Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 05 juli 2019 13:00 (2835 keer bekeken) 3Reacties

Crash, vergelijk, Arctic Velo, mythes, iets te ruim, vakantietijd, appen, sportief lummelen, Velogic, werelduurrecord, Haren-Haren, Räyskälässä

Crash

En dan vinden ze ons, op de ligfiets, af en toe een beetje maf... Wie een half uurtje tijd over heeft, kan hier de volledige afdaling van de uiteindelijke winnaar, Kilian Bron, bekijken. Dan kun je maar blij zijn als je op de eerste paar honderd meter in de sneeuw op je bek bent gegaan...

Oneerlijk vergelijk

Søren Flensted Möller, van het blog velostrada.dk, wilde de standaard Strada graag eens met een carbonversie vergelijken. Maar door verschillende motoren te gebruiken, werd het een beetje een verhaal met appels en peren.

Arctic Velo

Op zijn blog Arctic Velo heeft John een tijdje geleden zijn reis naar de USA al aangekondigd. Intussen is hij een kleine 3 weken onderweg en op dit moment is hij met zijn Quest op de Faeröer eilanden. Wil je zijn reis volgen, dan ben je (helaas?) aangewezen op Facebook.

Tien fietspaden mythes

In het Verenigd Koninkrijk willen in de discussie over fietspaden, nog wel eens de verkeerde argumenten worden gehanteerd. The Guardian somt tien mythes omtrent fietspaden op en weet deze goed te ontkrachten.

Iets te ruim

In een afdaling wilde Marco Ruga zijn bolide in een bocht blijkbaar iets te hard laten doorlopen. Het lijkt alsof hij over een bultje in de weg rijdt, waardoor hij net even naar de buitenkant 'hupt' en een betonnen rand raakt. Voor deze 'Herbie' was het duidelijk einde oefening.

Vakantietijd

Altijd al met zo'n klassieke Streamliner caravan op vakantie willen gaan? Maar dan zonder auto! Dit is je kans (fb).

Appen verboden

Een elektronisch apparaat vasthouden en gebruiken mag niet meer op (of in) de fiets. Maar er zijn alternatieven (fb).

Sportief lummelen

Sportief lummelen, zo zou je de Duitse tekst op dit t-shirt kunnen vertalen.

Velogic

Geen nieuw merk, maar wellicht een nieuw model? Hier een (erg) vlotte afdaling met een highracer van dit zelfde merk.

Werelduurrecord

Op 17 september a.s. zal Henk Verdonkschot op de wielerbaan in Geleen een aanval doen op het werelduurrecord in de leeftijdscategorie 90+. Wie tijd en zin heeft, is van harte welkom om hem vanaf de kant te komen ondersteunen.

Haren-Haren

Dit weekend vindt op zondag dé wielerklassieker van het Noorden plaats, nl. Haren-Haren. Mocht je dus in de buurt zijn en niks te doen hebben, dan is dit wellicht een leuke besteding van je vrije tijd.

Räyskälässä

Wie begin volgende maand in Finland is kan meedoen met de Räyskälä race voor ligfietsers. De Open Finnish Recumbent Championships wordt georganiseerd door Recumbent Racing Finland (RRFI).
Op zaterdag en zondag 3 en 4 augustus vinden de races plaats bij het Räyskälä Aerospace Center.

Redactie

Reacties (3)

CV

Zelfde als vorige week;
Waar haalt de redactie het "gebruiksverbod" vandaan?

De strafbaarheid komt niet voort uit het vasthouden + gebruiken. Enkel het vasthouden mag al niet. Laat andere niet ter zake doende werkwoorden dan ook gewoon weg.

Ofwel; vastklemmen op je stuur, en veel plezier met bedienen.

CV, 06 jul 2019 03:19, bewerkt op 06 jul 2019 03:26

avatar

Ook het aangehaalde alternatief is verboden sinds 1952 bij de invoering van de voormalige of oude Wegenverkeerswetgeving.
Thans verboden bij artikel 5.18.3 lid 1 van de Regeling voertuigen.
De bestuurder mag bij het besturen van het voertuig niet door passagiers, lading of op andere wijze worden gehinderd. Het maak niet uit of je een boek of een plaat voor je kop hebt.

PietV, 06 jul 2019 14:16

MartiniusBerg

Fietsen in Denemarken.Søren en zijn zoon hebben wel een leeftijd verschil maar Søren heeft veel erfaring met zijn vorige Strada nu een carbon Strada! Vandaar komt zijn zoon met de zijn jongere leeftijd toch er beter uit met zijn Strada fietsen:-).

MartiniusBerg, 06 jul 2019 22:34, bewerkt op 06 jul 2019 22:46