Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 21 juni 2019 14:00, bijgewerkt op 21 juni 2019 14:01 (2875 keer bekeken) 0Reacties

NuBike, oude doos, Texel, Azub, Strava, onderdelen, afsluitdijk, ICBF, Peanuts, twijfel, bijzonder (en dat keer 2)

NuBike

Geen gerommel meer met kettingen, maar een aandrijving die o.a. stukken onderhoudsarmer, beter voor de gewrichten en ook nog eens efficiënter is, als we de reclame van NuBike mogen geloven. Of het allemaal wetenschappelijk onderbouwd is, hebben we zo snel niet kunnen controleren, maar het ziet er (zoals bij de meeste reclamefilmpjes het geval is) in ieder geval veelbelovend uit.
Of ze ook met een ligfiets-versie zullen komen...???

Uit de oude doos

Weten jullie nog, vroegâh, toen er wel nog zinnige programma's op de TV waren? Bram Moens en Derk Thijs waren in 1995 te gast bij het programma 'Nederland fietsland'.
Beste NPO en commerciëlen, zouden we a.u.b. weer een degelijk programma over fietsen op TV mogen? We willen er best 2 of 3 tegen elkaar inwisselbare programma's over auto's voor inleveren!

Texel

Na twee jaar dat het fietspad aan de zuidoostzijde van Texel over en langs de dijk afgesloten is geweest, is er nu een volkomen nieuwe situatie ontstaan. André heeft al over voor ons de, slapende, Prins Hendrikzanddijk gefietst.

AZUB

Onze voorzitter heeft tijdens zijn fietsrit naar Wenen AZUB met een bezoek vereerd. Hij voelde zich daar, well, welcome.

STRAVA

Je bent druk bezig met nieuwe records te vestigen, als je ineens onderuitgaat. Je kan op een of andere manier STRAVA niet op pauze zetten. Dan kan dit shirt een uitkomst zijn (hopend dat iemand er ook maar iets van begrijpt)!

Wat doe je met fietsonderdelen?

Altijd leuk wat een ander met onderdelen van een fiets kan maken. Uri maakt er wandlampen of klokken van. Op Facebook hebben we deze en deze aangetroffen.

Afsluitdijk open

Er zijn dit jaar vier zondagen dat de fietsers gebruik mogen maken van het fietspad op de Afsluitdijk. Dit weekend is op zondag, 23 juni, de eerste fietsvrije* zondag van dit jaar.
* Met dien verstande dat fietsen weer even vrij staat op de afsluitdijk.

International Cargo Bike Festival

We hebben al kunnen vermelden dat de Armadillo van Velove tot vrachtfiets van het jaar in de zware klasse is verkozen op het Internatiol Cargo Bike Festival, maar we willen jullie ook nog even wat nader kennis laten maken met de fuel cell-optie op deze fiets.

Maar los van de berichtgeving over de Armadillo, mag een overzicht van het, in Groningen gehouden, ICBF natuurlijk niet ontbreken. Zonder festival is er immers ook geen award.

The Peanuts

Afgelopen zondag was het vaderdag. Er is een leuke kaart met Snoopy en Woodstock (fb). Misschien iets voor een volgende Vaderdag?

Twijfelgeval

Is het een halfopen velomobiel, of is het een kano (fb)?
In een reactie wordt verwezen naar een autocanoe. Volgens ons zou zo'n amfibisch voertuig beter een bikecanoe genoemd worden.

Bijzonder fietspad

Door de kruinen van de bomen fietsen is mogelijk in Hechtel-Eksel (B). Over een 700 meter lange spiraalvormige brug stijg je tien meter naar de toppen van de bomen, en weer terug (zonder tegenliggers: eenrichtingsverkeer!).
Eerder was in België al een fietspad door een vijver (zie watertrappelen) geopend om, zonder nat te worden, te kunnen fietsen.

En nog meer bijzonders

Er zijn wel meer bijzondere fietspaden in de wereld. The Guardian heeft er een aantal verzameld, waaronder ook bovenstaanden in Belgisch Limburg.
Zie ook Bycs.org.

Redactie

Reacties (0)