Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 08 maart 2019 13:00 (2508 keer bekeken) 4Reacties

Les Pays-Bas, innovatief zebrapad, tijdschriften, riemaandrijving ligger, Catrike Eola, VVN Magazine, rondje Den Helder, fietspad gesloten

Les Pays-Bas

Nederland gezien door een Canadees: Nederland een land met gecompliceerde namen (Netherlands, Niederlande, Pays Bas, Holland, enzovoort) en taal (en soms niet). Maar wel een aardig volk met prachtige (fiets-)paden. Aldus Pascal Marquis.
Les Pays-Bas, met Engelse ondertitels.

Innovatief zebrapad

Eerste indruk is, dat er zoiets bestaat als een innovatief zebrapad.
'Bij treinstation Den Haag Mariahoeve ligt voortaan een extra opvallend zebrapad. Het bestaat uit fluorescerende elementen, die met uv-licht automatisch oplichten als een voetganger het pad nadert. Bovendien moet het zebrapad beter opvallen door speciale patronen. Het doel van deze zogenaamde oversteekplaats (cross(c)over???) is het verhogen van de verkeersveiligheid voor overstekende voetgangers.'
Wij nemen onze woorden terug (behalve bij de cross(c)over: te ver gezocht).

Tijdschriften

Elektronische publicaties (e-publishing), ook hier op onze site, zijn soms moeilijk terug te vinden.
Iets eenvoudiger gaat het bij issuu. Type ligfiets in bij de zoekmogelijkheid, en je krijgt o.a. de nooit op papier verschenen Ligfiets&, maar ook EuSupino. Of wat dacht je van zoekterm Liegerad? Je krijgt een hele rits ligfietspublicaties.
Zoek zelf verder met vélo couché, recumbent, velomobiel, velomobile, trike, enzovoort.

Riemaandrijving voor ligger

Voor zover bekend, is de Californische Lightning P-38 de eerste ligger met riemaandrijving (wel twee riemen), samen met de bekende Rohloff naafversnelling. Weer minder onderhoud (en een stillere fiets).

Catrike Eola

De nieuwe Catrike Eola is verkrijgbaar, en wel in drie kleuren: Blue Sky, Go Mango en Storm Grey. Het is een slank ontwerp, en gebouwd met een lichtgewicht aluminium frame en 20"-wielen. De Eola heeft een SRAM 1 x 11 in de aandrijflijn.
Volgens Catrike is er maar een dealer in Nederland: de Ligfietswinkel, drie in Duitsland, en vijf in Frankrijk.

VVN Magazine

Bart staat op de voorpagina van het VVN Magazine (fb) met zijn groene Strada. Het thema van dit nummer is: innovatie en verkeer, waarbij klaarblijkelijk ook de velomobiel hoort (onder Opmars)!

Rondje Den Helder

We boffen wel (ook in het volgende onderwerp een ligfiets): op deze site staat, uiteraard een rondje Den Helder (zie attentie!) ook een foto met maar liefst drie velomobielen (als de ene niet het Torpedootje II is).
Attentie: de link in dit bericht is volgens Avast (virusscanner) een linke link. Het zou mogelijk een vals alarm kunnen zijn, omdat andere virusscanners hier geen problemen me hebben.

Fietspad voor 3 jaar gesloten!

Afsluitdijk afgesloten 2019-2022

Niet zo maar een fietspad, maar het fietspad over de Afsluitdijk. Dit fietspad wordt per 1 april a.s. (geen grap) voor maar liefst drie jaar gesloten voor fietsers (en niet voor auto's!).
Komt dit je bekend voor? Ook de Houtribdijk, pardon Markerwaarddijk, is lang gesloten geweest (en nog gesloten).
Hoeveel fietsvriendelijke verkiezingsprogramma’s moeten er komen om de redenatie dat automobilisten vóór fietsers gaan te neutraliseren?
Enig idee, beste Rijkswaterstaat, hoever dat voor fietsers omrijden is?
Oh, net als bij Houtribdijk/Markerwaarddijk komt er een Afsluitdijkfietsbus (die één keer in het uur rijdt). Maar is er ook nagedacht over die extra lange of brede fietsen (vakantiefietsers)? Passen die ook in die bus?

Maar goed, na 1 april 2022 gaat het bestaande fietspad (aan de kant van de snelweg) weer open. Dan zal er ook worden gewerkt aan een nieuw fiets- en wandelpad aan de Waddenzeezijde.

Redactie

Reacties (4)

m66roepers

Rondje Den Helder

In de tekst bij Rondje Den Helder staat ook een zin gewijd aan de ligfiets c.q. banaanfiets:
Tot slot noemen we dan als steeds vaker voorkomende fenomeen de ‘banaanfiets’ en ligfiets, snel en geruisloos en aangezien men tegenwoordig met steeds snellere fietsen en vollere wegen bij een valpartij meer oploopt dan een geschaafde knie of gekneusde arm, ook niet echt veilig.

De zin loopt niet echt en ook inhoudelijk moet ik erom zuchten. Weer gaat het om ligfietsen en onveiligheid in een on(den)helder verband.Wel weer leuk dat in Den Helder deze fietsen meer en meer gezien worden. Dat dan wel.

m66roepers, 09 mrt 2019 08:17, bewerkt op 09 mrt 2019 08:18

George

30 maart Velonauten zeilend over de afsluitdijk

Kijk even op de side van Cees
https://wieringer-velomobiel.blogspot.com/2019/03/30-maart-velonauten-zeilend-over-de.html?m=1

George

George, 09 mrt 2019 13:59, bewerkt op 09 mrt 2019 14:07

hanzdaniel

Innovatief zebrapad

zit wel verborgen achter de tekst op de foto!
goed zichtbaar?

hanzdaniel, 10 mrt 2019 15:42

avatar

Op 1 april de afsluitdijk afsluiten voor drie jaar, en geen grap...
Ja, omdat ze de Noordzee gaan verhuizen naar de Zuidpool natuurlijk.

Lits, 10 mrt 2019 15:59