Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Fietsonderdelen

Gepubliceerd op 20 maart 2003 00:00 (120 keer bekeken) 0Reacties

Diverse nieuwe fietsonderdelen zijn gepresenteerd. Verder trainingsoftware en hartslagmeters. Ook een ontwikkeling in fietscomputers. Ook worden bagageoplossingen genoemd.

SKS zal op de markt komen met mini Toolboxen in twee verschillende uitvoeringen. De Toolbox Travel is met zijn 18 functies en gewicht van maar 223 gram hét ideale gereedschap voor lange reizen en fietsmarathons. De Toolbox Race (15 functies en 128 gram) is zeer compact en bevat alles wat een racefietser van fietsgereedschap verwacht. Met het unieke design van deze Toolboxen is erop gelet dat een gereedschapkist naast functioneel ook zeer veelzijdig moet zijn.

De SKS Suspensioneer is een lichtgewicht aluminium pomp voor verende vorken en framedempers, ideaal voor touring en consumentengebruik. Het is een essentiële pomp voor iedereen die rijdt op een fiets met vering. De Suspensioneer is uitgevoerd met een zeer nauwkeurige meter en doordat deze pomp ook een knop heeft om lucht mee vrij te laten, kan de druk zeer accuraat worden aangepast. Nadat de gewenste druk is bereikt kan de verbinding er, zonder drukverlies, vanaf worden gehaald. De maximale druk van 25 BAR (360spi) voldoet aan alle verende systemen.
De flexibele verbinding van de Suspensioneer bestaat uit een buigzame slang, waardoor de drukmeter vanuit elke positie goed te zien is. Tijdens transport wordt de slang in het handvat opgeborgen. De SKS Suspensioneer is er naast een analoge ook in een digitale versie. De Suspensioneer is standaard uitgerust met een Schrader aansluiting. Verloopnippels voor Magura Rond, Rock-Shox SID en Marzocchi zijn apart verkrijgbaar.
Bron: www.fietsrai.nl

Verder is een artikel te lezen over software voor trainingdoeleinden op http://www.pezcyclingnews.com/?pg=fullstory&id=890

Ook wordt op deze bron een alternatief voor de wat dure polar meter aangeboden. http://www.pezcyclingnews.com/?pg=fullstory&id=875

Sigma biedt nieuwe typen van de bekende fietscomputers aan, dit volgens een bericht op http://zeuss.bva-bielefeld.de/aktivrad/ Vanaf type 1600 zit er ook een cadans op. Het schijnt zo te zijn dat een zeer goede dataoverdracht is. http://www.sigmasport.com/script/x_news.php?bereich=eu&sprache=d&mehr=ja&ID_News_mehr=36 http://www.sigmasport.com/

Een draadloze fietscomputer met cadans is ook te vinden in de speciale hartslagmeters van Polar, s510, s520, s710i, s720i waarbij als optie ook een draadloze cadansmeter is te krijgen.

Verder is een nieuw verlichtingsysteem op 12 volt door Busch und Müller in productie genomen, kijk op http://www.bumm.de/ voor de gegevens (prijs ongeveer 290 euro).

Cateye, http://www.cateye.com/ heeft ook fietscomputers en lampen. De Os1.1 geeft niet alleen de basisgegevens zoals snelheid en afstand. Hij bepaalt ook gemiddelde afstanden over perioden.

Www.steco.nl geeft diverse bagagedragers, wil je meer mee? Probeer dan een aanhanger, www.roland-werk.de
Meer bagage oplossingen zijn gemeld in http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=419&volledig=1 en in http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=383

De sram groep van 2004 staat op internet, zie de site http://www.cyclingnews.com/tech/?id=2003/news/mar21a

Zeer recent bleek dat een site van drie dimensionale pedalen beschikbaar is gekomen. http://www.tdp-pedals.com/
In het bericht http://groups.yahoo.com/group/ligfiets/message/27392 wordt op de mogelijke voor- en nadelen ingegaan.

Redactie

Reacties (0)