Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 10 mei 2019 13:00 (2945 keer bekeken) 6Reacties

Enquête, SPEZI, kunst, Brisbane, fietspad, Frankrijk, wrap, automobilist, voorpaginanieuws

Fietsersbond enquête ligfietser

Weer een bericht over de ligfietser bij de Fietsersbond. Nu naar aanleiding van een enquête over waarom je wel/niet ligfietser bent.
Enkele negatieve reacties: je wordt kleddernat als het regent (jóh!), aandachttrekkerij.

SPEZI

John heeft zijn eerste video gereed over de SPEZI. John spreekt met Allert over het ontwerpproces van de Quest 3.0.

Kunst

Met onderdelen van een fiets kan je kunststukjes maken, zoals hier dierkoppen voor aan de wand (fb).
Soms is het resultaat (fb) niet je dat: een stier? Sorry Jonathan (we konden het niet laten)!

Maar soms is het resultaat ook echt verbluffend, zoals bij de Nigeriaanse kunstenaar Nkwocha Ernest (tw), die van oude (fiets-)banden de meest prachtige sculpturen weet te maken.

Brisbane

Ook in Australië komen de ligfietsers bij elkaar voor een ritje. Hier een Mango, DF en een Quattrovelo. Maar wel eerst een ontbijt (fb).

Fietspad

Wij zijn verwend met onze fietspaden. In het buitenland wil men soms suggereren dat zij er ook iets (!) aan doen: let op de obstakels (fb), en het afstapje. Of… betreft het hier nepnieuws?

Quattrovelo en France

Le Journal de Chalon meldt dat er een vreemd voertuig de departement doorkruist ('Nederlands'). Een langwerpig oranje fluorescerende voorwerp. Het blijkt dat Bert onderweg is naar Gibraltar. Hij is gestart op het Paastreffen te Otterlo, en is ook bij de SPEZI geweest.
'Vanmiddag […] een journalist gespot. Een klein autootje haalde mij in, op de zijkant stond Le Journal. Ik had een voorgevoel dat hij ging aanspreken. En jawel, even verderop stond hij stil en wenkte mij. Of hij mij mocht interviewen, foto's maken etc. Het was Florent Muller, en het artikel dat hij gaat schrijven […]'.
Waar is Bert nu?

Wrappen velomobiel

Jeff heeft zijn Mango laten wrappen in de kleuren blauw - wit - rood. Vermoedelijk wordt de Mango nog bezaaid met sterren (star-spangled): de Velo 'Merican (fb) in wording.
Binnenkort meer op zijn YouTube kanaal.

Betere automobilist

Wie hadden het vermoeden natuurlijk al veel langer, maar het is fijn dat notabene een autofabrikant, te weten Ford, tot de conclusie komt dat fietsers de betere automobilisten zijn!

Voorpagina

We hebben eerder vermeld dat Bart met zijn velomobiel in het VVN-magazine staat, maar zo vaak komt het nu ook weer niet voor dat een velomobiel de voorpagina haalt in een, anders dan HPV-gerelateerd, blad. Dus maken we jullie er bij deze graag op attent, dat het magazine nu ook online beschikbaar is!

Redactie

Reacties (6)

avatar

Ah, juist! Wat de Fietsersbond en de NHPV niet lukt kan Veilig Verkeer Nederland dus wel: het verenigingsblad digitaal beschikbaar stellen!
Omdat de herkomst van de stroom naar de computers van de providers vaak duister is kan het zelfs nog beter en goedkoper. Het PDF-bestand middels een verzendlijst naar de email adressen van de leden verzenden.
Deze kunnen dat dan uit hun postvak halen, opslaan en het bericht wissen zodat het geen stroom meer kost.
Het maken van zo'n adressenbestand kan IK zelfs!

MichielAdriaan, 10 mei 2019 19:49

avatar

Hoi Mick,
Fijn dat je je druk maakt over het beperken van ons stroomverbruik, er is al zoveel verkwisting.
Maar, hoezo kost het verzenden per e-mail minder dan het online zetten van een digitaal blad?
Een online blad hoeft op maar 1 plek gehost te worden en wordt alleen gedownload door degenen die het lezen. Bij het versturen per mail wordt de data vermenigvuldigd en wordt in elke mailbox apart opgeslagen (gelezen of niet). Ook bij verwijderen van een mail blijft deze i.h.a. in de trash aanwezig, en de meeste mensen maken gebruik van online mail waar de PDF tot in lengte van dagen op de server zal blijven.

bouma, 15 mei 2019 15:33

avatar

Ik maak gebruik van AOL mail (via Compuserve). Op iedere pc, tablet of smartphone kan ik mijn mailbox benaderen maar als ik een bericht wis kan ik het daarna echt nergens meer vinden hoor!

MichielAdriaan, 20 mei 2019 16:52

CV

Pieter Jan Bouma heeft hier gewoon gelijk hoor. Ergens hosten = 1 locatie. Als bijlage rondmailen = het wordt opgeslagen op zoveel plekken als dat er verschillende mailproviders onder de ontvangers zijn.

Grote mailproviders gebruiken gewoon deduplicatie natuurlijk, dus als je het naar 100 Gmail adressen stuurt wordt het niet 100-voudig opgeslagen.

Juist als je je druk maakt om het stroomverbruik van providers... mail gewoon een link naar een centraal gehost document.

CV, 20 mei 2019 17:16

avatar

Maar dat zou het lastiger maken het lezen ervan aan de (betalende) leden voor te behouden. Of daarvoor zou je dan gebruik moeten maken van een inlogsysteem wat alles weer lastiger maakt.
Ik heb de vraag voorgelegd (wat energie-vriendelijker is) aan mijn IT-broer. Eh,per email...

MichielAdriaan, 21 mei 2019 14:58

avatar

Geen antwoord dit keer, hij zal het te druk hebben.
Ik zou beschikbaar stellen van de digitale versie voorbehouden aan serieuze leden die bereid zijn het blad op te geven.
Die groep is waarschijnlijk klein maar milieu bewust genoeg om het na ontvangst uit hun mailbox te verwijderen.
Dat is de elite-groep onder de ligfietsers dan, geen Forum-stemmers...

MichielAdriaan, 24 mei 2019 04:06