Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Battle Mountain 2019: Avond met wind

Gepubliceerd op 12 september 2019 07:27, bijgewerkt op 12 september 2019 07:29 (289 keer bekeken) 0Reacties

Het waait in Battle Mountain. Weliswaar niet extreem hard, toch is de wind krachtig genoeg om de resultaten te verpesten. Vreemd genoeg neemt de wind gedurende de avond toe in plaats van af. Geen enkele run in de avond is dan ook legal.

De meeste renners gaan wel van start, maar lang niet iedereen komt aan. Denise Mueller-Korenek komt ten val en beschadigt de net opgeknapte Wahoo flink. Gelukkig komt zij er zonder kleerscheuren vanaf. Eveneens een pittige crash maakt de Titan. Eerst valt het op de ene kant, dan draait de fiets over naar de andere kant en glijdt lang door op de weg. Beide rijders kunnen het navertellen. Fabien Canal heeft ook problemen met de wind en een lekke band, maar het team weet hem op de baan te vangen zodat de Altair 6 en rijder er ongeschonden vanaf komen.

Als Vittoria Spada uit de Taurus X komt, is de schrik nog in haar ogen te zien. Zij heeft onderweg veel last gehad van de wind. Daarbij is er een probleem met de stuurpen, die draait ineens veel verder dan normaal zodat ze hard moet werken om de fiets op de weg moet houden. Haar teamgenoot Andrea Gallo besluit opnieuw niet alles te geven en komt relatief langzaam door de tijdmeting.

Rosa Bas is niet tevreden over haar run.

Rosa Bas is niet tevreden over haar run.

Vlak achter hem komt Rosa Bas er al aan. Zij is niet van plan om zich in te houden. Door goed handelen van de vangteams kunnen beide fietsen worden gevangen. Rosa zet de snelste tijd van de avond neer en haalt net geen 114 km/u. Dat is voor haar doen langzaam. Echt tevreden is ze dan ook niet. Niet alleen vanwege de wind, het raceprotocol is ook veranderd en dat pakt niet goed uit. Voor Jennifer Breet is het ook geen topavond. De zaken van de ochtend zijn weliswaar aangepakt, toch kan ze niet goed het vermogen leveren dat ze moet. De verzetten zijn net niet goed voor haar, waar ze voor Rosa wel goed werken.

De hoop is nu op donderdag gericht. Het zijn zeker geen slechte omstandigheden dit jaar, ideaal is het ook niet. Komt het vuurwerk misschien toch weer aan het einde van de week.

Redactie

Reacties (0)