Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 17 mei 2019 13:00 (3491 keer bekeken) 3Reacties

Reus, stickeractie, nooit te oud, hoge bi kampioenschappen, Cargo Bike Festival, nou hoor je het ook van een ander, HPV World Championships, Race in the Park / Cyclevision, BeND, Afsluitdijk, oefening reddingsactie uit velomobiel, vierwiel fiets, slepen, Krantenbericht, fietspadhumor, Mercedes, gele velomobiel gezocht

Reus

Wim heeft foto's van een prachtige fiets, en vroeg zich af wie zoiets fraais bouwt.

Stickeractie

'Obstakels op of langs fietsroutes, zoals afsluitpaaltjes, parkeerpaaltjes, verkeersborden, lantaarnpalen en hoge stoepranden, zorgen regelmatig voor gevaarlijke situaties. […] Om aandacht te vragen voor dit probleem, worden sinds kort opvallende, rode stickers op deze obstakels geplakt.'

Nooit te oud…

om te fietsen. 96 jaar, en fietst nog steeds met veel plezier!

Hoge bi kampioenschappen

Afgelopen weekend was in Zaltbommel het Dutch Open Penny Farthing Championships (fb). De rijders kwamen uit: Nederland, België, Frankrijk, Groot Brittannië, Duitsland, Tsjechië, Zweden, Canada en Mexico.
Op Flickr staan beelden van de toertocht, en de races.
Je behoort je natuurlijk in de juiste kleding te steken.

Achtste International Cargo Bike Festival

Van 14 tot en met 16 juni strijkt het Cargo Bike Festival neer bij de stad Groningen, en wel op het voormalige Suiker Unie terrein: Suikerlaan 6 (EM2 Venue).
Groningen organiseert het festival ter promotie van het ambitieuze plan om alle stadslogistiek tegen 2025 emissievrij te maken.

Nou hoor je het ook van een ander

Nou ja, ons Roemeens is niet meer wat het geweest is (was het er ooit?).
De website is gelukkig wel 'te vertalen in het Nederlands'.

HPV World Championships missen nog wat deelnemers

'Op 14 mei meldt het HPV World Championships France (fb) dat er tot nu toe 50 deelnemers zijn. Om uit de kosten te komen moeten er tenminste 80 deelnemers zijn. […] We zouden graag meer mensen uit Nederland zien (tot nu toe niemand!).
Let op: er zijn nog maar 15 eenpersoonskamers over op de landbouwschool … dan moet je genoegen nemen met een plek op de camping'.
Zie ook de website.

Race in the Park / Cyclevision

De inschrijving voor A race in the Park / Cyclevision is geopend.
De inschrijving voor de vrijwilligers volgt de komende week, omdat de organisatoren nog bezig zijn de laatste activiteiten te verzamelen en de bijbehorende tijden / tijdstippen.
Het document (Word of pdf) kan gedownload worden en ingevuld per mail opgestuurd worden.

BeND wedstrijd Peer

Zondag 19 mei wordt naast de BeND-wedstrijd ook de ligfiets testdag gehouden op de wielerpiste De Deuster, Deusterweg 74B te Peer. Beide evenementen vanaf 10 tot 17 uur.

Afsluitdijk

De Afsluitdijk blijft maar voor vier dagen geopend voor het fietsverkeer. We hadden, eigenlijk, niets anders verwacht van Rijkswaterstaat, de logge moloch.

Stel: stel dat de Afsluitdijk afgesloten zou zijn voor bestelauto’s en groter (personenwagens kunnen wel doorrijden). De rel in het land zou groot zijn onder leiding van misschien nog de grootste krant van Nederland, en deze regering zou zelfs het halve IJsselmeer willen dempen om ‘het land’ tevreden te stellen.
Maar omdat het nu maar om fietsers gaat, zegt de minister-president, in het vrijdaggesprek, glimlachend dat de fietsers het omrijden maar moeten zien als een sportieve uitdaging.

En daar zou hij wel een punt hebben, maar niet voor diegene die fietsend even (dagje op en neer) op familiebezoek willen gaan, aan de andere kant van die grote plas. De huidige ‘oplossing’ is bekrompen, want niet alle soorten fietsen kunnen in de bus worden meegenomen. En twee dagen vooraf melden dat je zo en zo laat daar op je vervoer klaar staat, is onwerkelijk. Als fietser rij je niet op de klok. Je bent afhankelijk van van alles onderweg, het weer, lekke band, afgelopen ketting, de open brug, werkzaamheden met omrijden als gevolg, vermoeidheid...
Wat dacht de minister-president van een veerdienst?

Oefening reddingsactie uit velomobiel

Mensen uit een velomobiel redden is geen sinecure.
'Vandaag hebben we de redding van een bewusteloze persoon uit een velomobiel (fb) geoefend tijdens de training van de vrijwillige brandweer Herne. Voor alle personen was het een nieuwe uitdaging met enkele 'aha'-momenten. Zo geeft het de vrijwillige brandweermannen ook plezier!
Zeer nuttig was de reddingskaart die veel fietsers bij zich hebben.'
Er is al een Engelse versie, maar een Nederlandse versie zou toch ook gewenst zijn!

Vierwiel fiets

De Dijker komt na 7 minuten langs in dit filmpje van de SPEZI: Kuriose Fahrräder und Neuheiten SPEZI 2019.

Slepen

Tja, er zit soms niets anders op als je maat pech heeft met zijn velomobiel (na zestien minuten, voor de ongeduldige onder ons). En dan worden zij ineens tezamen een DuoQuest.

Krantenbericht

Het krantenbericht bij de Leuke promotie van de ligfiets is hier te lezen (fb).

Fietspadhumor

In Krimpen (aan de IJssel) proberen ze met humor (fb) je aan het fietsen te houden bij een omleiding.

Mercedes

Petrolhead (autoliefhebber) rijdt toch een fiets, maar dan wel in een heuse replica van de Mercedes SLS AMG (fb).

Gele velomobiel gezocht

Wij kregen de volgende oproep:
Beste,
Ik werk op dit moment aan het tv-programma SluipSchutters, een satirische sketchshow gemaakt voor BNN/VARA.
Voor een aantal scenes zijn we op zoek naar een gele velomobiel in de buurt van Amsterdam.
Nu is mijn vraag dan ook of u me eventueel zou kunnen helpen met mijn zoektocht? Heeft u leden met een gele velomobiel die eventueel voor een dag/dagdeel hun fiets zouden willen uitlenen aan deze productie. Uiteraard kan hier ook betaald voor worden.
Ik hoor graag van u!
Met vriendelijke groeten,
Marc De Vreede
Productie SluipSchutters

Hoe hilarisch zijn wij, de velomobielers? Mooi geel?

Redactie

Reacties (3)

avatar

De fb links bij Oefening reddingsactie uit velomobiel en Mercedes werken niet correct.

jcmteunissen, 19 mei 2019 22:09

avatar

Helaas is bij de Race in the Park niet duidelijk op welke dag deze plaats vinden. Kan dit worden toegevoegd?

jcmteunissen, 19 mei 2019 22:11

TeJayLigFts

Johan, de fb-link gaat inderdaad naar een niet openbare groep. Niet goed opgelet (maar toch te belangrijk vanwege de reddingskaart).

Wat betreft A Race in the Park: een simpel op de knop Home drukken en daar na op de Nederlandse vlag drukken, had je hier naar toe gebracht.
Ook in onze agenda staat de race (28 t/m 30 jun).

TeJayLigFts, 20 mei 2019 07:15