Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 20 maart 2020 13:00, bijgewerkt op 20 maart 2020 14:53 (1063 keer bekeken) 7Reacties

Deze week een heel beknopt vrijdagbericht. De ene redacteur ligt met koorts op bed en een andere heeft het erg druk met de online ondersteuning van de leerlingen en hun ouders van zijn school. Dus een korte inhoudsopgave: mag het, afgelast, op afstand, tot slot

Mag het, kan het?

Zolang Nederland, zoals in andere landen al het geval is, nog niet helemaal op slot gaat, mag je nog recreatief/sportief fietsen. Daarbij is en blijft fietsen natuurlijk een gezonde bezigheid en is het een prima alternatief voor het OV, dat we momenteel beter kunnen mijden. Tot die conclusie komen zowel de KNWU, als ook de Fietsersbond. Daarnaast heeft ook Bicycling.com nog wat tips die ons moeten behoeden voor stommiteiten. Kortom: wees voorzichtig allemaal!

(Ook) afgelast

Net als vele andere evenementen, gaat de SPEZI niet door op de geplande datum. Gekeken wordt of het mogelijk is om in augustus een vervangende datum te vinden.
Auke weet op Facebook te melden dat ook het International Cargo Bike Festival (ICBF) niet op de voorziene datum doorgaat. Of en wanneer dit wel het geval zal zijn, is helaas ook nog niet bekend.

Afstand houden

https://www.signaclic.com/depassement-des-cyclistes-a-1-5-m-art_fr_3944.html

1.5 meter afstand is in Frankrijk bij wet vastgelegd voor inhalen buiten de bebouwde kom.

Maurice vraagt zich op Facebook af, of automobilisten nu ook 1,5 meter afstand houden bij het inhalen. Het zou één van de weinige prettige bijkomstigheden zijn als het daadwerkelijk zo zou zijn, maar helaas zal de realiteit wel anders zijn.
Er zijn al wel borden voor te koop.
Wil je er zeker van zijn dat men zich hier ook aan houdt, dan is dit wellicht een optie.


Tot slot...

...toch nog snel een niet-corona-gerelateerd onderwerp.
Deze film, met daarin een 'raketvelomobiel', doet wat ouder aan dan hij waarschijnlijk daadwerkelijk is. Nu hoeft de publicatiedatum in 2012 natuurlijk niet perse ook het productiejaar van fiets en/of film te zijn, maar de helm doet vermoeden dat de fiets toch een stuk moderner is dan de beelden doen vermoeden. Hoe dan ook, een heel mooie zelfbouw!

Redactie

Reacties (7)

avatar

Geeft niet dat het dit keer beknopt bericht is, ik vind het knap dat jullie altijd een leuk vrijdag bericht weten samen te stellen.
Ik lees het altijd graag en waardeer jullie werk hiervoor.
Beterschap en hoop niet dat het corona is en succes met de school werkzaamheden.

Lazyryder, 20 mrt 2020 13:32

CV

Corona tip; bij stoplichten zonder detectielussen op de rijbaan fietsen of door rood fietsen. Dat knopje he... is altijd al vies.

CV, 21 mrt 2020 02:18

avatar

Corona of niet, door het lezen van dit (digitaal verspreide) Vrijdagbericht kan in elk geval niemand geïnfecteerd raken!

MichielAdriaan, 21 mrt 2020 09:22

avatar

Dat knopje bij verkeerslichten gebruik ik zoals altijd. Corona heb ik vermoedelijk al gehad. Drie hangdagen voor een mild virus. Wel vervelend voor mensen met een zwakke gezondheid of een hooggradig ontstekingsniveau in hun lijf. Die hebben een verhoogde kans op longontsteking aan zowel linker als rechter long. Het is de complicatie die je de das kunt omdoen.

PietV, 21 mrt 2020 15:56

avatar

Toch moet je nog wel even voorzichtig zijn Piet. Dinsdagochtend voelde ik me weer sterker dan ooit en ging met de roeifiets naar het werk.
Woensdag in de tuin gewerkt voelde ik aan mijn oren dat die absoluut niet tegen koude wind konden. Om me op vrijdag alsnog ziek te moeten melden met kriebelhoest, koude rillingen, hoofdpijn en een onbestemd gevoel in de longen. Vooral dat laatste moet je erg serieus nemen i.d.d.
Sinds gisteren aardig opgeknapt maar om al verder te gaan met die tuinklus twijfel ik nog...

MichielAdriaan, 22 mrt 2020 09:04

avatar

Je moet altijd luisteren naar je lijf. Heb zelden last van griep en als ik het gevoel van griep krijg, stop ik met winterzwemmen. Dat drukt de eventuele koorts en vertraagt herstel. Ik kan me niet herinneren dat ik op de dag door griep op bed heb gelegen. Als veganist heb ik een zeer laag ontstekingsniveau. Dus een laag risico op longontsteking. Als 70+ glimlach ik om Corona.

PietV, 23 mrt 2020 14:59, bewerkt op 23 mrt 2020 15:00

avatar

'1.5 meter afstand is in Frankrijk bij wet vastgelegd voor inhalen buiten de bebouwde kom.' In België ligt het ook vast bij wet: 1m binnen de bebouwde kom, anderhalve meter daarbuiten. Mocht daar nu ook handhaving bij horen...

CapoJan, 23 mrt 2020 21:40