Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Expositie Fantastische Fietsen open op 4 juli

Gepubliceerd op 18 juni 2019 13:02, bijgewerkt op 18 juni 2019 13:02 (264 keer bekeken) 0Reacties

Bij Science Museum Nemo in Amsterdam wordt volgende maand een bijzondere expositie geopend. De expositie heet "Fantastische Fietsen" en gaat heel veel fietsgerelateerde wetenschap tonen.

Deze zomer staat NEMO Science Museum in het teken van de fiets. In verschillende workshops herontdekken jong en oud samen de fiets.
Er is bijna geen land ter wereld waar zoveel gefietst wordt als in Nederland. We fietsen naar school, naar ons werk, we doen boodschappen op de fiets en in de bakfiets nemen we met gemak meerdere kinderen en ook nog de hond mee. Zelfs politie en bezorgers verplaatsen zich op dit vernuftige vervoermiddel.

Het zomerprogramma Fantastische Fietsen is van 5 juli t/m 1 september 2019 dagelijks te bezoeken in NEMO Science Museum.

Workshops

Stap op je fantastische fiets
Hoe ziet jouw fantastische fiets er uit? Teken je fiets, ga op de foto en stap op je zelf ontworpen fiets.

Maak je fietsgadget

Wat heb jij binnenkort aan je fiets hangen? Een bijzondere bel, een plantenbakje, een houder voor je mobiel of een richtingaanwijzer? Ga aan de slag met allemaal fietsmaterialen en maak je eigen gadget.

Houd je fiets in balans

Zet een fietsje op een bewegende helling en onderzoek hoe een fiets balans houdt. Door middel van een installatie van ontwerperscollectief Groen Grijs Geel ga je aan de slag met de wetenschap van Arend Schwab (TU Delft) rondom het zelfbalancerend vermogen van de fiets.

Dagelijks van 11.00 - 17.00

Lees meer op de website van Nemo.

Redactie

Reacties (0)