Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

A Race in the Park - Cycle Vision 2019

Gepubliceerd op 03 juli 2019 08:08, bijgewerkt op 17 juli 2019 19:06 (1238 keer bekeken) 1Reacties

Berichten van een fantastisch weekend en de samenwerking tussen A Race in the Park en Cycle Vision, dat onder een brandend zonnetje werd verreden in Meppen, vlak over de grens in Duitsland.

Onder meer dan fantastisch weer, misschien wel een beetje heet (zaterdag tegen de 35 graden en weinig wind), zijn de wedstrijden afgewerkt. Mede dankzij de fantastische voorbereiding en improvisatietalent van de vrijwilligers is alles zo goed als meer dan geweldig verlopen. Er is een valpartij geweest met schaafwonden, en meerdere kinderen kregen een pleister op de wonde, maar dat was alle tegenspoed dan ook, buiten materiaalpech gerekend. Vanwege de hitte werd de drie-uurs race met een uur ingekort. Wedstrijdrijders werden gekoeld met een tweetal tuinsproeiers en dat maakte het voor de ongestroomlijnden nog best goed toeven op de baan. Voor velomobielrijders bood dit geen soelaas, zij transpireerden erop los. Ook voor bezoekers was er een tuinsproeier die vooral door de aanwezige kinderen uitgebreid van dichtbij werd bestudeerd, en af en toe werd ingezet om het springkussen te koelen.

De schadehersteldemonstratie van Paulus den Boer vond buiten plaats onder een afdak en trok een zeer geïnteresseerd publiek. Op zondag waren er lezingen van Bemer microstimulatie en over chokoladevervoer per fiets van Amsterdam naar Münster.

Het kamperen bij het Ferienhof Meutstege (hooihotel en camping) was weliswaar een eindje fietsen over een goed bewegwijzerde route, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door het uitstekende aanbod van ontbijt en barbecue faciliteiten, waar alleen vegetariërs over klaagden omdat hun worsten voor vlees werden aangezien en in een mum van tijd verslonden waren.

De strijd om de eerste plek was niet alleen een strijd tussen atleten maar ook tussen velomobielbouwers: welke gaat het zuinigst om met energie?

De twee-uursrace won Richard Schaffenroth in een Daniel Fenn fiets met een snelheid van 52 km/uur en (naar eigen zeggen) gemiddeld vermogen van 195 watt. Die snelheid is overigens wat rooskleurig gemeten, omdat de officiële baanlengte van het bochtige circuit zeker 5% langer was dan wat wij er met het afsnijden van de bochten van maakten. Bij het 1-uurs criterium de volgende dag was Matthias König oppermachtig in zijn Milan XS. De kaarten zijn dus nog niet geschud.
Zie alle uitslagen op mylaps.

Op de foto's (zie onder) is ook te zien dat het zelfbouwélan van weleer nog niet is uitgestorven.
Frederik Warnink reed niet onverdienstelijk op zijn ultralange creatie, in spijkerbroek nota bene, Christian Kahlmeier reed mee op een sterk vermagerde Flevo-racer kloon, en Dieter Hannemann toonde zich een ware schuimkunstenaar.

Zoek naar meer leuke details in het beeldmateriaal en de verslagen:

Foto's

Video's

Fora

De uitslagen

Media

Redactie

Reacties (1)

MartiniusBerg

Prachtige beelden met zoveel verschillende fietsen en leeftijden.

Bedankt ligfiets redaktie. Een goede zomer gewenst van Martinius uit Noorwegen.

MartiniusBerg, 04 jul 2019 16:08