Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Battle Mountain 2019: Het lukt maar niet

Gepubliceerd op 14 september 2019 22:37, bijgewerkt op 14 september 2019 22:40 (420 keer bekeken) 0Reacties

Met nog maar twee kansen te gaan, zet het Human Power Team alles op alles om harder te rijden dan ze al gedaan hebben. Het team is scherp en gemotiveerd. De ochtend is mooi. Als Jennifer Breet en Rosa Bas gaan rijden is het al lekker opgewarmd en er staat niet al teveel wind. Zou het gaan lukken?

Bill rijdt sneller dan Todd Reichert en daarmee is de Milan SL opnieuw de snelste productiefiets ter wereld.

Bill rijdt sneller dan Todd Reichert en daarmee is de Milan SL opnieuw de snelste productiefiets ter wereld.

Jennifer komt lachend uit de VeloX ook al heeft ze haar persoonlijk record niet gereden. Ze moest het zelfs doen zonder gegevens op de monitor en communicatie. Ze heeft alles dus alleen gedaan en ziet daar de lol wel van in. Alsnog rijdt ze een keurige 109 km/u. Niet verkeerd.

Lachen doet ook Adam Hari, vooral als hij zijn officiële tijd hoort bij de meeting. Hij heeft zijn 55 mijl per uur pet binnen. En dan te beseffen dat hij dinsdagochtend nog wilde opgeven. Adam wordt tijdens zijn run wel ingehaald door het team van Calpoly, de technische school uit Californie. Vlak voor het vangteam valt hij en rolt een aantal keer over de kop. Hij mankeert niets en weet het studentenrecord voor Amerika op zijn naam te zetten. Tijdens zijn enige run met legal wind deze week.

Het team overlegt in groepjes wat ze kunnen doen om de snelheid te verhogen.

Het team overlegt in groepjes wat ze kunnen doen om de snelheid te verhogen.

Fabien Canal en Ilona Peltier doen het in de ochtend rustig aan. Dat kan niet gezegd worden van Rosa Bas. Zij is gebrand het record weer in handen te krijgen en gaat volgas over de SR 305. Maar wat ze ook doet, hoeveel vermogen ze ook levert, de VeloX 9 komt niet boven haar record uit. Het team baalt. Al snel herpakt het team zich. Ze maken groepen om te kijken wat ze kunnen doen om echt alles uit de fiets en de atleten te halen. Het is mooi om te zien hoe de studenten als een team functioneren en van opgeven niet willen weten. Er is immers nog altijd een kans.

Redactie

Reacties (0)