Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Schoonheidstips

Gepubliceerd op 24 februari 2003 00:00 (158 keer bekeken) 0Reacties

Onlangs heeft uw redactie wat tips van het waterleidingbedrijf geprobeerd. Een tipje van de sluier, het gaat over het douchen. Een deodorant die geschikt is voor sporters. Verder informatie over lippenbalsem.

Het waterleidingbedrijf oppert de mogelijkheid om de kraan dicht te zetten op het moment dat er ingezeept wordt. Tot nu toe had uw redactie geen mogelijkheid met een thermostaat kraan de test te doen. Als je die niet hebt moet er na het opnieuw aanzetten weer opnieuw worden gesteld. Echter als er wel een thermostaatkraan in je douche zit levert het uitzetten een comfortverhoging gehaald. Het inzepen gebeurt beter, makkelijker en rustiger. Daarna is het afspoelen gewoon een kwestie van weer de kraan open draaien. Spaart het milieu! (en je gas en waterrekening).

Neem bij het wassen van je haar als je vaak sport een elke dag shampoo. Die is wat zachter en kan vaker worden gebruikt.
Op http://www.haarcentrum.nl/vet_haar.htm wordt een van de problemen besproken. Verder vermeldt http://www.kring-apotheek.nl/zz/mainzz10.html Haarverzorging
Omdat de hoofdhuid vet en schilfers afscheidt, is het belangrijk het haar regelmatig te wassen. Hoe vaak dit moet gebeuren, is afhankelijk van de natuurlijke afscheiding van de huid en de werkomstandigheden. Het haar vaak wassen is slecht. Dit vermindert de conditie van het haar en bovendien wordt door het masseren van de hoofdhuid de vetproductie bevorderd. In het algemeen is één keer per week wassen voldoende. Als u uw haren vaker wilt wassen, is het raadzaam een milde (baby)shampoo te gebruiken. Zorg ervoor dat deze niet te veel schuimt, spoel de shampoo snel uit met lauwwarm water en dep de haren droog met een zachte handdoek. Omdat haren slecht hitte verdragen, is het raadzaam om bij het gebruik van een föhn, deze op afstand te houden en niet op de heetste stand te zetten.

Niet veel dingen helpen tegen zweten tijdens het fietsen. Wel tegen de productie van zweet, op http://www.trendystyle.net/beauty/forum/zweet.html wordt de Syneo deodorant als tip genoemd. Minder zweetplekken in kleding en gaat lang mee. Als je veel sport ongeveer 3 dagen, wel een dure deo. http://www.heijne-import.nl/page2.html

Lippenbalsem is onlangs getest door buitensporters van Op Pad. De lippenbalsem van kruidvat wordt als de beste gekozen. Niet zo'n hoge beschermingsfactor tegen zon maar redelijk goedkoop en vervult de functie. Verder de tip niet te vaak te gebruiken omdat een zekere gewenning optreedt.

Redactie

Reacties (0)