Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Weerbericht Herfsttreffen

Gepubliceerd op 22 september 2019 18:31, bijgewerkt op 13 oktober 2019 02:11 (654 keer bekeken) 1Reacties

Dit jaar is het Herfsttreffen van 11-13 oktober op een nieuwe locatie bij Het Kamper Erve nabij het Nationaal park Weerribben/Wieden. Dit heeft alles te maken met de twee 20-jarige jubilea die gevierd worden: dat van Nazca en dat van onszelf. Log in bij Ligfiets.net en meld je vervolgens hier aan. Let op, vanaf 9 oktober geldt een laat-aanmeldtarief. Een drietal prachtige routes met weidse uitzichten over waterrijke landschappen met daarin spiegelende wolkenpartijen staan klaar om in de GPS gezet te worden. Bekijk het weerbericht onderaan het uitgebreide bericht.

Bij al dit gefeest is het leuk om ook het 30-jarige jubileum te vermelden van Flevobike Technology, het bedrijf dat 30 jaar geleden aan
de bakermat stond van de Nederlandse ligfietsbouw. En dat roept vervolgens weer de vraag op hoe lang geleden de poorten geopend werden van de firma M5, die andere ligfietsbouwer van het eerste uur. Bekijk het hier.

Terug naar het 20e Herfsttreffen, wij gaan op 12 oktober in drie groepen op bezoek bij Nazca: een kletsgroep, een groep met scheurduivels en een groep met kinderen en anderen die het lekker rustig aan willen doen. Er zijn prachtige routes uitgezet door het weidse waterlandschap, bij het rijden van de tocht via Google streetview kom je al adembenemende wolkenpartijen tegen. De vertrektijden van deze tochten vind je samen met het volledige programma van het treffen in dit agendabericht. Daar kun je je na inloggen op ligfiets.net ook aanmelden. Wij hopen op een beregezellig treffen met heel veel bekende en nieuwe gezichten, en als het even kan ook heel veel Nazca's!
Wil je alleen op bezoek bij Nazca en niet aan het treffen meedoen? Bekijk dan in het programma waar je wilt aanhaken en laat het even weten via katoco@ligfiets.net.

Je hoopt natuurlijk op echt herfstachtig weer tijdens zo'n treffen, met een groot stuk blauw recht boven je en zware buien op de horizon waar de deelnemers aan de andere routes fietsen.
Buienradar zegt dit erover:
- 7 oktober 8:00. Vooral donderdag kans op flink wat regen en veel wind. In het weekeinde worden de neerslagkansen kleiner en kan het kwik oplopen naar zo’n 18 graden.
- 7 oktober 20:00. Vooral op donderdag flink wat regen en wind. Het wordt daarbij 13 tot 15 graden. In het weekend wordt het iets droger en loopt het kwik langzaam op naar 16 graden.
- 8 oktober 8:00. Na donderdag wordt zachtere lucht aangevoerd. In het weekeinde zijn middagtemperaturen omstreeks 18-19, lokaal wellicht 20 graden mogelijk. Zoals het zich nu laat aanzien zijn de neerslagkansen op zaterdag trouwens vrij klein.
- 8 oktober 20:00. In het weekend zijn middagtemperaturen tussen de 18 en 20 graden mogelijk, maar helemaal droog blijft het niet.
- 9 oktober 8:00. Op vrijdag passeert een regengebied. In het weekend zien we af en toe de zon en valt er een enkele bui. De temperatuur loopt op van 17 graden op vrijdag naar 19 tot 23 graden op zondag.
- 9 oktober 20:00. Vrijdag is het nat en onstuimig. In het weekend zien we af en toe de zon en vallen er enkele buien met name op zaterdag. De temperatuur loopt op van 17 graden op vrijdag naar gemiddeld 22 graden op zondag.
- 10 oktober 8:00 (de finale). Op vrijdagmiddag wakkert de zuidwesten wind in het kustgebied aan tot stormachtig (windkracht 8). Daarnaast trekken 's avonds pittige buien het land binnen. In het weekend wordt het tijdelijk warmer. Op zondag loopt het kwik op naar 21 à 22 graden. Droog nazomerweer is het echter niet, want zowel zaterdag als zondag vallen buien.

Redactie

Reacties (1)

G

Belangrijke mededeling:

het aanbod is beperkt, voor iedereen die nog géén Nazca tot zijn beschikking heeft staan er op dit moment 7 stuks te koop op MP. Tevens staan er nog enkele stuks te koop op deze site. Een 'gezocht' advertentie zou in de komende week ook nog tot resultaat kunnen leiden.

G, 03 okt 2019 10:40