Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 22 februari 2019 13:00 (3551 keer bekeken) 3Reacties

Fiets uitdaging, AliExpress, treffens, ongezond, 2-Spoke, reflecterend, ongeluk(kig), verkeersborden, parkeren, breekbaar

Fietsers uitdaging voor autonome auto

Nederland blijft volgens onderzoek het best voorbereid op de komst van zelfrijdende auto's. Tegelijkertijd kampt Nederland met een uitdaging die het massaal laten rijden van dergelijke auto's kan tegenhouden: fietsers.
Deze autonome groep weggebruikers blijkt een te onvoorspelbaar weggedrag te hebben voor autonome auto's.

AliExpress

Mocht iemand ooit carbon ligfietsonderdelen bij AliExpress ontdekken: bezint eer ge begint (fb)!

Paastreffen

Het 20ste (!) Paastreffen vindt plaats op de kampeerboerderij De Nieuwe Hof in Otterlo, en start op vrijdag 19 april.
De inschrijving opent half/eind maart.

Grenslandtreffen

De inschrijving voor het Grenslandtreffen, op 31 mei, 01 en 02 juni, is geopend. Start- en eindpunt van de tocht (1 juni) is in Posterholt. Inschrijven op onze site. Meer info bij Grensrijder.com.

En wat zien we bij Grensrijder.com? De Oliebollentocht van volgend jaar, maandag 28 december 2020, vindt plaats in Midden-Limburg!
Waar zou ie dit jaar zijn?

Ongezond

Wisten jullie dat ligfietsen ongezond is? Tenminste, zo zou je dit promotiefilmpje van de Fietsersbond kunnen interpreteren... ;-)

Ook ongezond

Zeker in oorlogstijd, maar je hebt wel ligdekking.

Snelheidsvoordeel 2-Spoke

Grafieken liegen niet, toch? De testresultaten (fb) die M5 laat zien, dat het 2-Spoke-wiel zeker de snelste is. Wat dacht je van 28,5 meter winst in een 4 kilometer tijdrit?

Voor Erwin

Het tragische ongeluk dat op de avond voor de Oliebollentocht plaatsvond, heeft de gemeente Roermond doen besluiten om alle slagbomen te voorzien van reflecterend materiaal.

Ongeluk(kig)

In een velodroom is het, zeker voor velomobielen, noodzakelijk om voldoende snelheid te hebben, alvorens de bocht in te gaan. Niet iedere baan is hetzelfde, maar naar gelang een hogere hellingshoek, dient het tempo dus hoger te liggen. Zo niet, dan gaat het mis, zoals we hier zien gebeuren (fb) op de baan in het Lexus velodroom te Detroit, die een hellingshoek van 50 graden kent.

Borden

Ja, en nu…??? *
Deze is wat duidelijker!?!?! Tot waar is het nog fietspad? Tot huisnummer 31 en 32. Echt waar!

Parkeren

We leggen de lat, eh, mat (fb) gewoon wat hoger. Wordt het nu duidelijk?!

Breekbaar

Ton heeft een oude Franse postfiets omgebouwd tot een glas-in-lood kunstwerk. Je kan er mee fietsen, dus een kunstwerk? Wel heel bijzonder!* Schrödinger

Redactie

Reacties (3)

nvanderwal

Uit het filmpje blijkt niet dat ligfietsen ongezond is; in het filmpje zie je een 3 wiel ligfietser. Dit is De oplossing voor mensen die zich graag zelf willen kunnen vervoeren, maar door een handicap dit niet kunnen op een 2 wieler.
Het alternatief is een auto of een brommobiel. Een 3 wiel ligfiets is dan een zeer gezonde keuze. (Maar dat is mijn interpretatie)

nvanderwal, 23 feb 2019 10:27

Oliver

Vandaar het knipoogje, Niels! ;-)

Oliver, 23 feb 2019 11:03

nvanderwal

Die knipoog snapte ik, maar het leek mij goed om het andere blikveld te schetsen.

nvanderwal, 23 feb 2019 18:30