Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 25 oktober 2019 13:00 (3244 keer bekeken) 0Reacties

Trisled eregalerij, tafellicht, armsteun, roltest, Milan GT, ligfietsen, even geleden, fietsrouteplanner, schaarste, ehm, bijzonder vormgegeven, productie Alpha 7

Trisled eregalerij

Trisled bouwt een nieuwe fabriek in Gippsland, een economische regio in Victoria, een staat in Australië. Er is al een permanente galerij (fb) geïnstalleerd van recordfietsen. Deze nieuwe fabriek gaat begin 2020 open.

Tafellicht

Goed, de tafellampen (fb) zijn gevat in een baanfietsvorm, maar dat doet niets af het, interessante, idee.

Armsteun

Waar berg jij je bierflesjes rammelvrij op in je velomobiel? Daniel heeft het volgende bedacht, nuttige armsteunen! Wie zou daar tegen zijn?!

Roltest

Dallas Cyclist, alias Bicycle Evolution (fb), test met verschillende velomobielen welke het verst komt. De velomobielen rollen op eigen gewicht, inclusief de bestuurder, naar beneden, en moeten daarna een helling op (dus eigenlijk geen bandentest - we missen die wel). Ter vergelijking doet er ook een wielrenner mee.
Op Facebook kan je de commentaren lezen.

Milan GT verbeteringen

Räderwerk laat de Milan GT een paar versies overslaan, en zo komt de Milan GT tenminste op hetzelfde niveau als de Milan SL. Deze Milan wordt ook in Roemenië gemaakt.
Het gewicht van de GT is nu 25 kg (5 kg lichter), de achterbrug is gelijk aan de SL, de trapasbuis is met carbon versterkt, elektra en verlichting zijn als op de SL, vloerversterking met ribben, de achterzijde is versterkt (van achteras naar smurfenmuts).

Ligfietsen!

Uitgedost als sprookjesdieren of figuren doen deze enorme ligfietsen mee op het Rotorua Bike Festival (fb) in Nieuw Zeeland (waar het lente is).

Even geleden

Bij het opruimen van zijn garage vond Mark een vrijwel ongeschonden pagina over het Human Powered Speed Championships (fb) in augustus 1994 in Californië.

Fietsrouteplanner

De Fietsrouteplanner van de Fietsersbond is superieur als het gaat om een route plannen. Maar er zijn nog wel wat verbeteringen aan te brengen aan de app: zoals het meedraaien van de kaart met de rijrichting, een alternatieve route vinden als je afwijkt van de oorspronkelijke route, enz.
En hoewel het gebruik van de Fietsrouteplanner gratis is, kost de ontwikkeling wel geld. Dus als je wilt dat het Google Maps (voor de fietser) verslaat, vraagt de Fietsersbond een donatie.

Schaarste NS

Treinreizigers die de fiets willen meenemen, moeten steeds vaker vechten voor een plek voor hun tweewieler in de trein.
De Fietsersbond en reizigersvereniging Rover roepen [...] de Nederlandse Spoorwegen dan ook op om het tekort aan fietsplekken op te lossen.

Ehm?

Op de NEC cycle show in Birmingham vond John deze ecovriendelijke vierwiel elektrisch ondersteunde fiets van DryCycle. Ja, je kan er een kap opzetten, om droog te zitten.

Bijzonder vormgegeven

Productie Alpha 7

Jan Wijnen vertelt en toont de productie van de Alpha 7 in Roemenië.
Als we ons niet vergissen is de groen-zwarte Alpha 7, zoals in de video, dezelfde als bij de LEL te zien was.

Alpha 7 bij de LEL

Alpha 7 bij de LEL (foto: Theo Zweers)

Redactie

Reacties (0)