Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 27 september 2019 13:00, bijgewerkt op 28 september 2019 08:27 (2823 keer bekeken) 4Reacties

Snorren, tunnel, cockpit, coroplast, auto, taxi, shirts, pizza, spaken, appelflappen, hoesje

Snorfiets naar rijbaan scheelt ongevallen

Sinds de verplaatsing van de snorfiets naar de rijbaan (in Amsterdam) is het aantal ernstige ongevallen met snorfietsers rigoureus gedaald. Ook onder fietsers worden veel minder ernstige ongelukken gemeld door de politie.
Met dit resultaat zullen veel gemeentes in de komende tijd dit voorbeeld volgen.

Fietstunnel

Bij werkzaamheden in Kuringen, deelgemeente van Hasselt te België, vinden werkzaamheden plaats langs het Albertkanaal. Om de fietsers niet al teveel te hinderen, is er een bijzondere oplossing gekozen: de fietsers rijden, veiliger, door containers (fb)!

Cockpit

Op het eerste gezicht lijkt het voertuig op een vliegtuig waar alleen de cockpit van gebruikt is.
Op de snelweg bij Hertfordshire werd dit voertuig staande gehouden: een "zelfgemaakte elektrische motorfiets ('Nederlands') welke was gemaakt van stukjes balsahout en ducttape".
"Het voertuig hield ander verkeer bij en veroorzaakte geen hinder voor andere weggebruikers."

Coroplast velomobiel

Ken heeft, tenminste op de foto's, een wel heel mooie velomobiel (fb) gemaakt met coroplast. Deze versie bezit enkele NACA-ducts voor, een regelbare, ventilatie, en een dakje in de stijl van Flevobike.

Kartonnen 'auto'

In de serie van auto's die men niet kan bekostigen, dan maar een kartonnen (fiets-)versie van een Lamborghini (fb).

Fietstaxi

In opdracht van de gemeente Nijmegen hebben zij afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de inzet van fietstaxi’s in de stad. Losse ritten in en rond de binnenstad is niet rendabel te maken.
Een fietstaxi kan wel winstgevend zijn als er contracten afgesloten kunnen worden met vaste afnemers, zoals de gemeente, zorgorganisaties, horecagelegenheden, bioscopen musea en wijkcentra.

Shirts

Nog op zoek naar een T-shirt? Seedshift heeft er verscheidene van OTAYA, waaronder een Pacman-achtige (computerspel uit de jaren '80).
Helaas hebben we geen ligfiets op de shirts aangetroffen.

Snel afleveren

We hebben wel eens gezien hoeveel sixpacks bier er in de Quattrovelo passen, nu kan je zien hoeveel pizza(-dozen) er in passen. Wij hebben er elf geteld.
Natuurlijk worden ze nu supersnel afgeleverd (alleen je moet de dozen niet scheef houden, anders blijf je de velomobiel schoonmaken - en het riekt).

Wiel spaken

Wel eens willen zien hoe het, machinaal, spaken van een wiel gaat? Hier is een filmpje (fb) daarover.

LOL appelflappentocht (AFGELAST!)

Zondag a.s. mogen alle open (!) liggers meedoen met de appelflappentocht, met als hoogtepunten de hellingen van de Posbank met afdalingen naar het nederige IJsseldal en golvend Montferland! Om aan het eind van de rit weer de Posbank te beklimmen.
De start is om 11:15 uur bij De Carolinahoeve in De Steeg (het is daar autovrij, auto's parkeren op parkeerplaats De Lappendeken, op 2 km afstand van de Carolinahoeve).

Velomobielhoes

Wie op zoek is naar een afdekhoes, om zijn/haar geliefde velomobiel snel aan het oog te onttrekken, die kan eventueel terecht in Zweden. Hier kan men voor de onderstaande modellen op maat gemaakte hoezen kopen.

  Milan SL: 95 €
  Quest: 120 €
  Quest XS: 95 €
  Evo-R: 120 €
  DF, DF-XL: 120 €
  Quattrovelo (met racekap): 120 €
  Milan GT: binnenkort leverbaar, 120 €
  In ontwikkeling: WAW en Strada

De hoezen zijn, behalve op maat gemaakt, ook extreem licht (180-220 g) en compact in te pakken (23x21x2,5 cm). Het gebruikte materiaal is een UV-bestendige, waterdichte (m.u.v. de naden) ripstop-nylon, waarvan o.a. ook lichtgewicht tenten worden gemaakt. Ze zijn momenteel beschikbaar in de (camouflage)kleuren donkergroen, olijf (groenbruin) en zwart.
De levertijd bedraagt nu nog enkele (2-8) weken, maar men hoopt over een paar maanden een kleine voorraad te hebben opgebouwd. De verzendkosten bedragen €8.
Er zijn, zoals boven reeds vermeld, nog diverse modellen in ontwikkeling, een proces dat op het Duitse Velomobilforum te volgen is.

Redactie

Reacties (4)

G

De containertunnelvariant heb ik in elk geval al eerder in Utrecht gezien en ook in Rotterdam. Dus héél bijzonder is de oplossing niet.

In Rotterdam was hij overigens en daarnaast ook nuttig: het ernaast gelegen te slopen gebouw is deels ingestort bovenop de containers. Zonder slachtoffers.

G, 27 sep 2019 22:52

benart

Ik kwam naar ik meen jl. zondag bij wegwerkzaamheden ten westen van Muiden ook door zoiets tunnelachtigs. De noodzaak daartoe zag ik niet, maar veel aandacht heb ik er niet aan besteed.

benart, 28 sep 2019 11:05

avatar

The elektrische motorfiets is build and driven by British inventor Cedric Lynch, inventor of the Agni electric motor.

More pictures can be seen here

pfouche, 28 sep 2019 14:38, bewerkt op 28 sep 2019 14:38

CV

Euh, volgens mij leggen we in Nederland dan gewoon een rijplaat voor die graafmachine naast het fietspad. Veel eenvoudiger dan een tunnel van containers bouwen...

CV, 02 okt 2019 15:24