Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 01 maart 2019 13:00, bijgewerkt op 01 maart 2019 15:28 (2664 keer bekeken) 1Reacties

F35, Gummbah, wielrenafval, tweezitter, slecht weer, interview, stroomlijnen en tik.

F35

De fietssnelweg, F35, tussen Almelo en Enschede, heeft een nieuw sectie tussen Borne en Hengelo. Aymar laat dit deel zien (op dubbele snelheid).

Gummbah

Voor niet al te subtiele cartoons kan je bij Gummbah terecht. Afgelopen woensdag stond de volgende cartoon (en anders op Twitter) in de Volkskrant (en u was gewaarschuwd).

Wielrennersafval

We zien bij wielerwedstrijden vaak genoeg dat wielrenners hun, lege, bidons wegsmijten (soms tot enthousiasme van het publiek). Echter pelotons worden nu geconfronteerd met hogere boetes voor het weggooien van bidons ('Nederlands').
De UCI-regels vragen nu om boetes van 175 tot 440 Euro en, in bepaalde omstandigheden, loopt dit op tot € 880.

Tweezitter

Er is nog een filmpje, uit 2015, opgedoken over de Zeppelin van de Future People met de ontwerper Cameron Van Dyke. Wij hadden in 2015 ook al aandacht voor.

Slecht weer

Goed, het regent, maar zo blijft er toch weinig stroomlijn (fb) over op je ligger.

Interview velomobielen

In het blad 'Bondig' van de vakbond NCF staat een interview in met Meino (vanaf bladzijde 14).

De aanleiding voor het interview was een reactie van Meino op een discussie op het intranet van zijn werk over vergoedingen voor onder andere vervoer.
Dat werd opgepikt door iemand van "Bondig" en niet veel later zaten zij te praten over die voor veel mensen uitzonderlijke machines.
Uiteraard moesten er foto's bij het artikel komen. Meino's eigen ouwe trouwe Alleweder staat al veel te lang stil en hij wilde meerdere velomobielen in beeld krijgen, dus vroeg hij Ymte van Intercitybike of er foto's gemaakt mochten worden in het velomobielmuseum. Aldaar wilde de fotograaf ook nog graag foto's van mij rijdend in een velomobiel maken, met als gevolg foto's met een hoog DF gehalte.

Stroomlijn door de jaren heen

Met een stroomlijn ga je sneller en zit je beschut. Voorbeelden van stroomlijnen door de jaren heen.

Tik i.p.v. klik

Ook zo angstig dat je je voeten niet meer van je klikpedalen krijgt (bij o.a. spd)?
Magped ('Nederlands', of dan liever Engels?) 'klikt' je voeten vast met een magneet (het magnetische mechanisme zorgt, op elk gewenst moment, voor een veilige, snelle en gemakkelijke loslating van de voet van het pedaal).
Je voet mag, net zoals bij die klikpedalen, wat naar links of rechts draaien, maar ook iets vooruit of achteruit verplaatst worden.
Een ander voordeel is, vuil hoeft geen groot probleem te zijn.
Het systeem kan op elke spd-schoen gemonteerd worden.

Fake news!

Geloof niet alles wat op Facebook wordt gemeld. In dit bericht staat dat velomobiel.nl de combinatie QV met Rohloff niet meer zou leveren vanwege allerlei problemen. Niets is minder waar. Uw redactie heeft het wel in Dronten gecontroleerd.

Redactie

Reacties (1)

CV

F35
Alleen het stuk van de laatste 40 seconden is nieuw. De rest ligt er al jaren.

CV, 03 mrt 2019 23:03