Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Laatste aanvullingen Oliebollentocht

Gepubliceerd op 20 december 2019 13:25, bijgewerkt op 28 december 2019 18:16 (1404 keer bekeken) 6Reacties

De route is opnieuw gereden. Er zijn geen verder wijzigingen nodig, de route van 22 december is definitief. Dit bericht zal vast nog een aantal keren worden aangepast.

Het dreigt mooi weer te worden op 28 december, droog en niet te koud. De inschrijving is inmiddels gesloten, we zitten op 160 deelnemers.

De route is opnieuw gereden, en behalve de wijzigingen vanwege de werkzaamheden op de Nieuwegracht zijn er verder geen wijzigingen. De oficiele track kan hier worden gedownload (rechts-klikken en bewaren als kiezen).

Routesuggestie Oliebollentocht

Routesuggestie op de landingsbaan van Soesterberg (let wel op dat je niet tegen een andere fiets aan rijdt).


Let verder op de laatste berichten over de tocht. Die zullen we plaatsen bij het agendabericht, en als aanvulling bij dit nieuws-item.

Stalling

Als je hebt aangegeven dat je van een stalling in het centrum gebruik wilt maken, maar geen mail van ons hebt ontvangen, dan graag even contact opnemen met de organisatie.

Koprijder

De organisatie was nog op zoek naar een extra koprijder om de groepen in het eerste deel niet te groot te laten worden. Dat is inmiddels gelukt. Daarnaast is bij het proefrijden duidelijk geworden dat we nog enkele dwarsliggers nodig hebben om te helpen bij het oversteken op een paar plaatsen. Vrijwilligers kunnen zich melden bij de organisatie.

Gerelateerde evenementen

Verder zijn er nog diverse zwaan-kleef-aantochten en een bijeenkomst in Olivier op vrijdagavond. Zie de diverse agendaberichten.


Route-aanpassing

Op de Nieuwegracht is een gat in de weg gevonden, of eigenlijk meer in de werfkelder onder de weg.

Er is inmiddels een nieuwe route geplaatst. De oficiele track kan hier worden gedownload (rechts-klikken en bewaren als kiezen).

Oliebollentocht 2019, Nieuwegracht.

Afzetting op de Nieuwegracht. De route ging hier langs.


Als laatste opmerking over de route: Tram 22 naar de Uithof rijdt niet op zaterdag. Dat wil zeggen dat het spoor in foto 33 van het overzicht (pdf) niet vrijgehouden hoeft te worden. Dit geeft meer opstelruimte voor de oversteek.

Oliebollentocht 2019, Groenestraat

De alternatieve route via de Groenestraat. De rij-richting is hier nu omgedraaid, en dat is voor ons nu erg handig (je kijkt hier vanaf de Nieuwegracht)

Redactie

Reacties (6)

MaartenSneep

Ik heb de inschrijving zojuist gesloten.

MaartenSneep, 21 dec 2019 16:01

MarkJRullens

Maarten, Ik kreeg zojuist bericht van John Williams en Marc Lohan dat ze ook nog mee willen doen, kunnen ze jou nog bereiken???

MarkJRullens, 22 dec 2019 17:11

MaartenSneep

@ Mark: contact is gelegd, dat loopt.

MaartenSneep, 22 dec 2019 18:32

MaartenSneep

Nog een allerlaatste opmerking bij de route: tram 22 naar de Uithof rijdt op zaterdag niet. De oversteek bij foto 33 in het overzicht van de route is dus heel veel gemakkelijker, je kunt op het spoor blijven staan, en zo hebben we meer ruimte voor het verkeerslicht.

MaartenSneep, 26 dec 2019 12:18

nvanderwal

Dag Maarten: Stilstaan op een trambaan blijft verboden; ook al weet je dat er geen tramvervoer is. Er kan een lestram reiden, een inspectie-tocht gehouden worden of nogmaals een proefrit gereden worden.
Dat er geen dienstregeling is, is goed om te weten als je noodgedwongen op het spoor stil moet staan, maar mijn advies is dit te vermijden.
Ik dacht dat het advies van de organisatie was om verkeersregels in Utrecht te eerbiedigen.

nvanderwal, 26 dec 2019 17:25

MaartenSneep

Klopt helemaal, maar het maakt me tegelijkertijd iets minder zenuwachtig voor die afslag, de opstelruimte is daar erg krap. Als je weet dat er 10 trams per richting per uur rijden, dan is dat toch geen lekker vooruitzicht.

MaartenSneep, 26 dec 2019 19:28, bewerkt op 27 dec 2019 00:12