Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 17 januari 2020 13:00, bijgewerkt op 20 januari 2020 20:13 (2860 keer bekeken) 1Reacties

Ontwerp, F=m*g, kettinglipje, Aart, afval, Bremen, zon, blinded by the light, beurs, tot slot

HPT design

Op donderdag 13 februari wordt het ontwerp voor de tandem VeloX TX (fb) bekend gemaakt.
Het is passen en meten (fb)!
Nog meer design, een ieder kan het, grafische, uiterlijk ontwerpen. Hiervoor heb je nog tot en met 27 februari!

Zwaartekracht

Er zijn recent foto's opgedoken van extreem gestroomlijnde Volvo's (fb).
Het zijn voertuigen zonder enige aandrijving. Ze worden bovenaan een helling 'losgelaten', en door de zwaartekracht versnellen deze.
En hoewel recent opgedoken? Dit voertuig komt uit 2005, en is, als we ons niet heel erg vergissen, ook al eens in een eerder vrijdagbericht langsgekomen.

Ritslipje

Als de 'lipje' van de ritsloper niet met handschoenen te bedienen is, waarom vervang je die niet door een paar schakels van een ketting (fb)? Altijd grip, ook tijdens het fietsen.

Meneer Aart

Ik, Theo, ken Aart Staartjes (fb) voornamelijk van Het Klokhuis. De Stratemakeropzeshow, J.J. de Bom voorheen de Kindervriend, en uiteraard Sesamstraat zijn helaas langs me heen gegaan, 't is de leeftijd (boomer). Samen met o.a. Joost Prinsen en Wieteke van Dort verzorgden ze ontregelende humor tussen geweldig uitgelegde items voor de jeugd (hoorde ik ook al niet bij), met geweldige teksten van Willem Wilmink op fantastische muziek gezet door Harry Bannink.
Twee sketches met Aart als Fetze Alsvanouds.
We hebben nog even gezocht naar de video van Het Klokhuis over ligfietsen, maar die is helaas verdwenen in de bitjesbak (niet duidelijk wat dit is? De bytjesbak dan? *).

Kliko’s

Staat de vuilnisbak zinloos te wachten op inhoud? Je kan er nog altijd, met een beetje moeite, een velomobiel of aanhanger (fb) van maken.

Bremen

Net als bij ons worden er ook in Duitsland bijeenkomsten georganiseerd. Zoals deze bijeenkomst in Bremen (fb) (geboorteplaats van de Milan, dus…). Alle velomobielen worden benoemd (er is ook een Quest 3 x 20", die fraaie blauwe).

The Sun Trip

Dit jaar gaat de Sun Trip voor de tweede keer (in 2018 was de eerste keer) fietsend, op zonne-energie, van Lyon naar Guangzhou (Canton in China).
Van 23 t/m 29 mei start de proloog: van Frankfort naar Lyon. Op 30 mei is de officiële start in Lyon. Op 31 mei is een gezamenlijke rit met de Sun Trip fans naar Albertville, en op 1 juni start de tocht daar echt!
Er zijn al meer dan 40 deelnemers.
Eerdere berichten over de Sun Trip: 2013, 2017 en 2018.

Draaglijker

Om verblinding via de (achteruitkijk-)spiegeltjes in het donker draaglijker te maken, heeft Wim afgeschreven panty's van zijn vrouw verknipt en om de spiegels gehangen.
Lees ook de reacties!

Beurs

Wie zijn fietswinterslaap (zijn hier mensen die hieraan doen?) wil onderbreken, die kan dit weekend terecht bij onze Zuiderburen in Kortrijk. Daar vindt van 17-19 januari de, naar eigen zeggen, grootste fietsbeurs van de Benelux plaats. Naast stands van diverse leveranciers, interviews, meet & greets, etc., zullen er ook voordrachten worden gehouden, o.a. over zadelklachten! ;-)

Tot slot

...willen we, vooral voor de mensen die met name voor het vrijdagbericht op onze site komen, ook nog op een bericht van eerder deze week wijzen, over die andere ontwerpwedstrijd.

* een byte bestaat uit 8 bits.

Redactie

Reacties (1)

avatar

Inderdaad niet te vinden die Klokhuis afleveringing over 'Ligfiets' van maart 2000. Maar wel eentje uit 2017 over HPT Delft: https://hetklokhuis.nl/tv-uitzending/3479/Snelle-fiets
en een hele grappige over fietsveiligheid: https://www.hetklokhuis.nl/tv-uitzending/3959/Veilig-fietsen
met name vanaf minuut 3.39, ook direct op youtube te zien: https://www.youtube.com/watch?v=KwWTl1Xh_pQ

wakkermans, 19 jan 2020 14:59, bewerkt op 19 jan 2020 15:00