Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 07 juni 2019 13:00 (2466 keer bekeken) 6Reacties

D-day, sokken, sexy, Milan, vlonders, wissertje, fietsstad en cargo bikes

D-Day

Het is dit jaar 75 jaar geleden, dat op 6 juni de langverwachte invasie in Normandië plaatsvond, vaak beter bekend als D-Day. Dat de oorlog in materieel opzicht niet alleen met tanks en vliegtuigen werd gewonnen, tonen de foto's op deze Franse pagina.

Fietssokken

Het magazine Fiets heeft de 15 leukste fietssokken op een rijtje gezet. Gelukkig valt er over smaak nog genoeg te twisten.

Sexy

Bij Kampeerwijzer liepen ze tegen een gewaagd net-truitje aan, en deden maar meteen onderzoek naar de voordelen van dergelijk pikant ondergoed.

Milan historie

Een fotoboekje, met daarin een mooi overzicht van de ontwikkeling van de Milan, is op deze pagina te vinden. Als toegift staat er ook nog een interview op met Eggert Bülk, de ontwerper van de Milan.

Fietsvlonder

Na Rotterdam, waar hiermee de Tour de Force innovatieprijs werd gewonnen, is ook Den Haag inmiddels aan de slag gegaan met verplaatsbare fietsvlonders. Als er na een paar maanden geen grotere bezwaren van omwonenden zijn, wordt de vlonder vervangen door 'echt' trottoir, met daarop een aantal fietsbeugels. De ideale manier dus, om het draagvlak voor dergelijke aanpassingen te testen.

Wisser(tje)

Wie altijd gebruik maakt van een velomobiel met kap, weet dat het vizier door regendruppels behoorlijk ondoorzichtig kan worden. Wellicht is deze mini-wisser een geschikte oplossing hiervoor.
Hoe deze, voor motorfietsvizieren ontwikkelde, wisser zich in de praktijk op de doorgaans wat slappere velomobielvizieren bewijst, moeten we natuurlijk nog even afwachten. Mocht iemand hier in de toekomst ervaring mee opdoen, dan horen we hier graag meer over.

Fietsstad

Het College van Rijksadviseurs heeft vier stedenbouwkundige bureaus gevraagd welke ruimtelijke maatregelen er zijn te nemen om de positie van de fiets in de toekomst zeker te stellen. Daarvoor zullen ingrijpende aanpassingen nodig zijn. Eerder bleek ook al dat een doelgroepaanpak de basis vormt voor het oplossen van fietsparkeerproblemen.

Cargo Bike Festival Groningen

Om in je agenda te noteren: van 14 tot en met 16 juni is het Internationale Cargo Bike Festival in Groningen.

Redactie

Reacties (6)

WimH

De racekappen van ICB en de 'lange kap' van de QV hebben een motorvizier.

Dat zal dus wel goed gaan.

WimH, 07 jun 2019 14:19

CV

Leuk die net-truitjes.

Maar dat probleem van het koud hebben; hoe dan? Al is het -5 dan nog zweet ik in de velomobiel.

CV, 09 jun 2019 17:21

wernerklomp

Hallo Wim,
maar hoe bedien de de wisser?
Bij een motorhelm gaat dat want je handen zijn buiten, in de velomobiel gaat dat niet zo makkelijk...

wernerklomp, 11 jun 2019 10:03

CV

Werner, de gelinkte wisser heeft een motortje.

CV, 12 jun 2019 00:16

wernerklomp

Ja een motortje... hoe wordt die ingeschakelt? :-)

wernerklomp, 12 jun 2019 11:31

Oliver

Het motortje wordt op het vizier geklemd, dus je kunt 'm ook aan de onderkant van het vizier bevestigen (laten ze in het filmpje geloof ik ook zien). Dat zou het gemakkelijk te bedienen moeten maken, maar of het zicht hierdoor belemmerd wordt, is natuurlijk een kwestie van uitproberen.
Bij een QV kun je er wellicht ook (redelijk) goed bij als 'ie aan de bovenkant van het vizier zit.

Oliver, 12 jun 2019 11:35