Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Voorlopige productiestop Flevobike Orca

Gepubliceerd op 06 mei 2019 22:28, bijgewerkt op 06 mei 2019 22:41 (997 keer bekeken) 1Reacties

De huidige verkoop- en productieactiviteiten is niet langer rendabel.

Het bericht op Flevobike:
'Wij onderzoeken momenteel of we verder gaan met de productie en verkoop van de Flevobike Orca. Een verdere voortzetting van de huidige verkoop- en productieactiviteiten is voor ons helaas niet langer rendabel, te kleine aantallen en daardoor hoge productiekosten.

Het besluit om te stoppen met de verkoop van de Orca heeft geen effect op de lopende orders, deze worden conform onze afgegeven orderbevestigingen uitgeleverd. Nieuwe orders worden (voorlopig) niet aangenomen.

Voor bezitters van een Orca geldt dat de garantie, beschikbaarheid van reserveonderdelen, onderhoud en reparaties zo lang als nodig door Flevobike en haar dealers zal worden ondersteund.

Wij geloven nog steeds dat de ORCA een geweldige toekomst kan hebben, zeker gezien de huidige CO2-discussie. Daarom bekijken wij ook de mogelijkheden om de gehele productie en verkoop van de Orca over te dragen aan een nieuwe partner. Mocht u een serieuze kandidaat weten die interesse heeft, dan zouden wij graag met deze in contact komen.

Zodra er meer bekend is over onze definitieve beslissing met betrekking tot de Flevobike Orca, zullen wij dit melden.'

Op Facebook staat nog wat extra informatie: de (te) kleine aantallen in de verkoop resulteert in hoge productiekosten, ondanks de verplaatsing van de productie van de Orka naar Roemenië.

Redactie

Reacties (1)

CV

Jammer, was een mooie fiets. Maar wel een zeer specifiek publiek natuurlijk

CV, 07 mei 2019 23:42