Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 05 april 2019 13:00, bijgewerkt op 05 april 2019 16:48 (2332 keer bekeken) 4Reacties

Rechts voorrang, fietssnelweg, kleintje klimmen, in- en uitstappen velomobiel, velomobielduik, fietsende bankiers, Vélopalise, deurklink, extreem gewichtsverlies, wintertraining

Rechts heeft voorrang?

In steeds meer gemeenten in België wordt de voorrang van rechtsregel afgeschaft. Wat als hoofdstraat voelt, wordt ook echt een hoofdstraat, is de redenering.
Op kruispunten met voorrang van rechts botsen Belgen elke dag gemiddeld 42 keer tegen elkaar. Het gaat om meer dan 15.000 ongevallen in 2017, schrijft de Gazet van Antwerpen. In heel wat Belgische gemeenten worden kruispunten daarom aangekleed met stopborden en voorrangsborden.
In Nederland vinden wegbeheerders dat er juist minder verkeersborden langs de weg moeten staan.

Fietssnelweg!

Toekomstmuziek! Vélo-Promo-Biel laat zijn wildste fantasieën los om 50 % minder CO2 tegen 2030 te hebben. Dat moet er ongeveer zo uit zien (fb).

Kleintje klimmen

Tineke traint hard voor haar doel om de top van de Mont Ventoux te halen (t.b.v. Klimmen tegen MS) met haar Orca. Na tientallen keren de befaamde Mollemabult, brug over het Aduarderdiep (Groningen), beklommen te hebben, moest ze ook serieuzer aan de bak.
De VAM-berg (fb) was een mooie gelegenheid om de benen te testen.
Naast Tineke zien we ook nog een handbiker.

In- en uitstappen in een velomobiel

Dan toont hoeveel ruimte je hebt als je in de WAW of Milan zit (met verschillende zitkussens), maar toont ook de techniek hoe je in beide velomobielen 'stapt'.

Velomobielduik

Als je in het vooronder van je velomobiel moet zijn, en de voetgaten, of zelfs geen voetgaten, brengen geen uitkomst, dan moet de befaamde velomobielduik (fb) uitkomst bieden.

Fietsende bankiers

Dit geeft toch meer vertrouwen. Toch?
Omdat de bankiers vorig jaar in een geblindeerde busje naar de premier gingen (wat niet goed viel in het land), heeft iemand besloten om het dit jaar lopend of op de fiets te doen.
'Ze deden hun best om transparantie en integriteit uit te stralen.'

Vélopalise

Tijdens het ALV van afgelopen zondag kregen we uitleg over een fietsroute van de D-Day invasiestranden in Normandië (75 jaar geleden) naar de 5 mei capitulatie-stad Wageningen. Er wordt gefietst in het spoor van de geallieerde legers, Voie de la Liberté, langs de meest oostelijke frontlijn met bezoek aan o.a. Saint Malo, Angers, Chartres, Fontainebleau, Verdun, Metz, Luxemburg en Bastogne (Bastenaken).
Tussen 23 augustus en 20 september vindt de Vélopalise fietstocht plaats, om zo de vrijheid te vieren.
Of de tocht geschikt is voor brede fietsen (trike, velomobiel), valt te betwijfelen.

Sommige mensen verzamelen alles. Anderen bezien een voorwerp met andere ogen, zodoende kan je dit voorwerp ook als deurklink gebruiken.

Extreem gewichtsverlies

Als bukker samen met een triker fietst, verliest de bukker veel meer van zijn gewicht dan de ligfietser door het grotere frontale oppervlak van de wielrenner.
Maar zoveel (fb)?

Wintertraining

Alweer de laatste wintertraining van het seizoen vindt plaats in Amsterdam (Sloten).
Programma (onder voorbehoud):

  • 11:30 – 11:55 Transponder ophalen
  • 11:55 – 12:00 Korte uitleg hoe te rijden op de baan
  • 12:00 – 12:40 Gezamenlijk warm rijden (oefenen treintje rijden)
  • 12:45 – 13:45 Tijdrit 200 m met vliegende start
  • 14:00 – 14:45 Criterium runners-up
  • 15:00 – 15:45 Criterium Hazen (tweede run alle deelnemers)

Inschrijven voor deze training is gratis, mits dit 24 uur voor aanvang van de training is gedaan. Inschrijving ter plaatse is ook mogelijk, maar dit kost € 5,-.

Redactie

Reacties (4)

xlnetwork

Tip voor de redactie, als je een link naar een Facebookbericht wil plaatsen (zoals die van "Extreem gewichtsverlies") link dan niet naar de groep, maar klik op de datum/tijdstip van het bericht om de permalink te krijgen. Op die manier ga je naar https://www.facebook.com/groups/258137750899099/permalink/2268447369868117/ in plaats van de groepspagina.

Wilfred Ketelaar, 05 apr 2019 16:11

TeJayLigFts

Dank je Wilfred, er is blijkbaar twee weken geleden wat gewijzigd met het linken bij Facebook.

TeJayLigFts, 05 apr 2019 16:42

TeJayLigFts

Tweede link naar Vélo-Promo-Mobiel verwijderd. Ondanks zo goed als dezelfde naam (streepje op een net andere plaats), zijn het verschillende sites.

TeJayLigFts, 05 apr 2019 16:45

avatar

Voorrang van rechts wordt in België niet afgeschaft, maar de gedragsregel wordt buitenspel gezet door verkeerstekens. Verkeerstekens gaan voor gedragsregels.

PietV, 05 apr 2019 17:32