Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 01 november 2019 13:00 (2817 keer bekeken) 1Reacties

Gate A58, prijs fietskaartje, zichtbaar, nekwarmer, Elfwegentocht, Winterfiets Elfstedentocht, Velomobieltour 2020, hekken, einde omleiding, laatste oproep jubileumviering!

Gate A58

Ons buurland België is een fietsland, en wie zou dat durven ontkennen? Bij gate A58 op vliegveld Zaventem (Brussels AirPort) is op de fraai bedrukte tafel met fietszadels om op te zitten (au!) wel te zien dat het land diep verdeeld is, want alle vlaggen zijn Vlaams, en de nationale driekleur is er nergens te vinden. Alle ruggen van de fietsers zijn, op één na, gekromd. Dus waarom ontbreken er, om er maar een paar te noemen, Stijn Van De Maele of Peter Coppens?

NS verhoogt prijs fietskaartje

Succes heeft ook zijn schaduwkanten. De NS vindt dat het met meer wagons moet rijden om in de zomer, meer fietsen mee te kunnen nemen. Dat gaat gepaard met een verhoging van de prijs van het fietskaartje, aldus de NS.
Arriva heeft een andere oplossing, die maakt meer ruimte in de wagon vrij voor de fietsen. Zodoende hoeft de prijs bij hun niet omhoog. Alleen staat er nog steeds in de voorwaarden, dat o.a. ligfietsen niet meegenomen worden (red. we hebben geen idee of er ook werkelijk op gecontroleerd wordt).

Zichtbaarder

Benny wil met zijn Mango ook in het donker zichtbaar zijn, dus heeft hij wat meer leds op zijn velomobiel (fb) geplakt. Hier ook een filmpje (fb) van het resultaat (het knipperen van de verlichting ligt aan de opname, en is in werkelijkheid niet zichtbaar).

Iets warmer in de velomobiel

Sinds het echt wat kouder is geworden, ook in Nederland, heeft Alve een nekwarmer (fb) aan het dekje bevestigd met klittenband. Het zou ook het vizier zo goed als vrijhouden van aangevroren adem.

Elfwegentocht on Tour

De Elfwegentocht van 2018, voor een emissievrije toekomst, krijgt in 2020 een vervolg. Was het in 2018 voornamelijk een Friese aangelegenheid, komend jaar worden Drenthe en Groningen erbij betrokken.

Winterfiets Elfstedentocht

We blijven nog even in Friesland. Op 02-02-2020, makkelijk te onthouden, wordt de volgende Winterfiets Elfstedentocht verreden.
Je kunt een startkaart winnen als je de afstanden van de routes raadt (fb). Op 6 november bepalen de rayonhoofden de routes, en op 7 november wordt de winnaar bekend gemaakt!

Velomobieltour 2020

Josef Janning heeft, in navolging van de trips naar Amerika, Frankrijk en rond de Oostzee, voor de komende zomer weer een velomobieltocht op stapel staan. Startend vanuit Rosenheim wordt de Alpen overgetrokken naar het land van citroenen: Bella Italia. Drie weken, 3.000 km en de nodige hoogtemeters!

Hekje

Kijk, dit is ook een originele oplossing om een hekje te versieren (fb).

Hek!

Er gaat wel eens wat mis in elke plaats. Soesterberg heeft een bord staan aan het begin van een fietspad, dat, boem, na zo'n 50 meter eindigt... tegen een hek. Bij slecht zicht is dit hekwerk totaal onzichtbaar.

Einde omleiding

In de volgende gevallen is Assen 'het haasje'.
Bromfietsers moeten hier dankzij wat borden een stukje omrijden.
Persoonlijk was het deze redacteur (geen brommer of scooter) nooit opgevallen, wel het volgende:
Een maand was een fietsroute vanwege werkzaamheden niet te rijden. Dus moest er stukje omgereden worden. Maar als je naar de wijk Pittelo wilt, dan word je hier 'het bos ingestuurd'. De oplossing was en is al vele jaren: rij 100 meter rechtdoor, ga nu rechtsaf, en je kan met een fietstunnel naar de betreffende wijk.
'Bureauarchitecten' stap ook eens op de fiets, en bekijk ook eens wat je ontwerpt in de praktijk, en laat het niet over aan een van ver komend bouwbedrijf.

Einde omleiding, ga rechtsaf????!!! (de juiste fietsroute is 100 meter verderop)

Einde omleiding, ga rechtsaf?! (zie ook het bord rechts van de boom)


Jubileumviering 35 jarig bestaan NVHPV

De inschrijving van de jubileumviering sluit op dinsdag 5 november!

Inmiddels is meer bekend over de lezingen tijdens de viering van ons 35-jarig bestaan:

  • Het Human Power Team vertelt over de ervaringen en bijzondere fietsen waar ze hun recordraces mee fietsen. Dit gaat over ligfietsen in de overtreffende trap.
  • Bram Moens, die heel wat (wereld-)records op zijn naam heeft staan was actief als secretaris van de NVHPV in de beginjaren. Hij haalt herinneringen op aan de beginjaren. Hopelijk komen veel oudgedienden die hem bijvallen.

Redactie

Reacties (1)

m66roepers

Ik neem mijn ligfiets geregeld mee bij Arriva, zonder problemen. Zie onder meer deze foto.

Arriva in het Noorden zal wel bedoeld zijn. Arriva in het Limburg bijvoorbeeld kan andere voorwaarden hebben. Maar ook daar heb ik mijn ligfiets meegenomen in de trein. zie deze foto.

m66roepers, 12 nov 2019 10:39