Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Ligfiets.net wordt betaalde website

Gepubliceerd op 01 april 2019 00:00, bijgewerkt op 01 april 2019 07:41 (936 keer bekeken) 7Reacties

Gisteren is de ALV gehouden van de Nederlandse ligfietsvereniging. Deze vereniging merkt dat mensen het lidmaatschapsformulier op ligfiets.net niet weten te vinden en dat er tekort nieuwe leden bij komen. Daarom is gisteren unaniem een voorstel aangenomen om de inhoud van ligfiets.net betaald te maken.

Voorzitter Roel van Dijk legt uit; "Uiteraard betreuren we als bestuur deze stap dat de inhoud van zo'n belangrijke site vanwege teruggelopen opbrengsten uit lidmaatschapsgeld moet worden afgesloten. We hebben wel gezien dat ligfiets.net een fantastische bron van informatie is. (zie hier een bezoekersstatistiek (red.)

Maar het hebben van de site is niet kosteloos, tijdens de jaarvergadering hebben we laten zien dat de site ruim 1000 euro kost en aan bannerinkomsten 400 euro oplevert. Dat is uiteraard zeker tekort.

We hebben ook nog gedacht aan het laten betalen van bedrijven voor hun bedrijfsvermelding of het heffen van kosten voor het plaatsen van betaalde content of gebruik maken van de populaire agenda.
Aangezien bedrijven niet gewend zijn om te betalen en het heffen van geld voor ligfiets.net verwachten we daar weerstand. Ook het laten betalen voor advertenties van particulieren lijkt het niet slim, mogelijk werken we onze grote concurrent Marktplaats in de kaart.

Al met al lijkt een soort "cookiewall" waarbij je terecht komt op de site waarna je via Ideal kunt betalen de beste oplossing. "

Bij de redactie was men ook meteen voor het voorstel te vinden. Theo legt uit: "Tja, het zat er natuurlijk aan te komen. We werken behoorlijk hard met vele vrijwilligers om bovenop de actualiteit te zitten, content te beheren enzovoort. Maar de content die we bieden wordt goed bezocht dus we gaan ervan uit dat dit geen lezers kost.".

Al met al was het dus zo dat tijdens de vergadering de ingezonden brief van Toni om ligfiets.net kosteloos te houden helaas werd weggestemd en er juist een contrabeweging op gang is gekomen.

Redactie

Reacties (7)

toni

Tja, je kunt niet altijd gelijk krijgen. Ik ben in ieder geval wel blij dat de NVHPV haar handen aftrekt van de organisatie van de Oliebollentocht.

toni, 31 mrt 2019 23:25

fkiffers

1 april!

fkiffers, 01 apr 2019 07:53

xlnetwork

Nee, je meent het! Zeker omdat Toni 35 minuten voordat het artikel gepubliceerd wordt een reactie plaatst... ;-)

Wilfred Ketelaar, 01 apr 2019 09:48

Egbert.Vonkeman

1 april !

Egbert.Vonkeman, 01 apr 2019 10:23

avatar

Eindelijk eens goed nieuws. Ik hoop dat ook de vrijwilligers (ik spreek niet voor mezelf) een mooie vergoeding gaan krijgen. Zodoende zal er geen sprake meer zijn van te kort aan helpende handen op bvb cycle vision. :-D

hurriburri2001, 01 apr 2019 11:13, bewerkt op 01 apr 2019 11:13

avatar

Je het was een vergadering die ons nog lang zal heugen. Er werd een film getoond over de militante jaren van de Nederlandse fietsersbond, en hoe dat veertig jaar later enorm veel resultaten heeft opgeleverd. Dat leidde bij de rondvraag tot het plan om een soort zomeroliebollentocht te organiseren maar dan speciaal voor gele velomobielen en open liggers met gele hesjes. Doel is om fietsbelemerende obstakels op doorgaande paden te lijf te gaan. Als de aankomende crowdfundingsactie voor een weg-belijn-machine succesvol is zullen er ook fietspaden voorzien worden van reflecterende zijlijnen.
En tot slot worden er bij fietspaden met haakse bochten afsnijstukken in beton gegoten.

wakkermans, 01 apr 2019 12:49

RAPT0065

Je had me te pakken!
Ik ben meteen weer tientjes geworden.
d:'-)

RAPT0065, 01 apr 2019 16:03