Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 03 april 2020 13:00 (2501 keer bekeken) 3Reacties

Alve, geprinte media, leuk initiatief, Mulsanne, leuk initiatief, lege straten, caravan, Westerwald, beter zicht, Quattrovelo, geen lekke band, gevleugeld

Alve vervolgt zijn fietstocht

In Zweden zijn de maatregelen rond het corona-virus niet zo stringent als in Nederland. Zodoende kan Alve het Kattegattleden (fb) (mooie fietsroute aan de westkust - Kattegat - van Zweden, tussen Gotenborg en Helsingborg) fietsen.
Wel horen zij ook afstand tot elkaar te houden.

In de geprinte media

Natuurlijk zijn de volgende bladen door de tijd ingehaald wat betreft het corona-virus.

De frietzak (naar illustratie uit De Kampioen 4 uit 2020)
    Kampioen
  • Wat een fietsnieuws in 'het autoblad' de Kampioen! Zoals 'Geef de fietsvreugde door!' en 'Niets te vergelijken met het plezier van een fietstocht' of 'Mijn foto van… mijn fiets'.
    Eén springt er uit: De frietzak, een zeldzaam kruispunt.
    Het gaat uiteindelijk om het gedrag op een fietsverkeerslicht. De snelle fietser willen vooraan staan om snel weg te kunnen. Maar er kunnen niet veel naast elkaar vooraan staan. Dat is op een kruispunt in Amsterdam (Jodenbreestraat / Mr. Visserplein) opgelost: de frietzak. Breed bij het verkeerslicht en steeds smaller naar de overkant. En het lijkt ook nog te werken, zonder dat iedereen elkaar tegen komt.


Vogelvrije Fietser

  • Een mooi artikel over ons bestuurslid en fietsgek Marjolein, maar ook datamodelleur * (en ik maar denken dat modelleur iets met inrichten van winkels en etalages te maken had, of aankleden van paspoppen, of eventueel een beeldend kunstenaar…). Natuurlijk worden de ligfiets en velomobiel (banaan) ook genoemd. Maar of ze na de Pasen naar Italië afreizen om naar Athene te fietsen…
  • * weer wat opgestoken!

Aanpassingen Mulsanne

Dan heb je ineens veel tijd over. Wat kan er beter met de Mulsanne?
Patrick maakt een op de DF gestoelde dakje, maakt de derailleur geschikt voor een Bafang motor, enzovoort.
Toch jammer dat je dit type velomobiel, nog, niet in Nederland ziet. Is weer eens wat anders.

Leuk initiatief!

Gert, van Maia, gaat kijken of hij ligfietsen (tweewielers) voor kinderen kan realiseren. Hij gaat in ieder geval twee voor de verhuur maken, en kijken of er vraag naar is.
Dat zal toch wel?!

Lege straten

Wat mag er wel in Nederland?!

Rit met caravan

Marlon had absoluut niet gerekend op zoveel sneeuw toen hij met zijn caravan het Ober-Bergische Land (hellingen!) in ging. Het is ijskoud, en de banden hebben amper grip. Hij krijgt hulp en zelfs onderdak!
Natuurlijk overnacht hij ook een keer in zijn caravan!

Westerwald

Jupp rijdt naar Königswinter naar zijn medevelomobilisten, om gezamenlijk verder te rijden. Dit ziet er heel anders uit dan de winterrit van Marlon.

Beter zicht

Bij Velomobile Ottersberg is binnenkort een verlichtingsmodule (fb) voor de Milan verkrijgbaar voor beter zicht op de weg en beter zicht voor de richtingaanwijzers.

Quattrovelo recensie

Jan recenseert zijn Quattrovelo na twee jaar gebruik en er 10.000 km mee heeft gereden.
Het filmpje start spannend met zijn doortocht door een draaideur.

Nooit meer lekke band

Het lijkt op een Quest, maar wat er onder zit?!

Gevleugelde gast

Wielrenners krijgen een onverwachte gast (fb) op bezoek. Ook deze gast houdt zich aan gepaste afstand!

Redactie

Reacties (3)

avatar

Vanaf een lengte van 1m40 passen kinderen met enige aanpassingen ook op een grote-mensenligfiets. Deze Optima Stinger misstaat niet voor onze jongste van 8. De aanpassingen: verkleinde en naar voren geplaatste zitschaal (met houten blokjes), 114mm cranks, ingekort stuur. Het bestaande klapstuur is afgezaagd, met een 3d-geprint pas-stuk zijn drie stukken 22mm buis tot een v-vormig race-stuur gesmeed.

wakkermans, 04 apr 2020 11:03

MartiniusBerg

Mulsanne Facebook Velomobiel.

Dit is prachtige construktie van een velomobiel. In de discussie met Patrick kreegt Romain een totaal gewicht van 35.380205 kg opgekregen. WOW dacht ik hij is wel erg zwaar!

MartiniusBerg, 04 apr 2020 17:57, bewerkt op 04 apr 2020 17:57