Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 29 maart 2019 13:00 (1680 keer bekeken) 4Reacties

Weer fietsend, Afsluitdijk, dijkroute Groningen, sponsors gezocht, machtigste fietser, fietsvakantie, Rednecks, PBP, gedaanteverwisseling, zomertijd, Velomobiel.ro

Weer fietsend!

Menne heeft Parkinson, en daardoor laat zijn evenwicht hem soms in de steek. Bovendien heeft hij osteoporose (broze botten). Dus met wat voor een fiets kan je redelijk onbezorgd rondrijden? Een trike.
Menne heeft binnen twee maanden op zijn Gekko fx ruim 1600 km gereden!

Zeilend over de Afsluitdijk

Morgen, zaterdag 30 maart, willen een aantal velomobilisten, en misschien ook een aantal tweewielliggers, een retourtje Afsluitdijk doen. De organisator heeft al wat verkennend werk gedaan (hoezo, zijn er afslagen? De laatste keer dat deze redacteur er reed was het recht toe, recht aan).
En deze redacteur heeft met tegenwind de dijk getrotseerd, maar ook met, een zeer stevig, windje mee. Het blijft al met al een sportieve uitdaging.

Afsluitdijknieuws: voertuigen met bijzondere afmetingen

We gaan even door met deze dijk. Voor de fietser is er wat geregeld tijdens de, nog steeds, drie jaar sluiting voor fietsers:
Heb je een voertuig (brommobiel, velomobiel, ligfiets, etc.) dat te groot is voor de fietsbus? Op aanvraag kan er een alternatief vervoer geregeld worden. Dien daarvoor minimaal twee dagen voor je reisdatum een verzoek in via Loket Afsluitdijk, via e-mail of telefonisch: 0800-6040.
Dus wel plannen! Ook de verwachte aankomsttijd moet geplant worden.

Voor de tweewielers onder ons is er deze dienstregeling.

Ook de NTFU verzet zich tegen stremming van de Afsluitdijk.

Dijkroute Groningen

Nu een andere dijk: in Groningen is een nieuw fietspad gereed die deels zowel aan de Waddenzeekant als aan de landskant van de dijk gaat: de Kiek over de Diek (in het Nedersaksisch wordt de ij uitgesproken als ie).

Naar huis fietser zoekt sponsors

John, een gepensioneerde militair, fietst met zijn oranje Quest vanuit Duitsland terug naar Amerika. Hij rijdt door o.a. België, Nederland, Denemarken om vandaar uit naar IJsland te varen. Na een fietstocht over IJsland moet hij weer inschepen om Amerika te bereiken.
Om de overtochten te financieren, doet hij een beroep een ieder die er wat geld voor over heeft.
John's blog is hier te vinden, en niet via de op de gofundme-pagina genoemde Wordpress-link.

De machtigste fietser…

In de Stentor van afgelopen zaterdag stond een verhaal van de machtigste (lig-)fietser van Zwolle. De Fietsersbondvoorzitter Edwin.
Helaas hebben we geen link naar het artikel (gevonden).

Fietsvakantie

Als je wat ideeën wilt opdoen voor een fietsvakantie in Midden-Europa, dan is het vorige week uitgebrachte 'Sonderheft' van 'aktiv Radfahren' misschien iets voor je. In deze 'on Tour'-uitgave wordt aandacht besteed aan verschillende regio's in o.a. Denemarken, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Er is zelfs een reisverslag te vinden over 3.000 kilometer per velomobiel door de VS (zie Rednecks, hierboven).
Een aantal van de berichten is online te vinden op de site van Radfahren.de, maar wil je het tijdschrift (al dan niet digitaal) helemaal lezen, dan kan dat natuurlijk ook.

Inhoudsopgave aktiv Radfahren on Tour

Inhoudsopgave aktiv Radfahren on Tour


Rednecks

Van de bovengenoemde reis door de VS is overigens ook een boek verschenen: 'Rednecks radeln nicht'. Op de site van Thomas Bauer, de schrijver, is meer info te vinden over dit boek en andere door hem geschreven reisverslagen.
Zien we dat goed? Er zit een ROAM-sticker op zijn velomobiel!

PBP

In augustus start weer de Paris-Brest-Paris (kort PBP).
Bij een vorige aflevering van deze toch worden enkele velomobilisten ondervraagd over de mechanische problemen (Engels gesproken) met hun voertuigen.

Gedaanteverwisseling

Hoe vaak de, sterren-, Mango van Jason van kleur is verschoten? Wij krijgen een idee (fb). Sommigen van ons houden het wat bescheidener.
Of kan je beter zeggen, hoe vaak heeft Jason zijn Mango (nooit expres) beschadigd?

Zomertijd!

Dus de Algemene Ledenvergadering van de NVHPV start dan wel om 13 uur, maar zijn de klokken thuis goed ingesteld, zodat een ieder er op tijd bij kan zijn (hint: de nacht duurt een uur korter)? De lunch start een uur eerder!

Velomobiel.ro

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar de website van Velomobiel.ro is nu dan toch gelanceerd. Er is ongetwijfeld hier en daar nog wel wat werk te verrichten, maar de kop is eraf. En het moet gezegd: het ziet er gelikt uit!

Redactie

Reacties (4)

avatar

Mooi, die route langs de Groningse kust. Hopelijk is het ook voor velomobielen te doen. In het verleden stonden er altijd van die schapenhekjes. De vogelkijkhut van Nieuw-Statenzijl bezocht ik vijf dagen geleden nog. Het is de grootste van Nederland en bijzonder gelegen nabij de fiets- en voetgangersgrens met Duitsland. Iets verder naar het westen is nabij Hongerige Wolf een mooi kunstwerk te zien bestaande uit 10 zandzuigerpijpen die in een 8-vorm opgesteld staan en optisch vanuit elk zichtpunt een ander aantal laat zien.

xanderniezing, 29 mrt 2019 23:10

jack

De link naar het artikel van de ligfietsende machtigste man is ook gevonden.

jack, 30 mrt 2019 15:04

G

ik ken veel fietsroutes die erg aan aantrekkingskracht zouden verliezen als ze geschikt zouden zijn gemaakt voor velomobielen.

G, 30 mrt 2019 22:18

avatar

Als de fietsroutes geschikt zijn voor velomobielen heb je in het algemeen wel minder G-krachten

xanderniezing, 01 apr 2019 11:50