Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

De nieuwste Velox wordt een tandem!

Gepubliceerd op 15 februari 2020 16:28, bijgewerkt op 15 februari 2020 17:35 (737 keer bekeken) 4Reacties

Bij de presentatie die het Human Power Team van de TU Delft en VU van Amsterdam is er een zeer bijzonder nieuwtje gemeld door het team. Er is sprake van een bijzondere ontwikkeling. Na hun jarenlange ervaring met snelle fietsen voor de wedstrijden op World Human Powered Speed Challange in Battle Mountain wordt dit jaar een totaal nieuw concept ontworpen. Nu wordt namelijk als fiets een tandem gebruikt. De fiets heet Velox TX.

Voor iedereen die het gemist heeft, de presentatie staat op Youtube en begint daar in de film rond 25 minuten. Er zitten in de presentatie heel wat leuke elementen die enthousiaste fietsers ongetwijfeld wat kippevel momenten zullen bezorgen.Er zitten naast een presentatie van het team van rijders ook meerdere andere elementen in. Vooral de technieken die het team wil gaan gebruiken en ontwikkelen zijn erg interessant zoals de versnellingen en banden.

Redactie

Reacties (4)

G

heeft het team het feit dat ze met een tandem gaan rijden werkelijk als bijzonder nieuwtje gepresenteerd? Ze werven er sinds augustus reeds rijders voor :)

Ben erg benieuwd! Tandemracen is verre van eenvoudig.

G, 16 feb 2020 13:38

RaptoBike

Voor ons als insiders was dat al lang geen nieuws meer, maar voor de meeste aanwezigen (ouders, vrienden, familie) van het team wellicht wel. Er werd o.a. ook verteld dat de races in Battle Mountain gehouden worden, wat natuurlijk ook niet echt verrassend was :-)

Kortom: het was 'gewoon' de presentatie van het team en het verhaal achter het waarom van een tandem. Ik ben ook benieuwd naar alle details in de uitvoering. Hoe race je met een tandem? Hoe krijg je een lange tandem in de USA? Past de flightcase wel onder de overkapping van de Super8? Wat voor bus moet dat worden in de USA? Kan je keren met zo'n bus zonder vast te komen zitten? Hoe houd je als start-renner zo'n lange fiets overeind? Hoe hard gaat het gaan?

Gelukkig mag ik er weer bij zijn om antwoorden op al die vragen (en nog wel een paar meer) te gaan meemaken.

RaptoBike, 16 feb 2020 21:09

avatar

Tof allemaal hoor. Maar vreemd dat ze niet voor een rug aan rug configuratie gaan (in ieder geval niet in de plaatjes die ik eerder heb gezien), ik kan me niet voorstellen dat lepeltje lepeltje meer voordelen heeft.

sjef, 17 feb 2020 19:54

A.C.B.

rug aan rug gaat het worden, een verslagje van mij word hopelijk binnen kort geplaatst ligt nu bij de redactie voor mogelijke plaatsing op ligfiets.net

A.C.B., 17 feb 2020 22:38