Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 24 januari 2020 13:00 (2481 keer bekeken) 4Reacties

Songfestival, Terry, fietspaden, borden, bikavan, fietsen is gevaarlijk, geste, stroomlijn, tot slot

De NVHPV op het Songfestival in Rotterdam?

In het songfestival werden de artiesten vorig jaar met een kort filmpje (een zogenaamde postcard) geïntroduceerd op toeristische trekpleisters van het organiserende land. Maar nu het songfestival van 12 tot 16 mei in het Rotterdamse Ahoy plaatsvindt, gooit de Nederlandse organisatie het over een andere boeg: “Als Nederland willen we dat de artiesten van het Eurovisie Songfestival ons leren kennen en ervaren d.m.v. activiteiten, tradities en hobby’s die kenmerkend zijn voor ons land en onze mensen”. Vrijwilligersorganisaties, sportclubs en fanfares werden uitgenodigd om zich hiervoor aan te melden. De teller is geëindigd op 1347 aanmeldingen. Hieruit worden er 41 gekozen waar een artiest op bezoek komt om met de activiteit van die club mee te doen. Met als resultaat een postcard.

De Nederlandse ligfietsvereniging heeft zich ook aangemeld, onder andere met een promotiefilm van de Grensrijders. Op dit moment vindt de preselectie plaats, waarbij ook verschillende organisaties worden bezocht. Wie weet is onze vereniging ook in mei op het Eurovisie Songfestival te zien.
We houden je op de hoogte, Gerrit.

Terry

Helaas is ons weer een lid van het Monty Python's Flying Circus team ontvallen: Terry Jones.
Terry was de aparte vogel tussen alle Supermannen, namelijk in het geheim de fietsenhersteller. Sportief was hij ook: hij deed mee met de 100 meter voor mensen zonder richtingsgevoel (baan 4, zwart shirt met gele band). Nog meer sportieve onzin.

(Door-)fietsroutes en -paden

Doorfietsroute Assen-Groningen

Ligfietsers inspecteren de doorfietsroute Assen-Groningen

In het land worden verschillende initiatieven gedaan voor het verbeteren van fietsroutes. In Assen zijn ze er uit, tenminste de raad van Assen (met tegenwerping van 50Plus, want '€50.000 per fietser'). Assen moet echter eerst nog toestemming krijgen voor het 6 km lange fietspad.
Delen zijn al klaar, een paar ligfietsers zijn deze al wezen inspecteren (er zijn al grote stukken naast het Noord-Willemskanaal klaar), aan de einder wordt nog gewerkt.

Maar ook ietsje naar het noordwesten, in Friesland, wordt gewerkt aan een veranderende mobiliteit. Hoewel de auto voorlopig niet weg te denken is uit het verkeer, is er in de mobiliteitsvisie van de regio Noordoost-Friesland zeker ook aandacht voor alternatieven als doorfietsroutes, of snelfietsroutes, zoals ze hier genoemd worden.

Nu zeggen plannen en visies natuurlijk nog lang niet alles. Dat er tussen planning en realisatie ook op het fietspad nog het één en ander mis kan gaan, wordt in diezelfde regio bewezen… (maar gelukkig is ie wel verlicht).

Welk deel van Europa heeft het dichtste fietspadennet?
Nederland, Vlaanderen en grote delen van Duitsland springen er uit (hoewel dit natuurlijk niets zegt over de kwaliteit van de fietspaden). Bron: Vincent.
En het kan nog beter, blijkt uit dit filmpje van de ANWB (bij de opmerking 'steeds meer verschillende soorten fietsen' komt er een wielrenner of een e-bike voorbij…).

Zelfbedachte waarschuwingsborden

De stad Antwerpen heeft onlangs de eerste waarschuwingsborden voor snelle fietsers geplaatst. De borden zijn blauw en gelden dus niet als snelheidsbeperking, maar moeten – vooral elektrische fietsers en speed-pedelecs -aansporen om hun snelheid aan te passen.
De, Belgische, Fietsersbond is echter niet gelukkig met deze concrete borden en het concrete gebruik daarvan: de door de stad Antwerpen zelf bedachte borden zijn bovendien illegaal zijn want in strijd met de wetgeving.

Parkeerplaats

Om even op zelfbedachte borden door te gaan: bij deze technische school zijn 3 parkeersplekken voor DF's (fb) beschikbaar!
Goed gedaan leraren en leerlingen!

Bikavan

Of is het een tricamper?
Is deze fietscaravan met elektrische aandrijving iets voor een ligfietser?
Deze redacteur houdt wel van een stevig kleurtje, maar heeft moeite met deze combinatie. En hoe zou het interieur er uitzien?
Zo te zien is dit voertuig behoorlijk wendbaar, maar deze redacteur, ziet toch liefst of er iets achter hem rijdt voordat hij deze manoeuvres gaat uitvoeren.

Fietsen 'gevaarlijk en niet praktisch'

Dirk Spaniel, woordvoerder van het AfD-transportbeleid, heeft de tweewielers geïdentificeerd als het grootste kwaad ('Nederlands') in het wegverkeer. Dit omdat vanwege de klimaatverandering steeds naar, onder andere, automobilisten wordt verwezen.
Willst du es mit eigenen Ohren hören?
Het Klokhuis beweert inderdaad dat dit een gevaarlijke fiets is (Greenspeed Glyde).

Leuke geste!

Maia Mobiliteit weet dat mogelijke klanten van heinde en verre moeten komen, willen ze een ligfiets testen dan wel kopen.
Om dat toch aantrekkelijker te maken bieden ze een gratis hotelovernachting aan. Let wel, tot aan eind februari krijgt u van ons de kosten van een overnachting (fb) in Hotel de Watertoren retour bij aanschaf van een ligfiets of trike.

Stroomlijn

Bij een goede stroomlijn heb je minder energie nodig om vooruit te komen. Met de standaard fiets lukt dat maar matig, of je moet het maar aandurven om zo te fietsen.

Agenda

Tot slot

…nog een tip voor wie nog geen vakantie heeft geboekt: misschien is op de ligfiets door Thailand wel iets?

Redactie

Reacties (4)

xlnetwork

De link naar de 3 parkeerplekken voor DF's is niet te openen als je geen lid bent van de Facebookgroep. :-(

Wilfred Ketelaar, 24 jan 2020 15:10

Oliver

Wilfred, mede daarom is (het belangrijke deel van) de foto ook opgenomen in de afbeelding bovenin het vrijdagbericht.

Oliver, 24 jan 2020 17:34

avatar

Een superman doen op je bukfiets terwijl je ketting er af ligt... da's lef.

mikok, 24 jan 2020 17:47

hanzdaniel

gevaarlijke fiets
er staat toch sketch!
en met die kinderstoeltjes haha

hanzdaniel, 24 jan 2020 19:44