Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Battle Mountain 2019: Over en uit

Gepubliceerd op 15 september 2019 19:33, bijgewerkt op 16 september 2019 08:14 (606 keer bekeken) 0Reacties

Nog even knallen. Dat is het plan van veel teams bij de World Human Powered Speed Challenge. Er wordt nog hard gewerkt om de fietsen in optimale staat te krijgen. Er is veel wind voorspeld voor de avond, het betekent niet dat er stilgezeten moet worden. Want was het niet Sebastiaan Bowier die in 2013 met een stevige tegenwind het wereldrecord reed? Knallen en hopen op een wonder dus.

Rosa Bas na de laatste run.

Rosa Bas na de laatste run.

De windvoorspelling komt uit. Het waait erg hard bij de baan. In de eerste heat besluiten de meeste rijders niet te gaan starten. Het heeft voor hun geen zin om risico te lopen. Wel start Jennifer Breet in de VeloX 9. Zij wil koste wat het kost nog wat laten zien. De opbouw van haar run gaat goed. Tot een band lekt gaat en ze valt met de fiets. Zelf mankeert ze niets, de schrik zit er bij het team in. Want in de volgende heat zou Rosa Bas moeten gaan fietsen.

De teamleden halen een huzarenstukje uit. In de korte tijd tussen de twee heats weten ze de VeloX op te halen, naar start te brengen, twee wielen te verwisselen en de fiets klaar te krijgen. Ze zijn dertig seconden te laat voor de tweede heat, maar krijgen alsnog een startplek in de derde en allerlaatste heat. Alle moeite mag niet baten. Rosa rijdt goed, ze komt echter weer niet boven haar snelheid uit. Het team gooit alle emoties eruit. Ruim een jaar hebben ze aan het project gewerkt, ze hebben het wereldrecord even gehad, maar hebben het niet mee naar huis kunnen nemen.

Het Human Power Team zoekt steun bij elkaar, ze mogen trots zijn op hun resultaat.

Het Human Power Team zoekt steun bij elkaar, ze mogen trots zijn op hun resultaat.

Emoties zijn er ook bij de Italianen. Zij strijden ook tot het laatst om de twee records van de Fransen af te pakken. De wind is te sterk en zowel Andrea Gallo als Vittorio Spada rijden langzamer dan eerder deze week. Het is over en uit voor dit jaar.

Als iedereen weer terug is in het civic center worden de teleurstellingen snel vergeten. Iedereen kan terug kijken op een hele mooie spannende in Battle Mountain. Na het officiële gedeelte gaan veel teams naar de lokale pub. De Nederlanders, Italianen en de Britten uit Liverpool vieren samen een goed feest. Maar what happens in Battle Mountain, stays in Battle Mountain. In ieder geval wat betreft de laatste nacht. Zondag keert de rust terug in het dorpje als de meeste teams weer weggaan. Wie weet zien we elkaar volgend jaar weer terug.

Meer foto's hier

Redactie

Reacties (0)