Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

International Cargo Bike Meetup 2020

Gepubliceerd op 22 april 2020 19:07, bijgewerkt op 22 april 2020 19:26 (210 keer bekeken) 0Reacties

Het negende International Cargo Bike Festival (ICBF) is uitgesteld, maar … de eerste digitale International Cargo Bike Meetup komt eraan! En wel op vrijdag 24 april, de oorspronkelijke datum van de ICBF Conference.


Vrijdag begint het om 10.00 uur met de lancering van een nieuw Nederlands bakfietsmerk. Spannend!

Om 14.00 uur start de streaming van een aantal presentaties:

  • Prof. dr. Heleen de Coninck zal als klimaatwetenschapper de verbinding leggen tussen het teveel aan CO2-uitstoot en klimaatverandering en de rol van bak- en vrachtfietsen en schone stadslogistiek. Heleen de Coninck is hoogleraar aan de TU Eindhoven en UHD aan de Radboud universiteit.

  • Vincent Bensink van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) zal uitleg geven van het onderzoek naar de combinatie vrachtfiets en hub in het kader van het project Gas op Elektrisch. Susanne Balm van de HvA zal de resultaten bekendmaken van de enquête naar de behoefte aan hubs in de servicelogistiek.

Tot slot wordt vrijdag het ICBF Magazine 2020 online gepubliceerd en zullen de organisatoren van het ICBF, Jos Sluijsmans en Tom Parr, een aantal mededelingen doen over hoe het ICBF verdergaat in de toekomst.

Kijk voor meer informatie op de website.

Dit persbericht is gekregen van Fietsdiensten.nl / ICBF.

Redactie

Reacties (0)