Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 12 juli 2019 13:00 (3261 keer bekeken) 5Reacties

Archief, TdF, vuur, zeepad, eCvelo, apps, Galileo, koffer, sturen, afgesloten, RitP, Lozen, tot slot

Archief

Van 1990 tot 2007 publiceerden Bob en Marilyn Bryant het Recumbent Cyclist News. In deze periode verschenen welgeteld 101 uitgaves, alvorens het doek viel. Al deze uitgaves zijn nu digitaal na te lezen in dit online archief.
We wensen jullie alvast veel leesplezier voor de zomer-(en herfst-, en winter-)vakantie(s)!

Tour de France

De Tour is eigenlijk niet compleet zonder snelle velomobiel! Dit jaar is het David Batschelet met zijn rode Quest, die de wereld toont dat je met het goede materiaal een peloton profs gemakkelijk kunt bijhouden.

Ploegentijdrit

TU Delft heeft Team Sunweb met hun ‘Ring of Fire’ in de voorbereiding op de Tour-ploegentijdrit van afgelopen zondag ondersteund. Met het meetsysteem ‘Ring of Fire’ is de luchtweerstand van een rijtje renners bepaald om daarmee de houding en strategie voor de ploegentijdrit te verbeteren. Daarnaast hebben TU Delft en KPMG gekeken hoe data verzameld kunnen worden tijdens een training en hoe die data direct inzichtelijk bij de trainers en renners zijn te krijgen.
Het heeft het team van Sunweb in ieder geval niet de zege gebracht, want daar ging Jumbo-Visma mee vandoor.

Fietspad op zee

Fietspad op zee

Dirk bekijkt de originele zeekaart waar de vaargeul, gemarkeerd met gele boeien, aangeduid wordt als 'fietspad'.
Op zich al opzienbarend genoeg, maar wij, bij de redactie, zien ook nog eens heel duidelijk een ligfiets op de kaart!

eCvelo

In een Facebookbijdrage van Cycles JV & Fenioux kwamen we een eCvelo Challenger tegen. Aan deze, op een AZUB trike gebaseerde, velomobiel hebben we nog niet veel aandacht besteed. Dus, bij deze!

Appapperdeapp

Je kunt het ook overdrijven. Zoals deze meneer die op zijn fiets minstens 30 mobieltjes (fb) bedient. Stilstaand, dat dan weer wel!

Geen velomobiel

Het Duitse programma Galileo van ProSieben probeert ons wijs te maken dat dit een velomobiel is: het is een mix tussen een e-bike en een e-auto, òf het heeft tenminste drie wielen.
Goed, de rijdster draagt tenminste geen helm!

Koffer

Blijkbaar zijn dit geairbrushte koffers voor ligfietsen. Wat kunnen we zeggen? Ze zien er heel mooi uit! Wie dus eens iets anders wil...?!

Sturend achterwiel

Een trike met een sturend achterwiel, is dat hier wel eens eerder gezien? We hebben een jaar geleden een advertentie gehad over een Jouta ZX. Ook de Velayo, die trouwens weer in productie is/wordt genomen, stuurt met het achterwiel.
Hier vind je een testrit met een trike met een sturend achterwiel. En wat denk je van de draaicirkel?

Je ziet ze niet

Tussen Baarn en Soest is een geliefd fietspad met een hekwerk afgesloten voor fietsers. De reden? Overlast van fietsers! (als ze dat nu eens met autowegen deden...)
'De natuur van het landgoed bezwijkt onder de overvloed van e-bikes, mountainbikes, snorfietsen, racefietsen, bromfietsen, quads, motoren en niet-recreatieve fietsers.' Er is zelfs een ree doodgereden…
Kortom de natuur bezwijkt onder de fietsers.

A Race in the Park

Afgelopen woensdag stond in de Meppener Tagespost het verslag over A Race in the Park ('Nederlands'). Gelukkig was er ook een fotograaf geweest.
Wat we nog niet vermeld hadden, was dat de InduS-recordrit met meer dan 100 km verbeterd was.

BeND

Zondag, vanaf 13 uur, wordt de BeND-wedstrijd (fb) in Lozen-Bocholt in België verreden.
We hopen dat er toch meer mensen komen dan hier ingeschreven staan.

Tot slot

...nog een bijzonder kort, maar daarom niet minder mooi bericht van fietser.be.

Redactie

Reacties (5)

Bobslee

Als de redactie de Podbike bedoeld: dat is wel degelijk een velomobiel, 4 wielen, en inderdaad ondersteuning. De aandrijving gaat nog steeds met pedalen, enkel niet met een ketting maar met een tandriem, schoon en nagenoeg geruisloos. Nee, de aandrijving is niet direct, de pedalen drijven een generator aan die stroom naar beide achterwielmotoren stuurt.
Net zoveel een velomobiel in mijn ogen dan een e-WAW, e-Orca of wat voor andere e-versie velomobiel dan ook!
Ook ik heb er een in bestelling staan, en als die na levering goed bevalt zou het zomaar kunnen dat de Quattrovelo het veld gaat ruimen....
Maar goed, iedereen mag daar natuurlijk zijn eigen idee over hebben...

Bobslee, 12 jul 2019 20:40

MartiniusBerg

Hallo Adri Manhave

Ik ben erg benieuwd over jouw ervaringen met het rijden met de Podbike in Nederland.Het had erg leuk geweest om een opname te maken van deze Podbike, en om die verder te sturen naar ligfiets.net:-).
De Podbike met zijn vier wielen is een Noorse uitvinding.Het is een velomobiel maar eigenlijk ook een Quattro-velomobiel.

Martinius Berg/Noorwegen.

MartiniusBerg, 12 jul 2019 21:19

Bobslee

Hallo Martinus,

Wij hebben proefgereden met de basis van de Podbike, zonder de ombouw, op 16 september 2017 in Sandnes. Dat verslag kan je nalezen op mijn blog als je wilt;
https://a3manh.blogspot.com/2017/09/podbike-prototype.html

Ik kan je een proefrit van harte aanbevelen, het is een heel apart rijden, en je bent er vlug aan gewend.

Bobslee, 12 jul 2019 22:57

avatar

Ik zie de Podbike meer als een mini 1 persoons e-auto. Vanuit dat oogpunt is het een super efficiënt, goedkoop, lichtgewicht vervoersmiddel.

Vergelijk je het met lichtere velomobielen, die toch nog meer 'echte'
fietsen zijn, dan lijkt de Podbike nogal lomp.

Maar hoe je het ook bekijkt, een ding staat vast, de Podbike is velen malen efficiënter dan de auto (of scooter.)

Wat wij wel zien is dat door de elektrificatie van persoonlijk vervoer, de categorieën waar wij onderscheid tussen maken (fiets, scooter, motorfiets, auto) geleidelijk aan het vervagen zijn. En dit komt helemaal tot uiting met de Podbike. Deze trend gaat nog wel doorzetten de komende decennia.

Jauke, 13 jul 2019 14:39, bewerkt op 13 jul 2019 14:45

r

Voor de BeND wedstrijd in Lozen waren maar 2 mensen ingeschreven maar uiteindelijke stonden er 21 rijders aan de start.

r, 15 jul 2019 20:49