Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 10 januari 2020 13:00, bijgewerkt op 11 januari 2020 08:24 (2238 keer bekeken) 2Reacties

Praatjes, oud-op-nieuw, historisch (1), review, voetpad, historisch (2), tochten, training

Wat we horen

Sander vroeg naar de bekende weg, namelijk wat krijg je te horen als ligfietser (fb) van je medeweggebruikers.
Dit zijn mooie aanvullingen/invullingen voor een toekomstige 'Wat ze zeggen' op onze site.

Eindejaarsrit

In Letland kent men ook een soort van Oliebollentocht om het fietsjaar af te sluiten, maar dan zonder oliebollen en open voor alles wat fiets is. De rit eindigt op het strand van de Oostzee, waar Vladimir met zijn fiets nog net geen oudejaarsduik neemt.

Cyclodyne

In de Facebookgroep Bicycle World brengt Auke ons deze keer zo'n 40 jaar terug in de tijd, met een bijdrage over de Cyclodyne. Voor deze terugblik heeft hij gebruik gemaakt van de website van Ethan Davis en van een artikel uit 1984, dat destijds in het blad Popular Science verschenen is.

Review Milan SL

John Williams (aka Velo-ads) heeft al een paar mooie reviews van diverse velomobielen op zijn YouTube kanaal gepubliceerd. Deze keer is deze Milan SL aan de beurt, waar hij een week lang gebruik van heeft kunnen maken.

Fietspad?

Hoezo een fietspad? Marco moppert dat over 'zijn fietspad' (fb) voetgangers van links naar rechts zwermen. Zou een glad fietspad beter te bewandelen zijn, dan het bestraatte voetpad achter de bomen (vrijwel geen mens te bekennen)?
Als hij met zijn dochter gaat fietsen, overkomt hen hetzelfde.

In de achteruitkijkspiegel

Alleen die naam al: Pedobil (fb). Nu is het Zweedse woord voor auto: bil. Pedo zal voor peddelen staan, dus Pedobil is een trapauto.
De Zweedse Ulf Cronberg was de eerste persoon die na de tweede wereldoorlog een velomobiel ontwierp. Hij verkocht tekeningen om deze te bouwen voor 4,25 Zweedse kronen.
In de reacties staat deze interessante link ('Nederlands').

Voor meer nieuws van Bicyle World (Facebook) zie: velomobielen of ligfietsen.

Tochten

  • Morgen, zaterdag, is er in Twente de Nieuwjaarsrolletjestocht georganiseerd door Mooi Twente. Er is een koffiestop met, uiteraard, nieuwjaarsrolletjes en appelgebak. De start is in Delden om 10 uur.
  • de Noordelijke VelomobielTocht is, i.v.m. het samenvallen van een andere Winterfiets Elfstedentocht, verplaatst van 2 naar 9 februari!
  • m.a.w. de Winterfiets Elfstedentocht vindt plaats op 2 februari! Inschrijven via de website is momenteel onmogelijk, deze staat op 28, 29 en 30 januari wel weer open, en op 1 en 2 februari kan je ter plekke ook inschrijven.

Wintertraining

Aanstaande zondag staat de eerste wintertraining op het programma. Deze wordt gehouden in Alkmaar met, bij dit schrijven, twaalf deelnemers.
Het inschrijven start om 12 uur, en de tijdrit om 12:45 uur.

Redactie

Reacties (2)

teuben

Dat Marco en zijn dochter Sofia dit aandurven! Ik vind het akelig om naar te kijken. Het doet me wel denken aan de haven van Nes (Ameland) waar fietsers en voetgangers ook niet weten waar ze geacht worden te lopen en te fietsen. Zijn de weggetjes van Marloes op de Veluwe ook zo erg?

Chris Teuben, 10 jan 2020 16:31

CV

Ik heb wel medelijden met Marco. Dat ziet er echt heel beroerd uit. Ook geen andere fietsers te bekennen..?!?

Doet me trouwens hieraan denken; https://www.youtube.com/watch?v=CLurEnjOeMo

CV, 10 jan 2020 23:31, bewerkt op 10 jan 2020 23:33