Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 03 januari 2020 13:00 (1870 keer bekeken) 2Reacties

Fietsen i.p.v. autorijden, Denemarken en Nederland krijgen concurrentie, Quattrovelo's mogen elkaar niet inhalen, Eurovisie songfestival 2020 tip, Johan, fietsend het jaar in, wintertraining

Fietsen i.p.v. autorijden

Zo’n 5.000 werknemers van de bedrijven in Overijssel hebben een half jaar lang hun woon-werkverkeer met de fiets gedaan in plaats van met de auto, en hebben gezamenlijk ruim 3 miljoen kilometer bespaard, 462 ton minder CO2-uitgestoten met een gezamenlijke verbranding van 105 miljoen calorieën.
Een mooi initiatief!

Denemarken en Nederland krijgen concurrentie!

Fietsen is soms levensgevaarlijk in Duitsland (van januari tot september 2019 stierven volgens het Federaal Bureau voor de Statistiek - Statistischen Bundesamts - 358 fietsers bij verkeersongevallen).
Nu wil minister van Transport, Andreas Scheuer, de situatie verbeteren ('Nederlands') en tegelijkertijd iets doen voor de bescherming van het klimaat.
De federale overheid is op zich niet verantwoordelijk voor de aanleg van fietspaden in steden en dorpen, maar met de nieuwe alliantie voor moderne mobiliteit kunnen de gemeenten en de deelstaten projecten rapporteren waar substantiële ondersteuning voor nodig is opdat het fietspadennetwerk in Duitsland verbetert en veiliger wordt.

Quattrovelo's mogen elkaar niet inhalen?

Volgens dit verkeersbord (fb) mag er de komende 900 meter niet ingehaald worden. Maar wat?
Wij interpreteren het als volgt: een Quattrovelo mag een andere Quattrovelo niet inhalen (over die 900 meter).

Eurovisie songfestival 2020 tip

Er schijnt dat er dit jaar een Eurovisie songfestival in Nederland plaatsvind, Rotterdam naar wij hebben begrepen. In ieder geval hebben de Grensrijders een idee om de kandidaten te introduceren met, ja juist, velomobielen.

Johan

Johan heeft heel Nederland ‘klemgezet’ in de stikstofproblematiek (uit het AD). Het Nederlandse stikstofbeleid (PAS - Programma Aanpak Stikstof) werd in 2015 van kracht [...] met als voornaamste bezwaren: de regering stond toe dat de uitstoot van schadelijk stikstof pas in de toekomst gecompenseerd zou worden, met maatregelen waarvan de effectiviteit niet bewezen was. De Raad van State schoot deze Nederlandse stikstofaanpak af na een bezwaar van de Mobilisation for the Environment, waar Johan deel van uit maakt.
In Johan zijn halfoverwoekerde ‘vogelvriendelijke’ stadstuin staan twee banaangele ligfietsen.
Twee weken geleden stond er ook al een stuk in Trouw.

Fietsend het jaar in!

Morgenavond, zaterdag, is er een programma over fietsen op NPO Radio 1. Het programma start om 19 uur en duurt wel 4 uur!

Wintertraining

Zondag over een week staat alweer de eerste wintertraining op het programma. Op het moment van dit schrijven zijn er 12 deelnemers.
Daar kunnen nog meer bij! Dus, iets voor jou?

Redactie

Reacties (2)

avatar

Een kerel naar mijn hart deze André!
Ik zag hem laatst ook nog met een interview en zijn Quest met een klimaatboodschap er op in 1-Vandaag (TV).
Blij dat ik niet de enige ligfietser/velomobilist ben die probeert het mooie van deze wereld te behouden!

MichielAdriaan, 04 jan 2020 10:33

WimH

Bedoel je Johan, Mick?

WimH, 04 jan 2020 20:58