke, rit naar een ligfietstreffen in Denemarken. Wat momenteel de do's and don'ts in Denemarken zijn, weten we niet, maar met 11 deelnemers is het allemaal nog vrij overzichtelijk.

Maar ook in Nederland zijn, met inachtneming van de afstandsregels, weer wat gezamenlijke ritten gemaakt, zoals een functionele rit naar Dronten. Zullen we dit soort activiteiten maar 'social social distancing' gaan noemen?

Ook Søren is met tien anderen op pad in Denemarken (omgeving Silkeborg) en moet daarna natuurlijk ook weer terug naar huis.

Rinzler

Martinius Berg plaatste deze week een bericht op Facebook waarin hij een korte beschrijving van het Russische ligfiets-merk 'Rinzler' (fb). Het in het FB-bericht geplaatste filmpje is ook op YouTube terug te vinden, en toont dat het model 'Modulator' een beetje ruiger terrein niet hoeft te schuwen.

Battle Mountain

Op TV zijn al weken geen uitzendingen van recente wedstrijden te vinden, en worden daarom oude wedstrijden en kampioenschappen van allerlei bekende en minder bekende sporten herhaald. En toch misten we nog iets, dus...
Omdat de recordpogingen in Battle Mountain dit jaar helaas niet doorgaan, zijn wij ook maar even het grote internet-archief ingedoken, om wat historisch materiaal van dit evenement af te stoffen.

Camouflage

Hier wordt een Milan-lookalike vanaf nul gemaakt: de Phantom ('Nederlands'). Daarna krijgt deze 2015 versie camouflagekleuren.
Op het Forum du Vélorizontal ('Nederlands') is nog meer te vinden. Of op Facebook.

Wieldeksel van krimpfolie

Bill laat ons in verschillende video's zien hoe hij wieldeksels maakt met het materiaal MonoKote. In deel 1 (ondertiteling in het Engels is mogelijk) ontdoet hij zijn wiel van beschadigde wieldeksel, en maakt een start met het snijden van de MonoKote. In deel 2 lijmt hij een randje op de velg (achterzijde) en met een soldeerbout zorgt hij er voor dat de MonoKote zo glad (strak) mogelijk vastgezet wordt.
In deel 3 wordt de MonoKote omgevouwen om de velgrand, en met een föhn wordt de krimpfolie tot krimpen gebracht. In deel 4 wordt de krimpfolie versierd (in dit geval met de Amerikaanse vlag).

Dan maar de lucht in

We hebben het al vaker gezien, dat men bij plaatsgebrek in de garage/schuur/stalling een oplossing onder het plafond zoekt. Deze keer toont Fransman Bruno Cendrez (fb) hoe hij dit heeft aangepakt.

Rohloff in QV

Nadat Alve een luik in zijn Quattrovelo had gemaakt, was er nu tijd om een Rohloff in zijn velomobiel te bouwen. Vakwerk!

Meer fietspaden

Dankzij het coronavirus worden in de hele wereld (!) in versneld tempo fietspaden aangelegd. Soms simpel met verfstroken en paaltjes (pop-up fietspaden), maar ook worden plannen gesmeed voor meer definitieve oplossingen. En niet alleen omdat bewegen gezond is en geen luchtvervuiling veroorzaakt, maar ook omdat men bang is voor de tweede golf van het coronavirus.

In Frankrijk (fb) betaalt de regering € 50,- bij voor fietslessen en voor reparatie aan de fiets (tegelijkertijd wordt er ook 6 miljard voor de auto-industrie vrijgemaakt: voor de werkgelegenheid).
Ook Rome moet er aan geloven.

Zie ook het bericht van de Fietsersbond.

De Fietsersbond had beroep aangetekend tegen het afsluiten van het fietspad op de Afsluitdijk, maar helaas is dit beroep afgewezen. Dit terwijl auto's (vrijwel) ongehinderd voorbij blijven suizen op de vierbaans-, soms tweebaansweg. Leuk dat er toch een fietsbus rondrijdt, maar we vragen ons af of dit werkbaar blijft in een 1,5-meter-maatschappij...

Wat dat betreft geeft de gemeente Roerdalen het goede voorbeeld, en sluit een weg voor gemotoriseerd verkeer, zodat fietsers van deze weg gebruik kunnen maken tijdens de werkzaamheden aan het fietspad!

Minder verkeersongevallen

In België is tijdens de eerste weken van de corona lockdown het aantal fietsongevallen (fb) met maar liefst 56 % gedaald. Ook in Nederland zijn er minder verkeersongelukken te betreuren: aantal verkeersongevallen gehalveerd.

Fietsen redelijk veilig (corona)

Op Vox ('Nederlands') staat een verhaal dat we waarschijnlijk geen angst hoeven te hebben als je tenminste 1,8 meter (6 feet/voet) afstand van elkaar houdt (let op het woord: waarschijnlijk), en niet in de risicogroep zit.
Dit strookt deels met de studie (Engelstalig) van Belgische en Nederlandse specialisten.
Deze studie werd gevisualiseerd op Media.com, welke te kort door de bocht was (de logica zou zeer gebrekkig zijn). Een douchekop lijkt hier het equivalent te zijn van een bezweet hoofd, en dus zou je, volgens Media.com, 20 meter afstand moeten houden van o.a. een snel fietsend iemand…

Tot slot…

Het fotoraadsel van deze maand. Waar in Nederland (zoveel durven we wel te verklappen) is deze foto gemaakt? Antwoorden, gokken of raden, mag je weer door onderstaand een reactie op dit bericht te plaatsen.

Zoekplaatje mei 2020

Kanon en raket

Redactie

Reacties (2)

avatar

Batenburg

CCGimmick, 15 mei 2020 14:57

andre.brouwer

Quattrovelo breekt uit !
Zie 3:50 op functionele rit vanuit Dronten.

andre.brouwer, 15 mei 2020 15:07, bewerkt op 15 mei 2020 15:08