Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Paastreffen 2020: Veluwe expert en kok gezocht

Gepubliceerd op 03 februari 2020 09:43, bijgewerkt op 05 februari 2020 17:36 (543 keer bekeken) 4Reacties

Het twintigste Paastreffen vorig jaar liep op rolletjes, het zonnetje scheen, er werd lekker gekampeerd, gekletst, gespeeld, gefietst en gegeten. Dat alles doen we dit jaar opnieuw, in het weekend van 11-13 april in De Nieuwe Hof bij Otterlo. We zoeken daarbij nog iemand die weet waar in de omgeving Hoenderloo de mooiste fietsweggetjes lopen, en een tweede kok die Marieke een dag wil aflossen.

Er komen toertochten in drie smaken die allen langs het Survivalrunparcours van Hoenderloo lopen. Het is bijna onmogelijk om op basis van digitale bronnen een goede route dwars door de Veluwe te plannen, zanderige paadjes liggen overal op de loer. Daarom zoeken we een expert die de kwaliteit van de wegen en paden rond Hoenderloo kent. Het ruwe routeplan staat klaar in het agenda-item. Meld je bij katoco@ligfiets.net of hieronder in het commentaar.

Topkok Marieke was vorige keer drie dagen verantwoordelijk voor de catering, en dat mag wel een dagje minder. We zoeken een tweede kok die een dag voor zijn rekening wil nemen. Dat kan door zelf te koken, of door op zoek te gaan naar catering die ook voor de 40% vleesmijders in ons gezelschap aantrekkelijk is. Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld een BBQ met daarbij veel zelfgemaakte salades, en hulpkok Marjolein voor vegetarische hapjes. Maar het kan veel simpeler, een stevige hutspot is ook goed. Meld je bij katoco@ligfiets.net of hieronder in het commentaar.

De rest van het programma van vorig jaar blijft staan, behalve dat liefhebbers van spelletjes op zaterdagmiddag niet gaan goochelen maar het buitenspel Kubb gaan spelen. De inschrijving opent half maart.

Update: het 2020 logo is inmiddels wel gereed, met dank aan Harry Gijsman!

Redactie

Reacties (4)

NoStress

Mmnm...de Veluwe.
Ik denk dat ik daar wel een paar bandensporen heb achtergelaten.
Kom maar op met de plannen. Wij maken dat fietsbaar.
Theo en Marloes

NoStress, 03 feb 2020 21:56

NoStress

Voor de kok.
Met het Herfstreffen op de Woensberg was op vrijdagavond door de catoco gezorgt voor een operationele BBQ. Ieder kon naar eigen inzicht daar na eigen behoefte en eigen kosten eigen voedsel op verschroeien. Er ontstonden tijdens inkopen bij Appie Heijn spontaan samenwerkingsverbanden.
Een keer liet ik mij daarbij verleiden tot een vega recept zonder het traditionele nepvlees. En dat was heerlijk. Waarom niet weer?
Minder tot geen werk catoco en kansen voor nieuwe samenwerkingen en ideeen. Wie niet mee doet jammer dan. Hongerlijden of brood eten. Het is geen sterren camping.

NoStress, 03 feb 2020 22:08

NoStress

Ik heb nog een idee. Handig als je al een tijdje meegaat op deze aardkloot.
In mijn motortijd (vorig leven?) deden we net als bij ligfietsen aan treffens. Die 2 groepering hebben veel gemeenschappelijk(?)
Het was dan gebruik om op de gezamenlijke (1e)avond een inbrengbuffet samen te stellen. Een (gekocht) streekgerecht, of iets volgens eigen recept of specialiteit.

Misschien stuit dit voorstel op praktische bezwaren. Meenemen van producten c.q. grondstoffen of het ter plekken maken van je inbreng bijvoorbeeld. Dat gaat met een motor (met zijspan) nu eenmaal eenvoudiger. Maar ja een velomobiel is in weze toch ook een zijspan zonder motor? :-D Daar passen kratten bier in. (inbrengtip!)
Zeeuwen brachten een pan mosselsoep mee. Andere maakte ter plekke Bami. Een stapel pannenkoeken of een schaal Domovla. Kleine hoeveelheden. Geen gaarkeukenformaat. Een eigen cake, taart of gekocht was ook welkom. Maar het thema was bij voorkeur lokaal en uit eigen streek. Ik had gekochte Jan hagel en Krakelingen uit Amersfoort. Het hoeft dus niet ingewikkeld, veel of kostbaar te zijn.

Alles bij elkaar maakte genoeg te eten voor iedereen. Een soort Vis en Broden verdeling (bijbels)
Misschien geen evenwichtige maaltijd, maar het stond er de hele (vrijdag)avond en werd steeds aangevuld door nieuw gearriveerde treffengangers. Ieder kon pakken naar believen op het tijdstip zoals het uitkwam.
Niet primair een hoofdmaaltijd al kan dat wel. (inbrengtip: salade, andijviestampot)
Meer een verbindend element tussen alle individuele maaltijden die wel gezamenlijk werden genuttigd. Het was een komen en gaan van de middag tot diep in de nacht.
Er bleef meestal weinig over behalve de aangebrande cake.... ;-)

NoStress, 04 feb 2020 11:25

avatar

T&M: Hartelijk dank voor de tips, het plan is om ze half op te volgen :) We hebben een fantastische keuken in de accomodatie, met stevige branders, grote pannen en een grote oven. Er kunnen best wat mensen zelf in de weer met opwarmprakjes etc. maar efficient is dat niet. Het plan voor de vrijdag is nu om een incomplete maaltijd aan te bieden met alleen pasta en verse tomatensaus. Dat is buitengewoon simpel in te kopen en te maken. Wil je er vlees(vervanger) bij, of een toetje, of kaas erover: zelf doen. Zaterdag koken we gewoon volledig, en zondag doen we weer een incomplete maaltijd (met couscous ofzo), tenzij zich een kok meldt.

wakkermans, 06 feb 2020 10:15