Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 22 maart 2019 13:00, bijgewerkt op 22 maart 2019 17:08 (2377 keer bekeken) 7Reacties

Chopper, preek, BerkelBike, Vulcan, Pasen, tip, training, beurs, Noordkaap, ALV

Verstelbaar

Met deze fiets (fb) kun je het gewoon even wat hogerop zoeken, mocht je het overzicht in het verkeer even kwijt zijn.

Preken voor eigen parochie?

Wat Saukki ons in zijn laatste video vertelt, weten wij allemaal. Daarom rijden we ook op of in een ligfiets. Maar we willen toch nog even op deze video wijzen, als kijktip voor potentiële ligfietsers.

BerkelBike

Mensen met een dwarslaesie kunnen niet meer veel bewegen, laat staan fietsen, toch...???
Daar dacht VU-alumnus Rik Berkelmans anders over, en ontwikkelde de BerkelBike. In 2020 wil het team deelnemen aan de Cybathlon in Zürich. Niet in het kader van de olympische gedachte, maar om te winnen!

Zelfbouw

Geoff Bird heeft een zelfgebouwde gestroomlijnde racetrike en heeft deze op Facebook voorgesteld in een groep voor vierwielers. Of ze kunnen in die groep niet goed tellen, of de groepsleden en -moderatoren zijn zeer onder de indruk van zijn 'Vulcan' (fb), want niemand maakt er een probleem van dat deze maar 3 wielen heeft. ;-)
Maar het is dan ook werkelijk een beauty; zeker met die matte finish!

Pasen

Even wat aandacht voor het aankomende Pasen. Nog wel een maandje geduld!

Uiteraard is er in Nederland het Paastreffen, opnieuw bij de kampeerboerderij De Nieuwe Hof in Otterlo. Dit lange weekend start op vrijdag 19 april. Er kan ingeschreven worden!

In datzelfde weekend, en wel op Paasmaandag, is er in België Vijgen na Pasen 2019. Een ligfietstocht over 50 km in de regio: Klerken, Kortemark, Koekelare, Diksmuide. Ook hier kan ingeschreven worden.

Een weekje na Pasen is er in het Belgische Hasselt-Kiewit de 3e lustrumeditie van het Ligfietstreffen, een treffen dat (nog?) niet vermeld staat in onze agenda. Voor meer informatie en inschrijven kun je terecht op de site van het evenement.

Aanrader

Wim, uit Klerken (België) heeft een echte Alleweder! En maakt mooi reclame in de krant voor de ligfiets, en deze Alleweder in het bijzonder.
Ook start daar in Klerken de 'Vijgen na Pasen', maar daar hebben we het al over gehad.

Wintertraining Apeldoorn

Komende zondag is de eerste training in een serie van twee trainingen. Deze keer in Apeldoorn.
Het programma (onder voorbehoud):

  • 13:30 – 13:55: transponder ophalen. Eventueel inschrijven, maar liever vooraf online inschrijven.
  • 13:55 – 14:00: korte uitleg hoe te rijden op de baan.
  • 14:00 – 14:30: gezamenlijk warm rijden (oefenen treintje rijden)
  • 14:45 – 15:45: tijdrit 1 km
  • 16:00 – 17:15: criterium Hazen (tweede run alle deelnemers)

Cyclingworld Düsseldorf

Voor de snelle beslissers: zaterdag en zondag, is in Düsseldorf Cyclingworld, een grote fietsbeurs waar HPV Duitsland aanwezig is. Zondag is ook het ELAN Human Power Team met de VeloXS, op de stand van de HPV Duitsland.
Zondag zijn de gebroeders Bentlage aanwezig voor A race in the park / Cycle Vision, welke eind juni bij Meppen (Duitsland) gehouden wordt. Let op, er is ook een Meppen in Nederland (Drenthe), slechts 50 fietskilometers van elkaar gescheiden.
Mocht je meer informatie willen hebben, dan is op zondag 31 maart in Haren (Duitsland, want ook in Nederland…) een markt waar de gebroeders ook staan!

Narvelos

Begin maart zijn een paar Franse studenten in hun velomobielen vertrokken voor een rondje Noord-Europa: de Narvelos. Ze zullen ongeveer een maand of zes onderweg zijn en daarbij een flink aantal landen doorkruisen. Naast de vele hoofdsteden zullen ze ook de Noordkaap aandoen.
Via bovengenoemde link kun je ook naar hun YouTube-kanaal, waar al een verslag van de eerste week gepubliceerd is. Zeker de moeite waard om hun avonturen daar te volgen! Ongetwijfeld zullen we jullie er de komende maanden regelmatig aan herinneren.

ALV NVHPV

Volgende week is er op zondag 31 maart de Algemene Ledenvergadering NVHPV, ook hierbij kan al ingeschreven worden!
Het programma: ontvangst vanaf 12 uur met lunch. Vergadering van 13 tot 15 uur.
In het nevenprogramma is voorzien in een lezing van de Europafietsers over een toertocht 'Spoor van de Vrijheid', een tocht van Normandië naar Wageningen. Verder mogelijk een video over de roerige beginjaren van de Fietsersbond, die op ontroerende wijze laat zien wat er allemaal bereikt is!

Redactie

Reacties (7)

avatar

Die Alleweders hebben toch iets bijzonders. Persoonlijk vind ik de A3 het mooist.

Kroderstroever, 22 mrt 2019 13:03

WimH

Als je getraind bent, dan haal je gemakkelijk 60/70km/u.......?
En minder getrainden rijden gemakkelijk 40km/u.......?
En dat dan 80km lang natuurlijk :-)

Wat is dat toch altijd met die snelheid? Wat heeft het voor zin om dit zo te overdrijven. Waarom doet zo'n man niet mee aan wedstrijden? Kan hij in zijn spiegel naar Ymte kijken.

WimH, 22 mrt 2019 13:27

MartiniusBerg

Pas op mensen.Klik niet op De Narvelos link, het heeft een data virus. De You Tube link is o.k.

Martinius B.

MartiniusBerg, 22 mrt 2019 16:24

TeJayLigFts

Ik heb de link ‘De Narvalos’ verwijderd.

TeJayLigFts, 22 mrt 2019 17:09

Oliver

Vreemd, dat virus was er gisteren nog niet. Daar komt nl. ook dat routekaartje in de titelafbeelding vandaan...

Oliver, 22 mrt 2019 17:16

avatar

Hier laten ze zien hoe je de hoogte verstelbaar maakt: https://makezine.com/projects/transforming-tall-bike-chopper-bike/

tromp, 23 mrt 2019 10:37

avatar

@Wim. Dat komt omdat jij de goede vragen stelt! Het grote publiek interesseert feitelijk het hele onderwerp niet omdat "zo'n ding" toch geen herrie maakt en ze net FvD gestemd hebben om geen windmolens of zonnepanelen te hoeven zien.
De ligfietsvereniging gaat ondertussen stug door met het fossiel laten uitrijden van hun verenigingsblad en het laten verplaatsen van ligfietsen op- achter- of in benzinevoertuigen t.b.v. hun evenementen. Zodat een dijkverhoging aan de Afsluitdijk nodig is door het gestegen zeeniveau dat het fietsen daar onmogelijk maakt en drie jaar lang gaat duren!

MichielAdriaan, 23 mrt 2019 12:59