Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 08 februari 2019 13:00 (3128 keer bekeken) 2Reacties

Discipline, duo's, tattoo, zo, hoera, Elfsteden, Noordpool, Zuidpool, test, dealers, snelfietsroutes, voorrang, mensaangedreven

Ongedisciplineerd zootje…

…maar wel een gezellig zootje.
De landelijke ligfietsvereniging wilde graag gedisciplineerde beleefde clubjes ligfietsers op de weg. In Zutphen zou de eerste pilottraining plaats moeten vinden. 'Probeer het eerst maar eens met die jongens van LOL…', had de voorzitter tegen Anne-Lisa gezegd, '…dat zijn vriendelijke types die je het niet gelijk al te moeilijk zullen maken.'
Toch was Anne-Lisa een beetje nerveus…

Duotrike en duoquattro's

Gezellig naast elkaar op deze drie- dan wel vierwielers (fb).

Tattoo?

Wij, fietsers, krijgen soms een naturelle tatoeage.

Zo kan het ook

Waarom zou je ook de moeite doen om het af te vlakken. Het asfalt kan er ook zo wel op, het is toch maar voor die fietsers (fb).

Gehaald!

Het is natuurlijk een kleine overwinning (fb), als je sneller fietst dan de maximale snelheid.

Winterfiets Elfstedentocht

Afgelopen zondag werd de 5e Winterfiets Elfstedentocht gehouden. Zo'n 1.200 deelnemers vertrokken 's morgens vanuit Leeuwarden. In het Fotonieuws mooie foto's van de deelnemers, waaronder vele velomobielen!
Deze Winterfiets Elfstedentocht was 'een makkie' volgens de Leeuwarder Courant (en sommige deelnemers).
RTV NOF heeft beelden van de tocht.

Magnetisch noorden

Britse en Amerikaanse onderzoeksinstanties hebben het World Magnetic Model een tussentijdse aanpassing gegeven.
De reden was dat de magnetische polen sneller van plek veranderen dan verwacht, met risico's voor onder andere navigatiediensten.

Fattrikes op de Zuidpool

Het Neumayer Station III is een Duits onderzoekstation op de Zuidpool. De wetenschappers moeten zich verplaatsen om bij hun onderzoeksstations te komen die zich op meer dan één kilometer van het station bevinden. En waar kan je het beter mee doen dan met… ICE Fattrikes.

Zij waren niet de eerste met een Fattrike. Ook Maria Leijerstam heeft eind 2013, begin 2014, een geslaagde recordpoging gedaan, met… ICE Fattrike

Getest

We blijven nog even bij de trikes van ICE (Inspired Cycle Engineering). De januari-uitgave van het Duitse blad 'aktiv Radfahren' staat vrijwel helemaal in het teken van testberichten over diverse soorten fietsen. In de categorie Trekking zijn dit jaar 2 trikes van ICE getest en deze hebben allebei het predicaat 'Sehr gut' gekregen. Wie de reviews van de beide fietsen nog eens helemaal wil lezen, die kan dit hier doen voor de ICE Adventure en hier voor de SprintX.

Test ICE

Testbericht aktiv Radfahren

Dealers

Vorig jaar stonden de modellen Trigo en Trigo Up van Hase in het rijtje van bovengenoemd Duits blad. Hase zegt in grote mate afhankelijk te zijn van dealers, de vakspecialisten, en zet daarom 't mannetje in Haarlem in het zonnetje.

Snelfietsroutes Zuid-Holland

Het is de intentie van het college van Gedeputeerde Staten om in 2025 snelfietsroutes, ook wel doorfietsroutes, tussen alle (middel-)grote steden van Zuid-Holland (en de (middel-)grote steden in de naastliggende provincies) te hebben.

In Noord-Holland lijken ze, nog, niet zo doortastend.

In of uit de voorrang halen?

CROW-Fietsberaad doet uitgebreid onderzoek naar het in of uit de voorrang halen van de fietsers bij het kruizen van een drukke autoweg (en kan hierbij hulp van wegbeheerders goed gebruiken).

Propulsione humana

Zondag 24 februari vindt het derde Italiaanse kampioenschap HPV (Campionato Italiano HPV) (fb) plaats op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De race start om 8.00 en eindigt om 9.25 uur.

Wat ons brengt op de wintertraining in Keulen, volgende week zondag.

Redactie

Reacties (2)

avatar

In of uit de voorrang:
Uiteraard dienen fietsers voorrang te krijgen. De auto is op zijn retour. Veel steden hebben al beperkingen ingesteld voor vervuilende auto's en de nul-emissie auto is voor veel automobilisten veel te duur. Wat rest is de fiets. En als de fiets overal voorrang krijgt, is dat weer een drempel minder om de fiets te gebruiken.

Nico-on-trike, 11 feb 2019 12:49

avatar

Uit de voorrang. Nooit meer gevaarlijke verwarring maken vooral onder kinderen die tot doden leidt.

Treinen hebben ook voorrang, omdat ze zwaar zijn, snel rijden en een zeer lange remweg hebben. iedereen die hun voorrang niet in acht neemt sterft of raakt invalide. Die massa en remweg geldt in mindere mate ook voor zware vrachtwagens die electrisch net zo zwaar, of nog zwaarder zullen (moeten) zijn.

En de veel bejubelde zelfsturende AI in auto's rijdt fietsers vooralsnog dood.

BOW, 15 feb 2019 13:16