Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Geen World Human Powered Speed Challenge dit jaar

Gepubliceerd op 29 april 2020 09:15, bijgewerkt op 29 april 2020 13:19 (352 keer bekeken) 1Reacties

Niet geheel onverwacht heeft de organisatie van de World Human Powered Speed Challenge besloten het evenement dit jaar af te gelasten. Het risico op verspreiding van en besmetting met COVID-19 is eenvoudig te groot.

In het Facebook-bericht op hun pagina schrijft de organisatie dat 'hoezeer ze van Battle Mountain en de Human Power familie houden, de continue crisis en het nieuws van een potentiële tweede golf van COVID-19 in het najaar het gewoon niet het risico waard maken.' Ze verontschuldigen ze zich naar de teams en maken zo snel mogelijk de plannen voor 2021 bekend.

Het is natuurlijk vooral jammer voor de teams. Velen zijn al maanden bezig met het (door)ontwikkelen van een nieuwe fiets en het trainen. Voor een aantal teams zal het een minder groot probleem zijn, omdat ze een jaar later waarschijnlijk alsnog van start kunnen gaan. Voor met name de studententeams, zoals het Nederlandse Human Power Team Delft en Amsterdam is het een harder gelag. De studenten hebben (deels) een jaar opgegeven van hun studie om mee te kunnen werken.

In hun nieuwsbrief liet het Human Power Team Delft en Amsterdam nog weten positief te blijven. Zo schrijven zij: "We zouden gaan produceren en trainen, maar helaas is dit even tot een stilstand gekomen. Vanwege Covid-19 werken wij ongeveer een maand thuis. We laten ons hier echter niet door uit het veld slaan en zijn druk bezig met doorwerken en voorbereiden."

Redactie

Reacties (1)

RaptoBike

De studententeams zijn een heel onderwerp van discussie geweest in het wel of niet door laten gaan, vooral vanwege de commitment die de meeste leden maken, zoals gezegd. De overwegingen waren daarnaast dat we niet zeker kunnen zijn dat er geen reisbeperkingen van en naar de USA zijn, of men in Battle Mountain zit te wachten op een club mensen van over de hele wereld, en vooral ook dat we teams niet wilden 'dwingen' om nu te bouwen, terwijl het grootste gedeelte van de wereld in een vorm van lockdown zit.

Daarnaast wilden we de teams op tijd laten weten, in verband met alle planning van verzenden van fietsen en teams, wat het besluit zou worden. Iedereen baalt er enorm van, maar een ander besluit was en is niet mogelijk.

Ik heb het team op Facebook voorgesteld om te kijken naar andere tandem records, wellicht zijn er nog die dit jaar gebroken kunnen worden, of in ieder geval aangevallen.

RaptoBike, 29 apr 2020 16:48