Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 16 augustus 2019 13:00 (3316 keer bekeken) 2Reacties

Ledstrips, zwaaien, tijd, enquête, Lambo-velo, Piligrim, zelfbouw dakje, fietscaravan, vouwvelomobiel, Hollands Venetië Tocht, PBP, uitslagen, turbo

Ledstrips als waarschuwing

De stad Hasselt (B) heeft een waarschuwingssysteem dat de veiligheid van fietsers moet verhogen op een tweerichtingsfietspad. Het systeem waarschuwt automobilisten via een knipperend rode LED-strook dat er een fietser of bromfietser nadert.
"Het systeem meet tegelijkertijd het aantal fietsers, de rijrichting, de snelheid en het meet zelfs wat voor soort fiets het is". Dus, het systeem weet dat er zich een ligfiets op het fietspad bevindt?
Alle gekheid op een stokje, het is wel degelijk een veiligheidsmiddel.

Zwaaien

Zwaaien naar de camera-auto's levert soms een te gekke foto op StreetView op. Gerard, hetregentbijnanooit, overkwam dat.

Tijd

In de buurt van Comeglians, een gemeente in de Italiaanse provincie Udine, staat in bijzondere klok in de vorm van een fiets. Nu ja, eigenlijk met twee klokken (fb). Maar welke geeft nu de juiste tijd aan? Of is het gewoon, tijd om te gaan fietsen!

Enquête

Sinds deze week kun je de Fietsstadenquête (laat je vooral niet misleiden door het woord Fietsstád) invullen. De Fietsersbond hoopt op een record aantal invullers om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van het Nederlandse fietsbeleid per gemeente.

Lambo-velo

Als je wilt opvallen met een velomobiel, moet je wel een bijzonder ontwerp hebben. Hier is blijkbaar inspiratie opgedaan van een Lamborghini, mogelijk een Aventador, vandaar de Lambo-velo (fb).

Piligrim

Alexey Ganshin heeft de Velodreamer Piligrim (fb) ontworpen, de enige in Oekraïne gebouwde velomobiel.
Bij het zoeken naar deze velomobiel vonden we deze site, en blijkbaar is het nog steeds een prototype. Zie ook de Facebook-pagina van Alexey.

Zelfbouw dakje

Voor de trike is een overkapping (of huif) te verkrijgen voor onder de 60 dollar. De trike lijkt op de Oude Schicht uit de Ollie B. Bommelserie.

Fietscaravan

Deze meneer uit Peize bouwt op bestelling deze zogenaamde fietscaravan. Er zitten best wel leuke ideetjes in verwerkt. Zie ook zijn site.

Vouwvelomobiel

Harald Winkler heeft deze opvouwbare velomobiel ontworpen. Er zit zelfs verlichting op.
Om teleurstellingen te voorkomen: verwacht nou niet een velomobiel in het formaat van een Quattrovelo.

Hollands Venetië Tocht

Zondag a.s. wordt de Hollands Venetië Tocht vanuit Steenwijk verreden in de prachtige omgeving van Giethoorn en Nationaal Park Weerribben-Wieden. Je steunt op die manier goede doelen.
Inschrijven voor verschillende afstanden kan hier (maar ook ter plekke).

Paris-Brest-Paris

De 77-jarige Jaap gaat dit weekend de PBP proberen uit te rijden. Dat is dus 1.200 km in 90 uur!
Wij wensen hem daarmee veel succes, net zoals we dit alle andere deelnemers wensen!

Amersfoort races

De uitslagen van de races van afgelopen weekend.

Turbo

Turbo Theo (nee, niet die Theo van onze redactie) heeft gisteren op de wielerbaan in Geleen een nieuw werelduurrecord in de categorie 80+ gereden. Hij legde in het uur 30.603 meter af, en dat is maar liefst 3.999 meter meer dan de vorige recordhouder, Hans Bodens, die in juni zijn record reed.

Redactie

Reacties (2)

avatar

ik forens nogal eens door het dorp opheusden, echt een afrader, dus dacht ik laat ik de enquete invullen, maar opheusden komt niet in het lijstje voor, betekend dit dat ze zelf ook weten dat ze nooit fietsstad van het jaar gaan worden ?

skylar, 16 aug 2019 16:00

nvanderwal

Opheusden is de gemeente Neder-Betuwe, en inderdaad wat betreft fietsen een afrader. (Het is autoland, dus Betuwe-jam beter eerst wassen voor consumptie). Wat wel leuk is, is koffie op het terras bij het veerhuis en als je de pont neemt kun je via een fietspad onder de Grebbeberg langs naar Rhenen.

nvanderwal, 16 aug 2019 17:33