Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 23 augustus 2019 13:00 (1923 keer bekeken) 2Reacties

Racing Aeolus, Volkswagens, luchtwaardig, World Championship France, Bolonga geeft wat, Platform Veilig Fietsen, gratis watertappen, elektrische fiets nadelig is voor de gezondheid, der Song

Racing Aeolus

Gisteren startte de tegenwind races van Racing Aeolus (fb) in Den Helder in duurt tot en met zondag. De wedstrijden met de windkarren vinden plaats op donderdag, vrijdag en zaterdag.
De winnaar is de windkar die het meest efficiënt tegen de wind in rijdt. Het is dan misschien geen HPV, maar omdat het een vervoermiddel zonder motor betreft (en ook nog wel een beetje op een velomobiel lijkt), vonden we het toch zeker het vermelden waard.

Volkswagens

Diverse types verlichte Volkswagens maar dan met als motor de fietser.

Luchtwaardig

Een prachtige mural (muurschildering) op Facebook, waarop ook een ligfiets te zien is. We vermoeden dat een velomobiel voor de gemiddelde kijker onvoldoende als fiets herkenbaar was, om ook op het plaatje te mogen schitteren.

World Championship France 2019 deel 1/2

John Williams (VeloAds) heeft deel 1 van zijn verslag over het wereldkampioenschap klaar en online staan. We proberen in de gaten te houden wanneer deel 2 verschijnt. Zodra we hiervan weten, zullen we dit ook weer hier kenbaar maken.

Bolonga geeft wat

Bijvoorbeeld een gratis pilsje (!), een ijsje of een bioscoopkaartje, als je je auto niet gebruikt! Daarvoor is Bella Mossa, goed gedaan, in het leven geroepen. Via een app kan je aangeven hoe je je verplaatst, en je kan daarmee punten verdienen wat kan leiden tot zo'n gratis versnapering of kaartje.

Platform Veilig Fietsen

Alle kennis over fietsveiligheid gebundeld op één platform, namelijk het Platform Veilig Fietsen (PVF).
Eén van de doelstellingen van de Tour de Force is het verminderen van het aantal fietsslachtoffers. Het Platform Veilig Fietsen draagt hier aan bij door actuele kennis over fietsveiligheid voor fietsveiligheidsprofessionals te bundelen.
Met het Platform Veilig Fietsen willen men de, decentrale, overheden helpen om de kennis, voorbeelden en nuttige tools over fietsveiligheid.

Gratis watertappen

Ook dit weekend gaan de temperaturen naar de 30 graden. Fietsend onderweg kan je wel wat drinken gebruiken.
Léon heeft een kaart gemaakt met alle openbare locaties met deze watertappunten. Zo te zien zijn er nogal wat witte vlekken in Nederland op het gebied van gratis watertappen.

Elektrische fiets nadelig is voor de gezondheid?

Dat blijkt in de praktijk wel mee te vallen, vind Science Direct. De e-bikers leggen namelijk grotere afstanden af dan de 'gewone fietser'! Bovendien fietsen ze vaker.
Jammer dat de ligfietser niet meegenomen in dit onderzoek. Die fietsen namelijk ook verder dan de 'gewone fietser'.

Der Song (Fahr Rad)

Fietsen is als een korte vakantie. Stap op het zadel en de taken van het leven worden kleiner met elke trap op het pedaal.

Redactie

Reacties (2)

avatar

Als alternatief op de drinkwaterkaart.nl website is er ook de Refill My Bottle applicatie. Met deze app kan men de nabijgelegen watertappunten terugvinden, en dit werkt overal in de wereld.
Via de app, kan men zelf ook een watertappunt registreren. https://refillmybottle.com/

Bietrume, 23 aug 2019 14:14

Fietsbennie

Gratis water is niet schaars. Meestal bij een tankstation of kerkhof kun je wel een kraantje vinden. Anders kun je bij de meeste horecagelegenheden ook om koud water vragen. Veel fietsplezier deze dagen!

Fietsbennie, 23 aug 2019 19:48