Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijdagbericht

Gepubliceerd op 18 januari 2019 13:00 (2738 keer bekeken) 8Reacties

Wedstrijd, fietsbeurs (1), fietsbeurs (2), wintertraining, Noorden, karton, kramp, jubileum, onzichtbaar, Cycle Vision, bouwpakket, raampjes, tot slot

Ontwerpwedstrijd

Het Human Power Team Delft & Amsterdam heeft voor studenten aan een Nederlandse onderwijsinstelling een ontwerpwedstrijd voor het grafisch ontwerp van de VeloX 9 uitgeschreven.
Het winnende ontwerp van de VeloX 9 wordt bekend gemaakt tijdens de Design Presentatie (fb) van het team, op 26 februari!

Mondial du Vélo

Op 21 en 22 september wordt in Straatsburg de eerste tentoonstelling gehouden, die gewijd is aan fietsen en technische innovaties betreffende de fiets in Frankrijk: Mondial du Vélo. Althans, zo staat het beschreven in de Engelstalige brochure. Waar het op neer komt, is dat je met fabrikanten kunt praten en fietsen kunt uitproberen. Een fietsbeurs, dus.

Spezi

Nu we het toch over fietsbeurzen hebben. De, intussen internationale, Spezialradmesse in Germersheim vindt dit jaar plaats van 27 t/m 28 april. In de aanloop hier naartoe, zullen we er ongetwijfeld nog vaker aandacht aan besteden.

Wintertraining

Inmiddels zijn er twee wintertrainingen geplaatst in de agenda. Eén op 24 maart Apeldoorn en één op 7 april in Amsterdam (nog niet in de agenda!).
Volgend weekend is er een wintertraining in Keulen (Cologne).

Het Noorden kwijt

Lastige tijden voor diegene die op een kompas navigeren: het magnetische noorden sprint met 55 km/jaar van Canada naar Siberië. Nou deed ‘het noorden’ dat al een tijdje, echter de laatste tijd versnelt deze. Iemand die ‘het noorden’ vanuit Utrecht naar het Noorderplantsoen in Groningen volgt, komt over twee jaar in het Oosterpark, ook Groningen, uit. Des te dichter je bij het magnetische noorden reist, des te groter de afwijking.
Tijd voor een sextant (en tabellenboeken)? Of is het navigatiesysteem, bijv. gps, toch nog wat betrouwbaarder?

Niet helemaal

En ik maar mopperen over het slechte zicht met een tourkap. Deze fietser waagt zich in een kartonnen doos op de weg.

Kramp!

Als kijker voel je dit niet echt, maar velen door er alleen maar naar te kijken ongetwijfeld toch ook weer wel. Auw...!!!

Bicycle Dutch 10 jaar!

Deze blog, Bicycle Dutch van Mark Wagenbuur, bestaat al tien jaar. Deze blog is voor de algemene fietser, niet zozeer de sportfietser of emissievrij verplaatsen. Nee, het gaat meer over de infrastructuur.

Onzichtbare fiets

Nee, niet de onzichtbare ligfietser van vorige week, maar het boek ‘Invisible Bicycle, Parallel Histories and Different Timelines’ van Harry Oosterhuis. Er wordt o.a. uitgebreid ingegaan waarom er in Nederland en Denemarken zoveel gefietst wordt…

Cycle Vision 2007

Om gedurende de winterperiode niet helemaal het wedstrijdgevoel kwijt te raken, pakken we er deze week nog maar eens wat nostalgische beelden van alweer bijna 12 jaar geleden bij.

Alpha 7

Als je naar deze foto op Facebook kijkt, lijkt het alsof je, in navolging van de Alleweders, nu ook een moderne velomobiel als bouwpakket kunt krijgen. Niets is minder waar, want het betreft de mallen van de Alpha 7, die op verzending naar Roemenië wachten. Volgens Daniel Fenn kan de Alpha 7 nu dan ook rechtstreeks in Roemenië worden besteld. Hier (op Facebook) is te lezen wat ze er bij Velomobiel.ro zelf over zeggen.

Raampjes

Jan Goddemaer is (weer) aan het experimenteren geslagen met zijruitjes voor aan een Flevodakje. Samen met Brecht van Fietser.be is hij dus bezig met zijruitjes 2.0 en offert hij zich onbaatzuchtig op als testpiloot.

Tot slot

...zeggen we hier verder maar niks op (fb)...

Redactie

Reacties (8)

m66roepers

Over BicycleDutch ben ik een draadje begonnen op www.ligfietsers.nl. Doel is het spotten van een ligfietser. En zowaar, af en toe duikt er eentje op. Helaas nog geen leden van het forum.

Groet,

Marco

m66roepers, 18 jan 2019 19:33, bewerkt op 18 jan 2019 19:33

MartiniusBerg

Alpha 7 velomobiel. Eerst gelezen dat de DF Alpha 7 in 2018 ca. 17 kg zou wegen , de wind draagt hem mee staat op YouTube! Op Velomobiel.ro staat er nu dat de nieuwe DF Alpha 7 versie 21 kg weegt ! Dat betekend dat deze velomobiel eigelijk niet zo minder weegt als andere merken , natuurlijk zijn er verschillen tussen de merken ! Ik ga naar Spezi 2019 tentoonstelling om hem te proberen en de constructie te zien , maar ik denk al nu , is het waard om 10.000 Euro te betalen met de vrachtkosten +++++ meer ? Misschien wel , we zijn wel Nederlanders nietwaar :-).

Ik verheug me op Spezi 19 tentoonstelling , Martinius.

MartiniusBerg, 19 jan 2019 16:33, bewerkt op 19 jan 2019 21:28

CV

Alpha 7 velomobiel. Eerst gelezen dat de DF Alpha 7 in 2018 rond ca. 17 kg zou wegen , de wind draagt hem mee op YouTube! Op Velomobiel.ro staat er nu dat de nieuwe DF Alpha 7 versie 21 kg weegt ! Dat betekend dat deze velomobiel eigelijk niet zo minder weegt als andere merken

Hangt er natuurlijk vanaf wat je er allemaal inbouwt. Geen accu, geen claxon, geen verlichting, enkel voorblad, kleine remmen, flinterdunne bandjes; het helpt allemaal om het gewicht naar beneden te krijgen... maar dat wil niet zeggen dat het praktisch is.

CV, 19 jan 2019 20:01

MartiniusBerg

Hallo

Kent iemand dit nieuwe merk uit ervaringen uit Canada , het merk is Marvelo SKR velomobiel ?
http://marvelomobile.blogspot.com/p/specifications.html

MartiniusBerg, 20 jan 2019 12:39, bewerkt op 20 jan 2019 15:55

NoStress

Alpha 7 velomobiel. Eerst gelezen dat de DF Alpha 7 in 2018 ca. 17 kg zou wegen , de wind draagt hem mee staat op YouTube! Op Velomobiel.ro staat er nu dat de nieuwe DF Alpha 7 versie 21 kg weeg
De Alpha 7 mag wel een ontwerp van Daniel Fen zijn maar geen DF.
Die rechten liggen bij Intercitybike. Net als de Strada DF oorspronkelijk van Velomobiel.nl zou komen.
De Alpha 7 komt rechtstreeks bij de producent vandaan in Roemenie.
Wie Daniel een beetje kent weet dat altijd voor het lichtste gaat. Maar dat is voor praktijk niet altijd handig. Probeer eens zonder vering en verf en slechts 1 laag carbon je WW route te fietsen......dan praten we over een velomobiel van 14 kg. Of worden het er vanzelf 2 halve?

NoStress, 22 jan 2019 11:46

MartiniusBerg

Hallo DF-XL 2O

Bedankt voor de reaktie :-)
Ik dacht dat de DF afkorting D aniel F enn betekend of niet ? Heeft U een andere suggesties ?

Ik heb alles over deze Alpha Seven gelezen en nu ook op Facebook waar er weinig is te lezen maar alleen van wat photo`s gezien op de site van velomobiel.ro :-).
Kan je zelf deze DF XL en de Alpha Seven vergelijken , dat denk ik zelf niet?
Ik vindt het zelf dat het nog wat vroeg is , omdat deze Alpha Seven in de werkelijkheid in de praktijk niet is klaar gemaakt maakt , het is een eerste prototype is die zij in een serie gaat maken ! Het is mogelijk dat deze velomobiel later wordt afgebouwd met de nodige deeltjes en dat hij een heel ander gewicht krijgt !

De DF XL is een van mijn favoriet velomobielen , Ymte van Intercity komt ook op Spezi 2O19 en ik verheug me om de DF XL ook te testen.

Nog een fijne avond Martinius Berg

MartiniusBerg, 22 jan 2019 21:46, bewerkt op 23 jan 2019 10:25

paulvanroekel

Veel mensen weten niet dat DF voor Das Fahrrad staat ;-). Dat is hier publiek gemaakt: https://mooigeelisnietlelijk.blogspot.com/2018/07/das-fahrrad-of-de-strada.html

paulvanroekel, 23 jan 2019 19:06

MartiniusBerg

Paul van Roekel

Ik heb jou stukje gelezen op de link , hartelijk bedankt voor het leuke verhaal. Ik moest er hard om lachen :-). Ymte is een man die erg veel over ligfietsen weet en ook goede spullen verkoopt "thats is". Ben je blij met je DF velomobiel ?

Groeten Martinius.

MartiniusBerg, 27 jan 2019 08:08